A Randiblog Inbox rovatban mindenki álnéven szerepel, és az alábbi levél beküldőjét egy igazán különleges névvel ajándékozta meg a véletlen: azzal, hogy Szergiusz. Szergiusz e-mailjében a tárgy rovatban jelölte meg, hogy melyik, jóval korábbi posztra reagál, arra, aminek az volt a címe, hogy 

Nagyon szereti gyorsan hátulról és kész.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Nos, a kérdéses levelet Gusztáv álnevű olvasónk írta és itt tudja teljes egészében elolvasni, mindenesetre amint a címéből is talán lehet sejteni, a téma az, hogy mit lehet tenni, ha egy kapcsolatban egyre inkább ellaposodik a szex, vagy akár el is tűnik belőle. Nos, ha azt mondjuk, hogy Szergiusz nem látja könnyen megoldhatónak a problémát, akkor még finoman fogalmaztunk. Ön egyetért Szergiusszal? Esetleg mások a tapasztalatai? Kérjük, ha van kedve, szóljon hozzá ön is – e-mailen keresztül névtelenül teheti ezt meg! Emitt a címünk!

Erre a címre várjuk az ön levelét:
randi kukac mail.velvet.hu

Sajnos semmi jóval nem tudom kecsegtetni a „kollegát”.

Lehet, hogy ez alkati kérdés, de lehet, hogy volt egy változás, ami előhozta a párjából ezt a hozzáállást, de az biztos, hogy nem egyszerű feloldani a helyzetet.

Szó kerül róla, hogy az elején kellene ezt tisztázni a felek között, mint egy „a házassági szerződés szexualitásra vonatkozó fejezete”, de az elején nem olyan a helyzet, ami előre vetítené az efféle gondokat. Ha olyan, akkor abból – jó esetben nem lesz olyan végkifejlet, azaz tartós párkapcsolat. Tehát ez nem megoldás.

És sajnos tapasztalatból mondom, hogy ha már előállt a helyzet, akkor nagyon nehéz változtatni. A „szenvedő fél”, aki nem kapja meg azt, amire vágyik, jó ideig magában keresi a hibát, hogy „biztos valamit én nem csinálok jól, elveszítettem a varázsom”, és sok esetben megpróbál kisebb-nagyobb változtatásokkal hatni. Megvan bennünk a remény, hogy ettől helyre jön. És emiatt nem kezdjük el megbeszélni, feltárni az okokat, hanem kísérletezünk, mert nem akarjuk megbántani a másikat avval, hogy ő nálunk hiányérzetet generált, és várjuk a csodát, sőt még variálunk is. És az esetek egy részében a másiknak még terhes is lehet, hogy „mit bohóckodunk neki?”.

Én is végigjátszottam, hogy „kivárom, amíg rám ront”. Hát várhattam. Fél évet. Pedig korábban már volt pár ilyen jellegű rövidebb ciklus utáni beszélgetésem vele, amikor próbáltam a végére járni, hogy miért nem kívánja meg önállóan a szexet.

Mert rávenni néha rá lehetett az együttlétre, és élvezte is. Volt, hogy többször is eljuttattam a csúcsra, hogy érezze, hogy mit veszít, ha kihagyja és nem kezdeményezi; de az volt a végkifejlet, hogy élvezi, de nem tesz meg érte semmit, ha nem jön tőlem a kezdeményezés. A beszélgetések után persze pár hónapig van némi javulás, de nem mondható tartósnak.

Gusztávnak azért most van egy lehetőség a kezében. Párja másra rányomult, szeretője is volt, ő meg swingerezik, amit a párja sérelmez is. Megpróbálhatná rávenni a párját, hogy menjenek együtt a swingerklubba, hátha a közös élmény ad egy lökést a kapcsolatuknak. Ha jól értem rontani már úgysem sokat lehet, de egy ilyen fordulat még segíthet.

Hát fel a fejjel, sorstársak!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!