Valószínűleg 1939, a fagyasztó kamrás háztartási hűtőgépek feltalálása óta ismert trükk az, hogy a kenyér a fagyasztóba téve jóval tovább eláll, ennek ellenére, most mégis egy erről szóló TikTok-trend kezdett el terjedni az interneten.
A trend szerint a lefagyasztott kenyér nem csak tovább eláll, de egészségesebb is lesz.

Ez állítólag annak köszönhető, hogy a kenyérben található szénhidrátok elméletben a fagyasztás hatására rezisztens keményítővé válnak – ezek csak áthaladnak az emésztőrendszeren, nem okoznak hirtelen vércukorszint emelkedést.
Most tudósok egy csapata utána járt ennek a trükknek a ScienceAlert szerint, de a kutatások nem igazolták egyértelműen, hogy valóban átalakulnak-e a szénhidrátok a fagyasztás hatására. A tudósok, hangsúlyozzák, hogy ettől függetlenül mindenki nyugodtan lefagyaszthatja a kenyerét, ha csökkenteni szeretné élelmiszer-pazarlását, de valószínűleg ez nem jár egészségügyi haszonnal.
(Borítókép: Egy kenyér. Fotó: GettyImages)