horoszkóp

Mindenki az orgazmuson parázik

2008.05.12. 19:51
Megkérdeztük önöket, vannak-e szexuális gondjaik. Kiderült, hogy több is, mint sejtettük. Szakemberhez persze nem fordulnak vele. De legalább ugyanaz nyomasztja a pasikat és a nőket.

Tudjuk önökről, hogy kedvelik a megszakított közösülést, hogy van, aki nem tud ittasan szexelni, hogy majd egyötödük volt már prostival, meg hogy minden harmadikuk közül túl van egy gombás fertőzésen. Most, hogy ilyen intim lett a viszonyunk, itt volt az ideje, hogy száraz tényeken túl beletúrjunk az érzelmeikbe is, és megtudjuk, vannak-e szexuális problémáik, és hogy min aggódnak, ha ágyba bújnak valakivel. Kérdőívet készítettünk hát, önök pedig kitöltötték. Köszönjük.

Demográfiai adatok
Kérdőívünket valamivel több mint nyolcezerhétszázan töltötték ki, de mint mindig, most is kénytelenek voltunk kidobálni egy csomó adatot, mert úgy éreztük, van, aki nem mond igazat. Például az az 578 éves néni, aki házas, és maximálisan elégedett a szexuális életével. Ha mégis létezne, elnézést kérünk, és ezúton felkérjük szexrovatunkba tanácsadónak. Miután megtisztítottuk adatbázisunkat a mutánsoktól, végül 7826 olvasónk válaszát elemeztük. Demográfiai adataink nem meglepően roppantul hasonlítanak korábbi vizsgálati eredményeinkhez. A kérdőívet kitöltők átlagéletkora 30,9 év, legifjabb válaszadónk 14, a legidősebb 77 éves volt. Nem reprezentatív vizsgálatunkban a nemi megoszlás nem volt kiegyenlített: a férfiak 65, míg a nők 35 százalékban képviseltették magukat. Olvasóink 63 százalékának felsőfokú, 32 százalékának középfokú végzettsége van, a maradék 5 százalékot az általános iskolát és a szakmunkásképzőt végzettek teszik ki. Az átlag Velvet-olvasók majd ötöde egyedülálló, több mint fele kapcsolatban él, 29 százaléka házas, 3,6 százaléka biszexuális, 1,4 százalék pedig meleg.

Csak minden negyedik nőismerőse úszta meg

Hogy volt-e valaha szexuális problémája? Valószínűleg igen. Főleg, ha ön nő. Női válaszadóinknak ugyanis háromnegyede számolt be arról, hogy szembesült már gondokkal az ágyban. A problémákat főleg lelki eredetűnek tekintették, fizikai bajokkal 27 százalékuk küzdött. Az arányok hasonlóak a férfiaknál, ők 67 százalékban éltek át nehézségeket, és 71 százalékban tekintették ezt pszichés problémának. Jelenleg három ismerőséből csak kettőnek jut felszabadult szex, hiszen a férfiak több mint negyedét, a nők 37 százalékát nyomasztja valami. Nem meglepő módon ők a legkevésbé elégedettek szexuális életükkel, ötös skálán mindössze 2,28-as átlagpontszámot adtak maguknak.

Ha valaki nem is tapasztalta saját bőrén a problémákat, akkor is 15 százalék esély van rá, hogy partnerével volt valami bibi. Ma este a férfiak 13, a nők 9 százaléka tekint szorongva párjára. Vajon ma menni fog? Ha a partnerüknek gondja van, az önöket se dobja fel, de a szexuális elégedettség azért kéttized százalékot javult. Még így is lehangoló.

A férfiak ötöde, a nők 12 százaléka van olyan szerencsés, hogy sohasem akadt gondja sem neki, sem partnerének a szexszel. Ők szexuális életüket inkább jóra, mint közepesre (3,72 pontra) értékelik. Kíváncsiak voltunk, hogy mi lehet a titkuk. Talán csak fiatalabbak a többieknél? Hát, nem. Ezt a csoportot semmilyen különös tulajdonság sem jellemzi. Semmi, ami az adathalmazunkból kiderülhetett volna.

Nem kell segítség

Hiába hitte majd minden harmadik olvasónk, hogy szexuális problémája fizikai eredetű, mégsem kért soha orvosi segítséget. Azaz a férfiak hat, a nők 3,5 százaléka mégis, de ez nayon kevés. Pedig talán nem ártana. Valószínűleg nem véletlenül pang a pszichológia szexszel foglalkozó szekciója sem, ugyanis a férfiaknak csupán 3,3, a nőknek alig négy százaléka fordult pszichológushoz a bajával. Összesen 405 ember a 4690-ből.

Oké. Rendben. Tegyük fel, hogy nem kell a szakember. Meg lehet azt a problémát máshogy is oldani. Sokszor már az is segíthet, ha kibeszéljük magunkból. A nők ötöde, a férfiaknak viszont mindössze 12 százaléka élt ezzel a lehetőséggel. Persze, aki kitöltötte a tesztet, az talán eligazodik annyira a neten is, hogy utánaolvasson a bajának, ahogy a pasik negyede, és a nők ötöde tette. De még mindig ott van majdnem kétezer ember, aki nem csinál semmit, ha baj van. Szar érzés lehet úgy egyedül.

Legalább a problémadetektálás rendben

Az általános problémafelmérésen túl, megkérdeztük önöket, hogy milyen konkrét gondokat tapasztaltak. Mielőtt azonban belekezdünk probléma-toplistánkba, elnézést kell kérnünk egy kis technikai malőr miatt, ugyanis az idióta szerző nem tette önöknek láthatóvá a kérdést, hogy milyen gyakran tapasztalnak túl korai orgazmust.

Vizsgálatunk legszuperebb felfedezésének birtokában kiröhöghet mindenkit, aki azzal jön, hogy a nemek más-más bolygóról származnak. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a másikkal szembeni legmélyebb félelmeink igazak. A pasik attól rettegnek a leginkább, hogy nem tudják kielégíteni partnerüket, a nők meg attól, hogy nem tudnak elmenni. Szóval, ha ilyen gondolatok gyötrik, az valószínűleg nem alaptalan. Beszéljen róla partnerével, nem fogja meglepni.

A férfiakat fő félelmükön túl az is nyomasztja, hogy nem kívánják a szexet, valamint hogy partnerüknek több szexre lenne igénye. A nőknek egyébként ugyanez a baja, úgyhogy itt valaki vagy alaptalanul parázik, vagy rossz partnerrel akadt össze. Esetleg lehetne erről is beszélgetni. Hátha kiderül.

Persze, ha abbahagyjuk az okoskodást, és ránézünk az eredményeinkre, kiderül, hogy számos különbség is akad a nemek között. Először is a nők szinte minden problémát gyakrabban tapasztalnak, mint a férfiak. Például gyakrabban élik meg, hogy nehezen lehet őket felizgatni, hogy ritkábban élveznek el, hogy aktus közben fájdalmaik vannak, és jobban aggódnak, hogy tetszenek-e szex közben partnerüknek. A férfiak pedig attól félnek valamivel jobban, hogy többet várnak tőlük, mint amire képesek. Azért összességében így is kevésbé szoronganak. Legritkábban mindkét nem azzal szembesül, hogy csak speciális helyzetben (például lekötözve) élvezik a szexet, vagy tudnak kielégülni.

Hogy mit lehet kezdeni az itt felsorolt problémákkal, és azokkal, amikről írtak nekünk (például: ha idővel ellaposodik a szexuális élet, vagy nem egyezik a szexuális igényszint partnerével), arról egy szexuálpszichológust kérdezünk meg. Ha érdekli, olvassa el a jövő héten.