Frissítés

Megvan az ítélet: a bíró helyt adott Brad Pitt kérésének, így a szülői felügyeleti jogokat ezentúl fele-fele arányban gyakorolják Angelina Jolie-val, írja az E!Online. A lap mindkét felet megkereste, egyikük sem kívánt egyelőre reagálni.

Angelina Jolie újabb iratot nyújtott be azzal az eljárással kapcsolatban, amelynek végén a bíróság a Brad Pittel közös gyerekeik elhelyezéséről dönt. A május 24-ei, kaliforniai fellebbviteli bíróságon beadványában azt állítja, hogy John Ouderkirk bíró megtagadta a lehetőséget a gyerekektől, hogy tanúskodjanak az eljárásban.

A színész-rendező szerint így a gyerekek biztonságának és jóllétének szempontjából releváns információkat zártak ki az eljárásból, de a dokumentumból még érintőleg sem derül ki, mik lehetnek ezek. Mindenesetre arra is kitér, hogy Ouderkirk bíró nem vette figyelembe a kaliforniai eljárásjog azon részeit, amelyek szerint a gyermeknek nem szolgál javára,ha olyan személy gyakorol felette felügyeleti jogot, aki korábban családon belüli erőszak miatt eljárás alá került. (Ezt sem részletezi, de márciusban már leadott egy nyilvánosságra nem hozandó tartalmú iratot, amely elvileg igen.) Közli továbbá, hogy Kaliforniában egy 14 éven felüli gyerek tehet tanúvallomást, ha szeretne, így a bírói döntés megfosztja őket annak lehetőségéről, hogy figyelembe vétessék „tapasztalataikat, szükségleteiket vagy kívánságaikat” az elhelyezésük ügyében.

Az egykori házasfelek három gyerekéről van itt szó: Pax 17, Zahara 16, Shiloh 14 éves – Maddox, aki tett vallomást az ügyben, 19, rá nem is vonatkozik az elhelyezési kérdés, mert nagykorú, Vivienne és Knox (12 éves ikrek) pedig még fiatalok ahhoz, hogy tanúskodjanak.

Jolie beadványára Pitt ügyvédei azzal reagáltak, hogy az eljárás tisztességes volt és alapos, mind tanúkat, mind szakértőket meghallgattak az ügyben, megfontolt döntésre jutottak. Azt is megjegyezték, hogy a bíró szerint Jolie vallomásának fontos részletei voltak hiteltelenek, Pitt pedig a meglévő elhelyezési rend módosítását kéri, hogy „az valóban a gyerekek javát szolgálja”. Egyúttal jelzi, hogy most már itt lenne az ideje végleges döntésre jutni, hogy a gyerekek élete kiszámíthatóbb, helyzetük stabilabb legyen.

Akkor most mi van?

Az eljárás iratainak egy része titkos, úgyhogy mint a Page Six írja, nem tudni, mi a jelenlegi elhelyezési megoldás. Amikor a házasfelek válópere elkezdődött, Jolie elsődleges felügyeleti jogot kért, vagyis hogy a gyerekek többet legyenek nála, Pitt pedig közöset, vagyis hogy nagyjából mindkettejükkel ugyanannyi időt töltsenek.

Az érintettek ügyvédei a lapoknak nem kívánták ezen felül kommentálni az eseményeket. Egyelőre azt sem tudni, mikor zárul le az eljárás, van-e már kötelező érvényű döntés bármiben – csak az a biztos, ami Jolie hétfői beadványában szerepel, miszerint ha nem találja megfelelőnek a gyermekelhelyezési döntést, feltétlenül fellebbezni fog.

A színész-rendező 2016-ban nyújtotta be a válókeresetet, egy családi magánrepülőút után: a pár a gyerekeivel Franciaországból tartott Los Angelesbe, útközben pedig a Jolie állítása szerint Pitt bántotta Maddox nevű, akkor 15 éves fiukat. A gyermekvédelem és az FBI is vizsgálta az ügyet, és végül semmivel sem vádolták meg a férfit.

A pár addigra már 12 éve volt együtt, két éve házasságban. 2019-ben mondták ki a válásukat, de egyes vagyonmegosztási, illetve a gyermekelhelyezési kérdéseket azóta sem sikerült tisztázni. Az eljárás során Jolie megpróbálta a bírót is lecserélni (pedig Pittel együtt választották ki a személyét, magánbíróról van szó), arra hivatkozva, hogy elfogult Pitt oldala iránt. Ezt a kérését végül nem vették figyelembe.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Angelina Jolie szerint a gyerekeit megfosztották a tanúskodás lehetőségétől

Brad Pitt szerint viszont a bíró hiteltelennek találta Jolie vallomásának egyes fontos részleteit, és tulajdonképpen legyen már vége ennek az egésznek.

0 · May 26, 2021 09:52am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments