Bár az erotikus élmények a jól működő kapcsolatok természetes velejárói, sokaknak nagyon nehéz beszélni a nemi életüket érintő kérdésekről, például arról, hogy melyek azok a dolgok, melyekkel nincsenek teljesen kibékülve az ágyban.

Nincs két egyforma ember: van, akinek fiatal korában is bőven elég heti egy-két alkalom, másnak azonban szinte minden nap igénye lenne arra, hogy partnerével ágyba bújjon. Az, hogy ki mennyire él aktív szexuális életet, egyéntől függ, e téma pedig a kutatókat is erősen foglalkoztatja.

A közelmúltban egy népszerű internetes fórum például arról készített felmérést, hogy mi a legnagyobb hiba, amelyet a férfiak elkövetnek az intim együttlétek során. Erről az Ask Reddit fórum női felhasználóit faggatták. A közel 3 ezer válaszadó többsége azt nyilatkozta, hogy ki nem állhatja,

amikor a férfiak hirtelen pozíciót vagy tempót váltanak.

Többen megjegyezték azt is, hogy amikor tudatják partnerükkel, mennyire élvezik azt, ami az ágyban történik, a férfiak rendre úgy érzik, valamit tenniük kell, ez viszont általában mindent tönkretesz.

„Azért mondjuk, hogy élvezzük, mert a tempó és a pozíció úgy jó, ahogy a váltás előtt volt”

– magyarázta a fórum egyik hozzászólója. A femcafé.hu összeállítása szerint a férfiak általában azért váltanak ilyenkor gyorsan másik pózra vagy tempóra, mert ha tudják, hogy élvezi partnerük az intim együttlétet, még inkább bizonyítani akarnak.

Más nők megkegyezték, a szex több nem több a fáradt gőz kieresztésénél, ezért nem szabad ebből problémát csinálni. A fórumon igazi kommentháború alakult ki. Többen hangot adtak annak is, hogy a nemi életet érintő problémákat is meg kell beszélni, mert ha nem tesszük, a nőknek esélyük sincs arra, hogy a csúcsra jussanak.