1410881 3830acb730314ea2fc3b00b136ff0437 o

VV Anett: „Attól rettegtem, hogy belém akar költözni a Sátán"

2022.08.17. 10:08

Megtörte a csendet VV Anett. Az egykori villalakó heteket töltött kórházban, miután eszméletlen állapotban, törött csontokkal találtak rá a siklósi erdőben. Kiderült: az ayahuasca-szeánszot vezető sámánasszonytól rettegett, azt hitte: a nő maga a Sátán.

A múlt hónapban a Velvet elsőként számolt be arról, hogy egy teaszeánszon részt vett valóságshow-szereplőt törött csontokkal, eszméletlen állapotban találtak meg egy szőlősben, a siklósi erdőben. Sokáig nem maradt titok, kiről is van szó: VV Anettet heteken át ápolták a pécsi kórházban törött csigolyái, bordája és bokája miatt. A szeánszon barátnőjével, Sáfrány Emesével vett részt, akivel erős hallucinációkat okozó Ayahuasca nevű főzetet fogyasztottak. Anett a Blikknek mesélt először arról, hogy miért vett részt a szertartáson, és hogy mi elől menekült az erdőbe.

„Vannak úgynevezett generációs ismétlődések a családunkban, amiket fel szerettem volna tárni, hogy megszakadjon a lánc. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy családi átkot, amit meg szerettem volna törni. 41 éves vagyok, és több családtagom is 42 évesen hunyt el. Anyukám édesapja, anyukám testvére és nemrég az ő fia, vagyis az én unokatestvérem is ennyi idősen ment el. Azt reméltem, nekem is segíthet ez a szertartás, elkezdtem utánaolvasni, dokumentumfilmeket néztem róla, és mindenhol azt láttam, sokat segít a megértésben, illetve hogy máshogy lássam az életet. Én is ezt reméltem” – árulta el VV Anett.

A lelki útkeresésnek azonban, mint az már ismert, tragikus vége lett. Az egykori villalakó bevallása szerint már a szeánsz ideje alatt is végig rettegett, félelme pedig órákkal később sem csillapodott.

A hölgy, aki a szertartást vezette, olyan volt nekem utána, mint maga a Sátán, őt láttam benne, és attól rettegtem, hogy belém akar költözni.

Úgy tudtam, 5-6 óra elteltével kiürül a szervezetemből ez a főzet, de nálam nem így volt. A szertartásvezető már elment aludni, de bennem megmaradt a rettegés. Rajta kívül csak Emese volt ott, mondtam neki, hogy rosszul vagyok, haza akarok menni. Ő elment a táskájáért, én pedig úgy féltem, hogy menekülni kezdtem az erdőn, árkon-bokron át. [...] A pólóm ugyan nem volt rajtam, mert a főzet mellékhatásának köszönhetően lehánytam, de melltartó és nadrág volt rajtam. Futottam, mint akit űznek. [...] Felmásztam egy magaslesre, ami olyan 3 méteres lehetett. Az utolsó emlékem, hogy fönn vagyok, aztán már lenn tértem magamhoz. Valószínűleg nem voltam magamnál az eséskor, azért is sérültem meg ennyire. Eltört a sarokcsontom, a csigolyacsontom és öt bordám. [...] Huszonnégy órán keresztül feküdtem a földön. Borzasztó volt... Néha azt hittem, meghaltam."

Béres Anett maga is megerősítette, hogy ezután egy kapálni induló férfi talált rá. Ezután került kórházba, ahol egy héten át folyamatosan rémálmai voltak, azt hitte: soha többé nem tud majd járni.

"Már tudom, hogy teljesen felépülök. [...] Még rajtam a merevítő, és a lábam sem terhelhetem még három hétig, de anyukám úgy gondoskodik rólam, mintha újra kislány lennék. Három hét múlva kezdődhet a rehabilitáció, de nem lesz maradandó károsodásom. [...] Mélységesen megbántam, hogy belevágtam az egészbe, hálás vagyok, hogy ilyen családom és barátaim vannak. Mindenki 120 százalékosan mellettem állt. Emellett sokkal jobban értékelem magam és az életemet, mindazt, amim van. [...] Már magamnak is megbocsájtottam." 

Nem indult eljárás

Béres Anett bevallása szerint ő nem tudott róla, hogy a szertartás alatt illegális szert fogyasztottak. Mint mondta, a rendőrség ellene nem indított eljárást.