Szerdán végre hivatalosan is azonosíthatják Paul Walker holttestét. A szörnyű balesetben elhunyt színész halálának körülményei még mindig rejtélyesek. A rajongók most azon spekulálnak, miért robbant fel és lángolt annyira a Porsche. Egy elmélet szerint gázcsövet tarolt le az irányíthatatlan sportkocsi, az robbanhatott fel. A gázcég cáfol.

A legújabb rajongói elméletek szerint lehet, hogy csak centiken múlt a hétvégén halálos autóbalesetet szenvedett Paul Walker és Roger Rodas élete. A RadarOnline ugyanis észrevett egy olyan apróságot, amit eddig nem sokan: talán egy gázcső található a baleset helyszínén, a Hercules Street mellett, a fűben. Nagyjából ott, ahol az irányíthatatlanná vált Porsche is elsodródott. Ha ez beigazolódik, akkor egyértelmű a tragédia: letarolták a gázcsövet (amin csap is volt), az pedig berobbant.


Nagyobb térképre váltás

A fórumokon amúgy hamar beindult a spekuláció arról, hogy miért robbant fel és égett ki a kocsi, ugyanis a helyszínen nagy tűzgömböt lehetett látni. Annyit korábban sejteni lehetett, hogy a kormányhidraulika mehetett gajra, a kocsi kormányozhatatlanná vált, ezért sodródtak ki. A sebességhatár túllépése is szerepet játszhatott a karambolban. Azért a gázcső dolgot kritikával is kell kezelni, épp a csap miatt gyanítható az is, hogy esetleg csak egy vízvezetékről van szó.

Ezt erősíti a SoCal Gas gázszolgáltató cég sajtósának válasza is, aki cáfolta az elméletet. "Ez egy vízvezeték. Ez nem a mienk" – válaszolta tömören a Radarnak. Így változatlanul rejtély, miért robbant akkorát a méregdrága sportkocsi, amiben a két férfi halálát lelte. A Daily Mail egy másik szomorú nüanszról is beszámolt, a brit lap szerint a két férfi által üzemeltetett autósbolt egyik munkatársa négyszeri próbálkozásra se tudta leparkolni a Porschét, ekkor futott be Rodas, aki azt mondta, majd ő megoldja a problémát, de előbb elviszi egy körre a kocsit és a jótékonysági eseményről elugró Walkert. Ezután következett be a baleset, amelyben úgy összeégtek a testek, hogy csak szerdán tudják majd azonosítani őket.