Azt eddig is tudni lehetett, hogy sok testi és lelki problémát okozhat, ha túl sokat ülünk a gép előtt, de egy friss kutatás szerint a férfiak ágyban nyújtott teljesítményére is kihatással lehet.

Az előrehaladott életkor, a stressz, az alacsony önbecsülés és a bűntudat is okozhat potencia zavarokat, de egy új kutatás szerint a túl sok számítógépezés is negatívan befolyásolja a férfiak teljesítőképességét.

A korábbi tanulmányok szerint a túl sok ülés is okozhat potencia zavarokat, azonban elegendő testmozgással megoldható probléma. Most a 24.hu a ScienceAlert cikke alapján arról számol be, hogy egy kínai kutatócsoport szerint nemcsak az számít, hogy mennyit ülünk, hanem az is, hogy közben mit csinálunk.

A tanulmány eredményei alapján számítógép előtt töltött idő hat a legrosszabbul a merevedésre, ugyanis minden 72. számítógépezéssel töltött perc után háromszorosára nő a merevedési zavarok kialakulásának esélye, és csökkenti a spermatermelés serkentéséért felelős hormonok szintjét is. Más ülőtevékenységek mellett, mint a tévézés vagy a vezetés, nem figyeltek meg hasonló negatív hatásokat.

(24.hu)

(Borítókép: Számítógépező férfi. Fotó: GettyImages)