Amikor a hét végén visszanéztük a Szigetről készült sajtófotókat, hogy össze tudunk-e állítani a legjobb fellépőkből egy heti trendet, először azt állapítottuk meg, hogy ha igen, férfiak biztosan nem lesznek benne, mert annyira unalmasan nézett ki az összes.

A második megállapításunk pedig az volt, hogy nő viszont nem túl sok lépett fel, legalábbis a nagyobb színpadokon nem. A Nagyszínpad hét főműsoridős fellépője közül csak kettő volt nő, és az összesen 28 nagyszínpados fellépőből 6, azaz kevesebb, mint a negyede volt női előadó, de ez a szám is csak akkor jön ki, ha nőnek számítjuk a női frontemberrel rendelkező, de egyébként férfitöbbségű Clean Banditet (pl. a Parov Stelart és Bonobót viszont nem, bár a férfi frontemberek zenei projektjeiben a sok férfizenész mellé egy-egy nő énekel). Úgy látszik, a fesztiválkoncertezés még mindig egy kifejezetten férfias műfaj.

De nem baj, nézzük, ki miben nyomta, nézzük, ki lett az ön kedvence a fellépők közül a Szigeten, most csakis a megjelenést értékelve!

Lykke Li

A fene se érti, hogy ha az ezerszer népszerűbb, több és nagyobb slágerrel rendelkező Clean Bandit a délután négyes matinésávban volt a Nagyszínpadon, akkor ugyanaznap az ugyanazon műfajban nyomuló, de egyszámos Lykke Li miért a kora esti majdnemfőműsoridőben kapott helyet a Sziget szerdáján. De filozofálgatás helyett inkább klikkeljük végig, hogy a 32 éves svéd énekesnő milyen magasított derekú, de hasvillantós, lakkozott szettben volt csupafekete a rajongók és érdeklődő fesztiválozók előtt. Menő, szexi és ahhoz képest, hogy popelőadóról van szó, meglepően erős rockos beütéssel.

Parov Stelar Band

A Parov Stelar Band frontembere értelemszerűen Parov Stelar, de azért az együttes tagja egy énekesnő is, bizonyos Cleo Panther, ő látható a fenti fotón. Lykke Li csupafekete volt, hát Cleo Panther pedig fekete-fehérben lépett fel, egy őrületesen szexi, magasított derekú forrónadrágban, ami annyira szorosan passzolt, mintha ráöntötték volna. Szexi és jópofa fazonú a rövid felső is, nekünk esetleg a sapka nem feltétlenül hiányzott volna, ha nincs ott.

Lana Del Rey

Lana Del Reyjel kapcsolatban túl sok új mondanivalónk nem támadt azóta, hogy végigáradoztuk a koncert utáni délelőttöt, de azért álljon itt még egyszer, hogy ez az egyszerű fellépőszett a kislányos-nőies ruhával, az enyhén lotyós combcsizmával és a retrós szemhéjtussal mennyire jól összefoglalja, hogy miről szól ez az egész produkció. Lana Del Rey nem feltétlenül jön be mindenkinek, de az kétségtelen, hogy még egy ilyen nő, mint ő, soha nem volt nemhogy a Szigeten, de az egész popbizniszben sem.

Aurora

Két kevésbé ismert énekesnő következik most az A38 színpadról, az egyikük a norvég Aurora. Ez a platinaszőke Kleopátra egy olyan ruhát viselt, ami önmagában talán inkább illene egy nyáresti, grillezős kerti partira, mint fesztiválszínpadra, de Aurora baromi jó, sárga kiegészítőkkel csinált popsztáröltözéket ebből a ruhából. Két meglepő dolog: egyrészt a kleopátrafrizurából kilóg két copf, másrészt annyira minimál a smink, hogy Aurorának mintha még szempillája-szemöldöke sem lenne. Úgy látszik, ez most a menő Skandináviában.

Wolf Alice

A Wolf Alice egy brit alternatív rockzenekar, aminek nő a frontembere. Ezt a nőt úgy hívják, hogy Ellie Rowsell, és amint az a fenti képen is látszik, énekel plusz gitározik az együttesben. Tette mindezt a Szigeten platinaszőkén egy kifejezetten hálóingszerű ruhában. A hálóruhás trend egyáltalán nem új már, de egy rockzenekarban az a jó, hogy a tagjai bármit felvehetnek és bármit megcsinálhatnak, ha a hozzáállás megfelelő, jól fog állni nekik.

Dua Lipa

Melyik 2018-as szigetfellépő nézett ki a legjobban?

Természetesen Dua Lipával zárjuk az idei Szigetről készült második heti trendet (az elsőben nem a fellépőket, hanem a fesztiválozókat mutattuk). Róla talán már egyre többen tudják, hogy 22 éves, koszovói albán szülei vannak, de Londonban született (ezért nem keverendő Rita Orával, aki szintén koszovói albán szülők gyermeke, de ő Pristinában született, és a család a kislány egy éves korában menekült Angliába).

Szóval Dua Lipa szettje végtelenül egyszerű volt: egy Adidas sportnadrághoz felvett egy melltartó/bikinifelsőt, és az utóbbira rávett egy hámszerűséget, ami a sóbiznisz minden színében csillogott, de ami még fontosabb, szabadon hagyta a dekoltázsát. A haja nem volt összefogva, hogy jobban tudja dobálni, egy kis smink, néhány kiegészítő, és már kezdődhet is a műsor. Önnek hogy tetszik? Reméljük, már szavazott is a kedvencére!