Életének szerves részét képezi a segítségnyújtás, ezért egy percig sem tétlenekedett, egy fél családot fogadott be otthonába Görög Zita. A modell-műsorvezetőt érzékenyen érinti az ukrán menekültek sorsa, s mint mondja: egyértelmű volt számára, hogy elmegy a határra vagy Budapesten valamelyik pályaudvarra, és segít, amiben tud.

Elsősorban édesanyáknak nyújtott segítő kezet: pelenkázni tanította az anyukákat, ugyanis voltak, akik nem ismerték az itthon használatos pelenkákat. Valamint tápszert kevert, mert a stressz és a 4-5 napos alváshiány miatt elapadt az anyuka teje, vagy segített szállást találni nekik. 

A saját otthonába három tizenéves gyereket vitt.

Hazaállítottam Ernővel, Sacival és Anitával – egy fél családot sikerült befogadni egy éjszakára. Ernő rögtön beállt focizni Titivel, a kisebbik fiammal. A bizalmam 100%-os velük szemben. Itt nincs casting. Belenézel a szemébe, és látod, hogy min megy keresztül. Bennem nincs félelem. Ha bármit is elvinnének, azok csak tárgyak, nekik biztos, hogy nagyobb szükségük van rá, egyébként pedig fel sem merült bennem, mert annyira rendesek voltak, és gyönyörű rendet hagytak. A fiam szobáját még nem rendeztük vissza, fenntartjuk a helyeket, mert nem lehet tudni, hogy kik és hányan fordulnak meg nálunk. Úgy gondolom, ez a helyes, de nem biztos, hogy ebben nincs önzőség. Lehet, hogy kicsit a félelmemet próbálom palástolni. Mivel ennyire közel van hozzánk ez a szörnyű állapot, ezért könnyebb, ha cselekvéssel elterelem a rossz gondolataimat. Amikor elindulok haza, azt gondolom, hogy van remény. Mert rengeteg jólelkű ember van. Csodás érzés idegenekkel egymás nyakába ugrani, amikor sikerül megoldani egy feladatot

magyarázta Görög Zita a Spirit FM-en is hallható #nofilter - Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorban, bukkant rá az AcNews.

Az orosz–ukrán háború legfrissebb fejleményeiről ide kattintva olvashat.