Teljesen lemondtak a védőnői ellátásról annak a másfél éves gyöngyösi kislánynak a szülei, akik május 12-én hívták a mentőket a 3,5 kilós gyerekhez, erősítette meg a Velvet információját a Heves Megyei Kormányhivatal.

A szülőknek egyébként joguk van lemondani az ellátásról, a védőnőknek ezt viszont azonnal jelezniük kell az illetékes gyermekjóléti szolgálatnak, ami a kormányhivatal szerint meg is történt.

A Heves Megyei Kormányhivatal május 13-án indított vizsgálatot „a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal, mint I. fokú gyámhatóság tevékenységét illetően.″

Kedden Maka Piroska, a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója a Velvetnek azt mondta, hogy egy belső vizsgálat is folyik, de részleteket nem közölt.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz egyelőre ismeretlen tettes ellen és úgy tudjuk továbbra sem vettek őrizetbe senkit. A szülők másik gyermekét a rendőrség kérésére a gyámhatóság még múlt héten kiemelte a családból, tudtuk meg a Heves Megyei Kormányhivataltól.