Az utóbbi időben rengeteg sztárházasság ment tönkre. Felbontotta örök fogadalmát többek között Horváth Gréta és Meggyes Dávid, Kulcsár Edina és Szabó András, de még az amerikai színész, Jason Momoa és neje is úgy döntöttek: külön utakon folytatják az életüket. Korunk válásairól Sáfrány Emese alkotott véleményt.

Sok más celebritáshoz hasonlóan a légtornászt Kulcsár és Csuti szakítása késztette véleménynyilvánításra. Hogy szerinte miért mennek tönkre a házasságok, arról egy Instagram-bejegyzésében írt. Úgy véli, sokan a gyerekvállalással járó problémák elől menekülnek, hiába az az egyik legszebb időszaka a kapcsolatoknak.

Ilyenkor mindenki előtt csak szép képek jelennek meg a családról, a jövőről. Úgy képzeljük boldogok, kiegyensúlyozottak leszünk... A valóság azonban teljesen más. [...] Sok-sok új dolog, és aggodalom lép be az életünkbe. Már nem feltétlenül egymás szükségleteit nézik a szülők, hanem a kicsiét. Folyamatos idegesség, főleg az első időben, amikor még szokniuk kell egymást mindhármuknak. Sokszor az is problémát okoz, hogy nem csinálhatod azt, amit szeretnél, csak akkor, amikor tudod, vagy akár le is kell mondanod róla. Nem mehetsz oda, ahova szeretnél, csak, ha épp időd van rá, vagy valaki addig vigyáz a babára. Nem alszol addig és amennyit akarsz, mert már van egy kisember, akiért Te és Ti feleltek, akinek Ti vagytok, és aki Tőletek kapott életet, és Ti vagytok az élete! Sok lemondás, sok újdonság és hatalmas felelősség! Ez mind egy gyerekkel jár! Az élet átalakul, az addigi párkapcsolat már más lesz, család lesztek! Sok apuka (néha az anyukák is) nem bírja a sok lemondást, a sok felelősséget, és inkább menekül, vissza a régi laza életébe, a haverok-buli..., mert ott nincsenek gondok. Szóval rengeteg új probléma okoz feszültséget egy kapcsolatban a baba születése után. Viszont a babának nyugalom szükséges, nem állandó feszültség és veszekedés. Amellett, hogy a szülővé válás szerintem a világ leggyönyörűbb dolga, elismerem talán az egyik legnehezebbje is. De nem lehetetlen jól csinálni, sőt, igen is lehet úgy, hogy működjön

– fejtette ki bejegyzésében Sáfrány Emese, aki első gyermekének, Nolennek, hét hónappal ezelőtt adott életet.

A légtornász kommentben azt is kifejtette, szerinte mi kell ahhoz, hogy egy párkapcsolat a baba érkezése után is működhessen. 

  • Először is szeretetre van szükség; ha ez megvan, akkor áldozatot tudunk hozni a kapcsolatunkért és a családunkért.
  • Fontosnak tartja a kommunikációt és a nyitottságot. Az érzésekről beszélni kell, hogy a problémákat meg lehessen oldani.
  • Említi még a "szervezést" és azt, hogy az apuka is kivegye a részét, amiből csak tudja. Szerinte nem szabad félni attól, hogy segítséget kérjünk, ugyanis magára a kapcsolatra is figyelni kell. Ha lehet, fordítsunk időt közös programokra.
  • Egy anyának saját magára is szükséges időt szánnia: Sáfrány Emese azt írja, ha az anyuka kiegyensúlyozott, nyugodt és vidám, akkor a babája is az lesz. Mint írja, egy anyukának el kell engednie a félelmeket, nem szabad azon rágódnia, vajon jó anya-e.

A sok válás ellenére ugyanakkor olyanokról is tudni, akik a házasságuk megmentésén dolgoznak: úgy hírlik, nemcsak Berki Krisztián és kedvese, Mazsi próbálja rendbe hozni a kapcsolatát, hanem Tápai Szabina és Kucsera Gábor is.