Az online társkeresés nagyon régóta elsősorban a külsőről szól, de amióta mindössze a profilkép alapján hozzák meg a döntést a júzerek a Tinderen, azóta meg végképp azon áll vagy bukik minden, hogy az ember milyen fotókat tesz fel magáról.

A Daily Mail volt olyan kedves, és körbekérdezett pár embert, hogy szerintük milyen fényképeket érdemes feltölteni, és egy egész jó kis útmutató jött össze a dologból. A nők számára mindenképp, bár szerintünk a férfiak is remekül tudják majd alkalmazni ezeket az ötleteket. Szóval a lényeg az, hogy az ember négyféle fotót mutasson magáról, ha azt szeretné, hogy felfigyeljenek rá, de azt is, hogy a kiderüljön, milyen a személyisége. Íme a négy fotótípus.

1. Glamúrfotó

Lehet, hogy nem is ez a név a legszerencsésebb ehhez a képtípushoz, az a lényeg, hogy a Match.com szakértője is azt ajánlja, hogy olyan fotóval mutatkozzunk be, ami azt mutatja, ahogy a potenciális első randin ki fogunk nézni. Szóval a glamúr alatt nem nagyestélyire kell gondolni, csak elegánsabb, jól sikerült képre, amin az ember a legjobb oldalát mutatja.

Nem kell túlspilázni, a nők számára a szakértők egyértelműen egy klasszikus kis, fekete ruhát ajánlanak, de persze lehet színes is, korábban a vöröset ajánlották nagyon, ezek a szakértők most a pinket és a mustársárgát emlegetik. De valószínűleg nem a színen múlik a dolog, hanem azon, hogy az ember meg tudja-e mutatni önmagának az elegáns, vonzó, társaságba illő oldalát. Viszont ne feledje, mindegyik képre érvényes, hogy nem mindegy a testtartás! Erről itt olvashat többet.

2. Hobbifotó

Másodszor is legyen egy kép az emberről, amin éppen a hobbiját űzi. Persze ebben a kategóriában is arra kell törekedni, hogy minél előnyösebb és vonzóbb legyen a fotó, de emellett az is a célja a dolognak, hogy megmutassa: van az embernek magánélete, vannak kedvtelései, céljai, van, ami inspirálja. Lehet ez valamiféle mozgás, festés, művészkedés, vagy akár utazás, de mondjuk a kutyás-cicás képektől óva intenek a szakértők. Mindenesetre egy ilyen hobbifotó azért is jó, mert rögtön ad valami konkrét témát a kezdődő cseteléshez.

3. Nyaralós fotó

Nyáron szebbek vagyunk és/mert jobban is érezzük magunkat. Ezért aztán egy olyan fotó használatát is javasolják a szakértők, amin a szabadban vagyunk, lehetőleg nyáron, lehetőleg napfényben, boldogságban, relaxálva. Egy ilyen fotó a közvetlenség benyomását is erősítheti a potenciális partnerekben – az itt az üzenet, hogy jófej vagyok, el tudom engedni magam, tudom élvezni az életet. Jobb, ha nem mesterségesen beállított kép ez, hanem egy spontán helyzetben látható ön természetes mosollyal, és napszemüveg nélkül.  Egy pohár ital vagy szál cigaretta se legyen az ön kezében.

4. Sportos fotó

Ha ön nem szokott sportolni, akkor nyilván ez kilőve, de szerintünk kezdjen el sportolni, és ne azért, hogy fotót tehessen fel róla az internetre vagy a társkeresőre, hanem mert sportolni jó. De emellett kétségtelen, hogy nagyon sok férfinak bejönnek a sportos nők, és úgy egyébként is fontos, hogy az ember egy fotóval elmondja magáról, hogy szeret mozogni, és hogy mit szeret mozogni. Ugye ha valakinek van egy jó alakja, akkor azt nyugodtan mutassa meg a társkeresős profiljában, mondjuk egy ilyen edzős képpel.