Hamarosan egy olyan új párkapcsolati reality-t tűz képernyőre a TV2, amely a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg. A Házasság első látásra című műsorban szakértők választanak szerelmet a jelentkezőknek: a tudományt hívják segítségül az igazi megtalálásához.

A reality azért is egyedülálló, mert a jelentkezők nagy rizikót vállalnak be azzal, hogy a hagyományos ismerkedési szokások helyett vakon vágnak bele a házasságba, hiszen már a találkozás első pillanatában frigyre lépnek a nekik választott partnerrel. Megismerni egymást csak a nászúton és az összeköltözés során lesz lehetőségük, hat hét együttélés után azonban komoly döntés vár a párokra, akkor ugyanis ki kell mondaniuk: együtt maradnak vagy elengedik egymás kezét.

Bár a tudomány szerelemre gyakorolható erejében sokan erősen kételkednek, ez a formátum azonban 2013 óta sikeresen hozza el a boldogságot a szereplőknek. A Házasság első látásra című reality-t

eddig 30 országban is vetítették, s a legfrissebb adatok szerint 15 párnak hozta el az örök boldogságot Amerikában. 

Az első évad legnagyobb sikerét Jamie Otis és Doug Hehner könyvelhette el: szerelmük gyümölcseként két gyermekük született a Married at First Sight című műsor forgatása óta. 

Ashley Petta és Anthony D'Amico az ötödik évadnak köszönhetik szerelmüket.

Jephte Pierre és Shawniece Jackson a hatodik évadban szeretett menthetetlenül egymásba.

A nézők imádták nézni, ahogy Danielle és Bobby románca kibontakozott. Ők sem engedték el egymás kezét.

Az utazás szerelmesei, Stephanie és AJ továbbra is egy párt alkotnak.

Kristine-t és Keith-et a macskájuk is összeköti.

Nem minden tökéletes: Elizabeth és Jamie között rengeteg konfliktus volt a képernyőn – egy kis ideig külön is váltak – , később azonban visszataláltak egymáshoz.

A 14. évad álompárja Katina Goode és Olajuwon Dickerson lett, de már nem alkotnak egy párt.

(TV2

(Borítókép: szerelmespár. Illusztráció: Getty Images)