Domokos kolléga leveléhez egy kis társkeresős statisztikát plusz saját tapasztalatot küldenék. Harmincas éveim elején járó, 2 éve keresgélő, budapesti férfi vagyok, sokszáz társkeresőoldalas adatlap, levelezés és randizgatás után alakult ki a véleményem.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Domokos álnevű olvasónktól pár héttel ezelőtt közöltük azt a levelet, amiben arról volt szó, hogy egy bizonyos életkorig a nőknek könnyebb helyzetük van a férfiakkal, mint fordítva, de 40 körül változik a felállás. Mindezt Domokos természetesen társkeresési tapasztalatai alapján állapította meg, és most jöjjön egy újabb levél ebben a témában!

A fenti bevezetővel kezdődő írás beküldőjének a Bertold álnevet dobta a gép, és Bertold szintén arról ír, milyen tapasztalatai voltak-vannak a nőkkel az internetes társkeresőkön. Bertold levelének a nagy részét az teszi ki, hogy leírja, melyik a három leggyakoribb nőtípus, akikkel ezeken az oldalakon-appokon össze lehet futni. Ön is találkozott már velük? Esetleg magára ismer valamelyik leírásban? Ha van kedve folytatni a beszélgetést, írjon nekünk ön is a szokásos címünkre!

Itt a címünk, kattintson ide!
randi o0° mail.velvet.hu

Én főképpen erre a mondatra reagálnék:

Ha a statisztikát vesszük alapul, sem rózsás a helyzet. 800.000 egyedülálló nő van ma Magyarországon, ami ebben a kifordult világban kétségtelen tény, de sajnos tovább fog nőni.

Itt egyből arra gondoltam, hogy tudom miért van ilyen sok „régóta keresgélő” hölgy.

A magam részéről a 28 és 40 közti korosztályban szereztem tapasztalatokat, és tisztelet a kivételnek, de a következő három kategóriát alakítottam ki magamban (önkénytelenül).

1.

Álmodozó/tökéletes férfit vagy szőke herceget fehér lovon kereső, általában dekoratív és értelmes nők, Domokos a levelében, azt hiszem, részben róluk beszélt „elérhetetlen nők” kapcsán.

Az esetek többségében tudja mit akar. A „kit keres” részt precízen tölti ki. Súly, magasság és egyéb adatok megadásával, illetve egyéb elvárásokkal beállítja az oldalt és vár a csodára. Itt nem simán pár alap tulajdonságra kell gondolni, ez sokszor így néz ki pl.: 32-34 év közötti, 180-185cm magas, 75-80kg közötti, szőke hajú+kék szemű, egyetemi/posztgrad. végzettségű, XY vallású, nem dohányzó, alkoholt sosem fogyasztó, nettó 500e Ft vagy afeletti keresetű, gyerek nélküli férfit keres.

Gyakran megesik, hogy a társkereső hölgy kiírja az oldalra, hogy ha bármelyik tulajdonságában nem felel meg, aki neki üzenetet küld, akkor bizony ne is számítson válaszra. Szegény ember, aki mondjuk mindenben megfelelne, csak pl. 3 centivel magasabb mint kellene... így járt. Ilyen hölgy elég sok van ezeken az oldalakon, némelyik már 40 éves, gyermektelen, de még mindíg várja A Tökéletes Férfit. És nem viccel, tényleg nem válaszol, viszont cserébe több társkereső oldalon is elérhető, általában (fizetős) VIP tag, jólszituált, a képek alapján a világ sok részén járt (egyedül?), és vár és vár...

2.

Szintén a csodaváró kategóriában indul még a bizonytalan hölgy.  Nem tudja, pontosan mit szeretne, ez abban nyilvánul meg, hogy a „kit keres” részbe nem ad meg adatokat egyáltalán, ellenben a szabad-szöveges részben a következők fordulnak elő nagy számban és különböző variációkban. „Ejtse rabul a szívem”, „Varázsoljon el”, „Fel tudjak rá nézni”, „Aranyozza be a hétköznapjaim ”, „Hordozzon a tenyerén”.

Hogy ő milyen szerepet töltene be egy kapcsolatban, miért lenne jó ez „A Férfinak” azt sajnos nem részletezi. Mindenesetre csak komoly kapcsolatot keres a nem tudja kivel. Szintén türelmes embercsoportról beszélünk, több éve (akár 3-5 éve!) regisztrált, foglalkozik az oldalával, frissíti a képeket, 0 darab levele van, szintén nem válaszol, ha a kép (és adatlap) alapján nem érzi úgy, hogy a levélíró elvarázsolná vagy bearanyozná a hétköznapjait, esetleg nem hordozná a tenyerén. Itt is található szép számmal 35 év feletti hölgy, aki gyermektelen férfit keres, mert ő szeretne gyereket. Picit el van csúszva, úgy érzem.

3.

Kihívásokkal küzdő/speciális életvitelű/egyéb szempontból nehézkes társkeresők. Nem magazin-címlapra illő testi adottságait lila-kék-zöld hajjal, 3-6 db piercinggel és vagy tetoválásokkal próbálja leplezni, hátha ezektől nem látszik az önbizalomhiánya.

Ugyanitt említhető meg igen nagy számban a már elvált, illetve a sok-sok kudarcélménytől és sikertelen párkapcsolattól beforduló „nem hiszek az egészben, csak még ezt az esélyt megadom” típusú keresők. Nem rejti véka alá, hogy már nem hisz abban hogy párt talál az adott oldalon vagy máshol, illetve hogy nem is kell mindenáron párt találnia, mert „egyedül is jól vagyok”, de ha mégis akarna tőle valaki valamit akkor írjon bátran... „hátha” jeligére. Itt jegyezném meg, hogy ahogyan egy hölgynek nem imponál egy bizonytalan férfi, általában a férfiak sem önbizalomhiányos nőket keresnek, pláne nem olyat, aki deklaráltan nem hisz abban, amit éppen csinál. (társat keres..?)

A fentieken kívüli általános megfigyelések:

  • a nők nagy része fut, vagy csak futóversenyen fotózkodik, esetleg érmet kapott és örül neki;
  • aki nem fut, az biztosan jógázik, lehetőség szerint egzotikus helyen megörökítve ezt a tevékenységet;
  • Magyarországon kizárólag nemdohányzó, alkoholt nem fogyasztó, csak színházba járó nők keresnek társat. Moziba nem jár senki, színház és könyv, ez általános;
  • mindegy milyen oldalra regisztrálsz, elég nagy az átfedés, ugyanazok az adatlapok jönnek szembe mindenhol, esetleg más fényképpel (még a Tinderen is...)
  • egy bizonyos oldalon 30 és 40 közti nő 1300 darab van, ugyanitt több, mint 3000 férfi az azonos korosztályban, tehát elvileg volna miből válogatni, csak ugye sajnos nincs köztünk tökéletes.

Domokossal abban is egyetértek, hogy nem jó az irány, mindenki a tökéleteset keresi, illetve nincs kompromisszum, ha valakinek gondja van a párjával, azonnal kirúgja és keres másikat gyorsan (hiszen annyi app. és oldal van már!), csak közben esetleg nem veszik észre az emberek, hogy ugyanazokat a köröket futják le ki tudja, hányszor, és végül stabil partner (férj és feleség?) nélkül élnek le akár egy egész életet.

Remélem hogy nincs igazam, mindenkinek jó keresgélést és randizást kívánok!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egyetértek: nem jó az irány, mindenki a tökéleteset keresi, nincs kompromisszum

Olvasónk sok év tapasztalata alapján úgy érzi, a társat kereső nőket három nagy kategóriába lehet beosztani.

54 · Mar 29, 2019 07:14pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments