Mi történik a férfi és a nő testével szex közben? Sokan úgy gondolják, pontosan tudják a választ erre a sokat vitatott kérdésre, mondván, az intim együttlétekkor általában két testrész kerül fókuszba. Testünkkel azonban az aktus során egy sor különféle, a nemi szerveken és a szexuális vonzerővel bíró testrészeken túlmutató dolog történik, bármelyik nemhez is tartozunk.

Ezekről a változásokról számos információ található az interneten is, ezek közül ismertetünk néhányat.

Megváltozik a mell mérete

A női mell mérete egyáltalán nem állandó, menstruáció idején is megduzzadhat. A mellnövekedést a havi vérzésen kívül a súlygyarapodás és a plasztikai sebészek is előidézhetik, valamint a szex is: aktus közben a vérbőség következtében megnőnek a keblek. Minél inkább izgatott a nő, annál inkább, jóllehet ez az állapot nem tart sokáig.

„Megnő” a nemi szerv is

A vérbőség a női nemi szervre is hatással van: szex során nagyobb lesz, szinte „felfúvódik”. A Glamour azt írja az összeállításában, hogy izgalmi állapotban a vagina felső kétharmada körülbelül másfélszer akkora lesz, mint nyugalmi állapotban. Míg ez szabad szemmel nem látható, hanem inkább érezni lehet, addig azt jól lehet látni, ha a szeméremajkak megduzzadnak intim együttlétek során. A szakértők azonban egyelőre nem tudtak magyarázatot adni arra, hogy a vagina megnövekedésének van-e valami „haszna”, például, hogy mondjuk megkönnyíti-e a teherbeesést.

Valami eltűnik

Ha egy nő szexuálisan izgatott lesz, akkor a csiklója is megnöveszik, mely folyamatot csiklómerevedésnek is nevezik. A nők nemi szervének egyik legérzékenyebb pontja akár az ötszörösére is megduzzadhat. Azonban, bármilyen látványos változáson is megy át ez a pont, az orgazmus pillanatában, vagy ahhoz közeledve a nők többségénél a visszahúzódik az úgynevezett csiklófityma alá.

Valójában nem erős vizelési ingert érez

Az nem újdonság, hogy a nők szexuális izgalom hatására nedvesek lesznek. A szakértők szerint ennek elsősorban az a funkciója, hogy megkönnyítse a behatolást, s ha ez nem következik be, akkor a szex szenvedéssel élvez, mintsem örömszerzéssel. Az azonban normális, ha valakinél kevesebb nedvesség képződik. 

Azoknál a nőknél, akik hüvelyi orgazmust tapasztalnak, az orgazmus pillanatában könnyen előfordul, hogy fokozódik a nedvesség termelődése. Ha behatolás, ingerlés hatására vizelési ingert éreznek, akkor valószínűleg nem pisilniük kell: a szakértők feltételezése szerint az izgalom hatására a húgycső körüli, húgycső alatti mirigyek megtelnek folyadékkal, mely az orgazmus pillanatában távozik. Ezt nem lehet a felnőttfilmekben látható, gejzírként feltörő női ejakulációhoz hasonlítani, de ez a folyamat is normális.

(Glamour, Dívány)