A múlt hét végén Tóth Gabi énekesnő Szentendrén készült képeket posztolt magáról, amiken egy Sugarbird-szettet visel. A népies minták felhasználása modernebb szettekhez ugyan már évek óta trend, szembetűnő azonban egy kiegészítő, ami a héten aztán máshol is szembejött, és amiről némi kutatómunka után meg lehet állapítani, hogy idén tavasszal-nyáron kifejezetten friss trendnek számít. Nézzük Tóth Gabit és még öt példát, alul lehet közülük kedvencet választani!

Igen, a fejkendőről lesz szó ebben a heti trendben.

Tóth Gabi

Tóth Gabinak a médiában megjelenő személyiségét ismerve nekem az a benyomásom, hogy az énekesnő nem a divat legfrissebb trendjeit követve választotta ezt a szettet, hanem csak szívügye a benne a régi Magyarországról kialakult kép életben tartása a jelenben, és ezért választotta ezt a szettet (és/vagy azért, mert reklámozni akarta a Sugarbirdöt). Természetesen simán lehet, hogy tévedek, de az biztos, hogy ilyen fejkendőt, nénisen áll alatt megkötve egészen sok kifutón és divateseményen lehetett látni az elmúlt hétben-hónapokban, igaz, általában nem népies öltözékek kiegészítőjeként, mint Tóth Gabinál, fent például egy fehérorosz divatbemutatóról látható egy kép borítófotóként, Minszkben szerdán tartották a rendezvényt, ahol ez a modell szerepelt.

Max Mara

Nézzük négy divatfőváros bemutatóit most, ugyanis a kifutókon szintén feltűnt ez a trend. 2018-ban még egy máshogy viselt fejkendő volt a divat, dehát hol van az már...! A 2021-es menőségre az első példát Milánóból mutatjuk, a Max Mara nevű márka műsorából – sőt, ez nem is csak egy példa, a képre kattintva megnyíló galériában több fotót is láthat arra, hogy a sötét, elegáns tónusokat viselő modellek mind az áll alatt megkötött fejkendővel egészítik ki a szettjüket.

Agatha Ruiz de la Prada

Madrid következik és Agatha Ruiz de la Prada divattervezőnő bemutatója. Ő nem csak egy sima sálat kötött modelljei fejére: ezek olyan fejkendők, amiket egy egyszerű minta helyett jókora virágok díszítenek, a spanyol divatra jellemző élék színekben és játékos formákkal. Az áll alatt megkötött fejkendő nálunk eléggé nénis viseletnek számít (de mondjuk a briteknél is, legalábbis ha II. Erzsébetre gondolunk), na ennél kevésbé nénis fejkendőt nehéz lett volna tervezni.

Replica Project

Ausztráliában, Sydney-ben is volt divathét a napokban, és a Next Gen, azaz Következő gen(eráció) című műsorban a Replica Project modelljei is láthatóak voltak. Ők szintén az áll alatt megkötött fejkendőt viseltek, de egy kicsit oldalra csapva a feltűnően nagy kendőnek a csomóból kilógó két szárát.

Alicia Aylies

És a hátralevő két példa Párizsból érkezett, de az első nem egy kifutóról, hanem már az utcáról: úgy tűnik, a francia divatfővárosban (már) a hétköznapokban is fejkendővel divatoznak a hozzáértők. Merthogy Alicia Aylies minden bizonnyal hozzáértő, ő ugyanis egy szépségkirálynő és modell, 2017-ben választották meg Miss Franciaországnak. Ő a fehér blúzból és kék farmerből álló szettjéhez egy fehér-piros csíkos kendőt kötött a fejére, amiből hátrafelé zuhatagként omlik alá a haja. A kendő fehérje a blúzzal, a pirosa a modell által viselt rúzzsal harmonizál.

Avant Garde

És maradunk Párizsban, ahol május 31-én a következő címmel tartottak egy rendezvényt: Paris Capitale De La Mode Et De L'Amour EIDM Fashion and Business School Show Hosted by Baptiste Giabiconi.

Ki viseli a legjobban a fejkendőt?

Nos, itt az egyik fiatal tervező figyelmeztetett mindenkit arra, amit azért nem most hallunk először: 2021-ben már nincs olyan ruhadarab, amit kizárólag csak az egyik nem hordhatna.

Egy csupafehér öltözéket viseló férfimodell hord itt fejkendőt, némileg meglepő módon halványzöld színben, hogy a szokatlan kiegészítő még jobban kiugorjon a szettből és harmonizáljon a sminkkel. Érdemes a fotóra kattintani már csak azért is, mert az Avant Garde jegyében zoknihoz szandált adtak a fiatalemberre, amely viselet egy időben általános lenézettségnek örvendett, de mára már rehabilitálódott, legalábbis a rebellis franciák körében.

Ön szerint ki viseli a legjobban a fejkendőt? Várjuk a szavazatát!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tóth Gabi talán nem is tudja, mennyire aktuális trendbe nyúlt bele szentendrei képeivel

Így viseli Tóth Gabi a fejkendőt – nézze meg, hogyan hordják ugyanezt a milánói, madridi és párizsi kifutók modelljei! A nyár trendje a heti trendben.

0 · Jun 13, 2021 02:16pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments