Valószínűleg 1939, a fagyasztó kamrás háztartási hűtőgépek feltalálása óta ismert trükk az, hogy a kenyér a fagyasztóba téve jóval tovább eláll, ennek ellenére, most mégis egy erről szóló TikTok-trend kezdett el terjedni az interneten. A Chicago-i Rush Egyetem kutatásai szerint a zöld leveles zöldségek napi fogyasztása jelentősen csökkentheti a bélrák kockázatát.
Zöld leveles zöldségek: a szuperételek, amelyek harcolnak a betegségek ellen
A trend szerint a lefagyasztott kenyér nem csak tovább eláll, de egészségesebb is lesz.

Ez állítólag annak köszönhető, hogy a kenyérben található szénhidrátok elméletben a fagyasztás hatására rezisztens keményítővé válnak – ezek csak áthaladnak az emésztőrendszeren, nem okoznak hirtelen vércukorszint emelkedést. Sok trend terjed napjainkban arról, hogy mi számít egészségesnek és mi nem, úgyhogy nehéz eligazodni az információáradatban.
Így ne élje az életét – 5+1 tévhit az egészséges életmódról
Most tudósok egy csapata utána járt ennek a trükknek a ScienceAlert szerint, de a kutatások nem igazolták egyértelműen, hogy valóban átalakulnak-e a szénhidrátok a fagyasztás hatására. A tudósok, hangsúlyozzák, hogy ettől függetlenül mindenki nyugodtan lefagyaszthatja a kenyerét, ha csökkenteni szeretné élelmiszer-pazarlását, de valószínűleg ez nem jár egészségügyi haszonnal.
(Borítókép: Egy kenyér. Fotó: GettyImages)