A banán és az instant zabkása sem jó választás ébredés után.

A legnépszerűbb reggelik között sok olyan ételt találunk, mint a banán vagy a zabkása, amelyet alapból egészségesnek gondolnak az emberek, pedig Elena Polubok szerint helyük van a legegészségtelenebb reggelik listáján.

Fontos hangsúlyozni, hogy a felsorolás nem a világ legegészségtelenebb ételei szerepelnek, csak azok, amelyeket rendszeresen fogyasztunk reggelire, de azért emlékeztetünk, hogy nem érdemes chips-szel indítani a napot.

„A füstölt húsok emésztése hosszú időt vesz igénybe, és görcsöket okozhat. A nyers zöldségek, például a paradicsom, a paprika, a hagyma és a fokhagyma sok savat tartalmaznak, amely irritálja a gyomrot. Ezért ezeket is ki kell zárni a reggeli étrendből” – kezdte összefoglalóját az orvos a Magyar Hírlap beszámolója szerint.

A szakértő kiemelte, hogy a sokak által kedvelt és egészségesnek gondolt instant zabkása is a legegészségtelenebb ételek között szerepel magas cukortartalma miatt. Sőt, szerinte banánt sem ajánlatos enni reggelire, mert a benne lévő magnézium felboríthatja a szervezet egyensúlyát, de a citrusféléket is érdemes kerülni.

Ezek helyett érdemesebb inkább házi készítésű zabkását vagy tojást enni.

A szakértő hozzáteszi, hogy éhgyomorra nem szabad kávét inni, mert magas savtartalma miatt előidézheti a gyomorhurut kialakulását.

A kávézás még egészségtelenebbé válik, ha kávétejszínnel isszuk a frissítő italt, ugyanis Kutatások bebizonyították, hogy ezek a tejszínek hidrogénezett olajokból, vagyis transzzsírokból készülnek, amik növelik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, mindemellett pedig jóval hizlalóbbak, mint a tejek.

(Magyar Hírlap)

(Borítókép: Reggeli. Fotó: GettyImages)