Ha nem lenne amúgy is nehéz és nyomasztó dolog a párkeresés, mostantól még egy dolgon szoronghat ezzel kapcsolatban. Azon, hogy vajon megfelelő telefonnal igyekszik-e felvenni a kapcsolatot a potenciális partnerrel. Ám nem arról van szó, hogy a készüléke jól működik-e, tud-e rajta üzenetet küldeni, vagy ne adj isten, még telefonálni is, hanem a mobil típusa is befolyásolhatja az esélyeit a házasság, család, gyerek, kutya, ház stb. csomagra. 

Egy használt kütyük eladásával foglalkozó oldal ugyanis felmérést készített arról, hogy milyen hatással van a telefonunk a pártalálásunkra és ebből kiderült, hogy létezik az okostelefon-diszkrimináció, ami újabb szög az emberi fajfenntartás koporsójában. Ez ugyanis azt jelenti, hogy bizonyos operációs rendszerű (!) telefonnal rendelkezőknek kisebb az esélyük arra, hogy becsajozzanak/bepasizzanak, hiszen

tízből hét ember szívesebben randzik iPhone-ossal, mint Androidossal. 

Ezt egyébként azzal magyarázzák, hogy az Apple termékekről - hála a kiváló marketingnek - az embereknek azt gondolják, hogy jobb minőségűek és szofisztikáltabbak, mint más eszközök és így a tulajdonosát is kifinomultabbnak tartják.

De persze ez a diszkrimináció mindkét irányba működik, a felmérés ugyanis arra is rávilágított, hogy míg az iPhone használók 65 százaléka menne el randizni egy androidossal, addig utóbbinak csak a fele lenne hajlandó ugyanerre egy Apple telefonossal.

A kutatás egyébként nem volt túl tudományos és csak 1500 ember vett benne részt, így nem lehet egyértelműen reprezentatívnak nevezni, mindenesetre nem ez volt az első alkalom, hogy egy felmérés hasonló eredményre jutott. 2017-ben a Match.com-on 5500 felhasználó töltött ki egy kérdőívet, amiből nemcsak az derült ki, hogy az Android és az IOS felhasználók nem szívesen randiznak egymással, de az is, hogy még nagyobb hátrányból indulnak azok, akiknek régebbi készülékük van.

Most pedig azt kérjük, nézzen mélyen magába és az anonimitás mögé bújva árulja el, mennyire igaz önre a felmérés eredménye!

Önt is befolyásolja, hogy a randipartnerének milyen telefonja van?

Forrás: Esquire