A héten már két cikk is megjelent a Velveten, amely VV Fanni ügyének tárgyalásáról értekezett. Az egykori Való villa szereplő 2017-ben tűnt otthonából, majd néhány hét múlva halottnak nyilvánították, ám a holttest azóta sem került elő, és bár a tárgyalások még mindig folynak, egyelőre nem született meg a megoldás, ahogy azt sem lehet tudni, hogy hová rejthette a gyanúsított Novoszánszki Fanni holttestét.

Azonban nem VV Fanni az egyetlen, akinek nyoma veszett a világ történelmének során. Mint tudjuk, évente rengeteg embernek veszik nyoma, és a hírességek között is akad, aki egyik napról a másikra eltűnt, és azóta sem került elő.

Petőfi Sándor

Ugyan akkoriban még nem élt a celeb kifejezés, egyik legnevesebb költőnk és forradalmárunk is helyet érdemel a válogatásban. Petőfi a segesvári csatában, 1849. július 31-én tűnt el. Valószínűleg odaveszett az ütközet alatt, azonban a mai napig vannak találgatások, amelyek szerint a költő máshol kezdett új életet.

Antoine de Saint-Exupéry

A kisherceg írójának a második világháború ideje alatt veszett nyoma. Exupéry amellett, hogy írt, remek pilóta is volt. 1944. július 31-én indult el egy bevetésre, amely során információkat kellett volna szereznie a német alakulatokról. A szóban forgó küldetés azonban sikertelen volt, ugyanis a nagyérdemű soha többé nem hallott a francia íróról. Ugyan 1988-ban előkerült jellegzetes karkötője, majd 2000-ben a gépét is megtalálták, holttest nem volt mellette. Egyesek szerint Exupéry öngyilkos lett.

Harold Holt

Ausztrália egyik legrövidebb ideig hatalmon lévő miniszterelnöke alig 1 évig töltötte be a pozíciót, majd nyom nélkül eltűnt. Holt állítólag a szomszédasszonyával indult hajót nézni 1967. december 17-én, majd sosem tért haza. A szóbeszédek szerint a nő az egyik szeretője volt. Az elnököt nagy erőkkel keresték a vízben és a szárazföldön is, ám alig két nap elteltével halottnak nyilvánították.

Richey Edwards

A Manic Street Preachers gitárosa 1995. február elején tűnt el minden nyom nélkül. Edwardsnak a banda énekesével kellett volna aznap találkoznia, hogy együtt repüljenek a turnéjuk következő állomására. A férfi állítólag először walesi lakásába ment, majd a buszpályaudvaron vélték látni. Két hét múlva a Severn-hídnál találták meg Edwards kocsiját, ami az öngyilkosságot megkísérlők egyik kedvelt helye volt. A holttest azóta sem került elő, ám a zenészt 2008-ban hivatalosan is halottnak nyilvánították.

Leandro Maeder (?)

Rutger Hauer unokájáról tavaly nyár végén olvashattak a Velveten. A divatmodell közel 8 éve nem hallatott magáról, az utolsó Twitter bejegyzését Zac Efronnak címezte még 2012-ben, azóta pedig semmilyen platformon nem jelent meg róla hír. Maedernek sem visszaigazolt Instagram, sem pedig Facebook-oldala nincs. Meglehet, hogy csupán visszavonultan éli életét, ám különös, hogy egy jól menő divatmodell egyik napról a másikra eltűnt a ködben, ami pedig ennek körülményeit illeti, az interneten semmilyen információ nem található róla.