Több per is zajlik azzal kapcsolatban, hogy Johnny Depp és Amber Heard kölcsönösen azt állítják, hogy egyikük bántalmazta a másikat, illetve újságok is írtak ilyesmiről. Az egyik eljárás mérföldkőhöz érkezett most.

Ebben a perben Johnny Depp Perli Amber Heardöt 50 millió dollárra rágalmazásért, amit azzal valósított volna meg, hogy egy 2018-ban, a Washington Postban megjelent cikkében őt úgy tüntette fel, mint aki családon belüli erőszakot követett el.

Heard azt szerette volna, ha ejtik az ellene szóló vádat, de március 27-én Bruce White bíró javarészt Depp igaza mellett döntött, négyből három pontban. A számok onnan jöttek, hogy Heard négy állításáról gondolta úgy az exférje, hogy „egyértelműen arra utalnak, hogy Depp családon belüli erőszak elkövetője”. Most idetesszük az elfogadott három pontot, de vegyék számításba, hogy kontextus nélkül olvassák azokat. 

  • Felemeltem a szavam a szexuális bántalmazás ellen - és szembesülnöm kellett kultúránk haragjával. Ennek meg kell változnia.
  • Aztán két évvel ezelőtt a családon belüli erőszakot megszemélyesítő közszereplővé váltam, és teljes erejével sújtott le rám az a harag, amelyet kultúránk azok iránt a nők iránt érez, akik nem tűrnek tovább.
  • Ritka jó lehetőségem volt élőben látni, hogyan védik meg az intézmények a bántalmazással megvádolt férfiakat.

Erre mondta White bíró, hogy Heard állításait valóban úgy lehet érteni, hogy Depp bántalmazta őt, és ez valóban rontja a hírnevét. Heard ügyvédje, Roberta Kaplan erre kiadott egy nyilatkozatot, miszerint ezután az esküdtszéknek kell döntenie, miről is szólt tulajdonképpen Heard írása, és igaz volt-e; illetve azt remélik, amikor annak igazságtartalmát vizsgálják, hogy Depp bántalmazta-e Heardöt, majd nála lesz az előny. (Az viszont kérdéses, vizsgálni fogják-e ezt az eljárásban.)

Depp másik, Nagy-Britanniában zajló rágalmazási ügye, amit a Sun ellen indított (amiért azt írták róla, hogy asszonyverő), most éppen áll, mert a bíró úgy vélte, a koronavírus-járvány miatt nagy rá az esély, hogy az ügy több szereplőjét is érinthetik az utazási nehézségek, illetve a karanténintézkedések, így bizonytalan az ügymenet. Itt még várhatók érdekes fejlemények, mert elég valószínű, hogy az egykori házasfeleknek élőben is meg kell jelenniük a tárgyalóteremben. Sőt, más ismert személyeket is várnak majd tanúskodni.

Utóbbival jelen állás szerint Depp jól járhat, mert egyre-másra állnak elő ismert barátai azzal, elképzelhetetlennek tartják, hogy kezelt emelt volna exfeleségére. Legutóbb Javier Bardem és Penélope Cruz közölték gondolataikat a témában. Utóbbitól egy részlet, illusztrációnak:

Mindig is lenyűgözött kedvessége, ragyogó elméje, tehetsége, és különös humora. Oly sok helyzetben láttam már, és mindig kedves volt a körülötte lévőkkel. Az egyik legnagyvonalúbb ember, akit ismerek.

Heard mellett egyelőre nem álltak ki hírességek, de ez még változhat. (Ugyanakkor egykori asszisztense kimondottan  erőszakos  és furcsán viselkedő személynek  írta le .)  Nem mintha ez bármit is bizonyítana, de ugyanúgy számításba veszik, mint azokat az sms-eket, amelyekben állítólag Depp például olyanokat ír, hogy a nejét meg kéne ölni

Az állítólag Depp által írt, a bíróságnak átadott sms-ei között olyan is van, amelyben a színész ellentmondani látszik korábbi állításának, miszerint az egyik ujját részben levágta egy üveg, amelyet Heard hozzávágott. Az üzenet szerint viszont az orvosának azt írta, maga vágta le a fél ujját. Heard szerint az eset egy három napig tartó eseménysorozat része volt, amikor Depp A Karib-tenger kalózai ausztráliai forgatása során bérelt házukban folyamatosan ivott és drogozott, és kis híján agyonverte őt.

Szóval, bár több per is forog akörül, hogy ebben a házasságban ki bántott kit, és erről ki mit mondott, egyelőre csak azt nem vizsgálják egyikben sem, hogy ki miről mond igazat.