Demi Lovato idén tavasszal egy YouTube-sorozatban rengeteg dolgot megosztott a nyilvánossággal, elsősorban függőségeivel kapcsolatban. Most egy újabb bejelentést tett, ezt egy comingout formájában az alábbi videóban. A 28 éves énekes arról beszél, hogy nem szeretné, ha a jövőben nőnemben beszélnének róla, hanem inkább arra kér mindenkit, hogy a nemmegjelölés nélküli they/them névmásokat használja vele kapcsolatban.

Angolul a non-binary kifejezéssel szokás leírni azokat, akik úgy érzik, nem illenek bele a férfi-nő kettős felosztásba. Csak idén több híresség tett már ilyen bejelentést, nemrég Halsey, Courtney Stodden és a Sports Illustrated egy fürdőruhamodellje kapcsán írtunk a non-binary személyekről.

Demi Lovato a következőket mondja a témáról a fenti videóban:

az elmúlt másfél évben azon dolgoztam, hogy gyógyuljak és önvizsgálatot tartottam. És ezen a munkán keresztül ért a felismerés, hogy non-binary identitásúnak vallom magam. Ezért hivatalosan is a they/them névmásokat fogom használni a jövőben. Úgy érzem, ez képviseli a legjobban azt a fluiditást, amit a nemem megélésével kapcsolatban érzek, és ez teszi számomra lehetővé, hogy a leginkább autentikusnak és őszintének érezzem magam ahhoz a személyhez képest, akiről egyrészt tudom, hogy vagyok, és akit másrészt még mindig csak most fedezek fel.

Demi Lovato azt mondja, hogy nem tartja magát különösebben járatosnak ebben a kérdésben, sem pedig a non-binary személyek szóvivőjévé nem szeretne válni, de most, 4D című, új podcastjában erről fog beszélni a témának egy szakértőjével abban a reményben. A műsor ajánlóját az Instagramra is posztolta.

Demi Lovatóról a fenti borítófotó április 8-án készült, az énekes éppen a GLAAD nevű, az LMBTQ-jogok érvényesítéséért dolgozó szervezet díjkiosztójába kapcsolódott be.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Demi Lovato is comingoutolt: nem szeretné, hogy ezentúl nőként beszéljenek róla

A 28 éves énekes másfél év önvizsgálat eredményeként felismerte, hogy mint Halsey vagy Courtney Stodden, ő sem illik bele a férfi-nő dichotómiába.

50 · May 19, 2021 02:54pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments