Szabó Győzőt a szociológiát végzett rapperek öltözéke ihlette meg, Gáspár Kata és Botos Éva pedig a vöröset variálta arányérzékenyen. Lehet, hogy vad ötlet, de a megannyi nemzetközi Heti trend összeállítás után ismét magyar eseményre koncentráltunk, ezért most az Intim fejlövés bemutatóján megjelent művészekre szavazhatnak. Szavazzanak is!

Melyik művész a legmenőbb?

Mivel mostanában a sminkeletlen arc nyilvános vállalása még a hammernadrágnál is nagyobb divat, a múlt héten arcfesték nélkül megjelent celebnőket mutattunk be Heti trend összeállításunkban. A verseny az ebben a sorozatban megszokottnál jóval szorosabb volt, a szavazás alapján épp csak egy kis előnyt kapott az első helyhez Gisele Bundchen modell, és a második helyezett Penelope Cruz lett. De a szívünk mindig a hazai eseményekhez, hírességekhez, és a hazai sminkeletlenséghez húz, ezért támadt az a vad ötletünk, hogy ezen a héten Szajki Péter első nagyjátékfilmjének, az Intim fejlövésnek a díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban megjelent művészekből állítjuk össze a Heti trend versenyének a mezőnyét (a cím nem tévesztendő össze Fabricius Gábor Puha, neon fejlövés című könyvével, amelynek bemutatóján szintén meghirdettük a trendversenyt, és Karafiáth Orsolya lett a Meleg pörgető sztárja).

Az elképzelés csupán a mindenkori cikkszerző számára vad, ugyanis a hazai díszbemutatókra nem úgy szokás felöltözni, hogy az outfitek hosszú elemzésekre késztessék a szakújságírót, kivéve akkor, ha Labancz Lilla FHM-kompatibilis színésznő hátdekoltázsa a legalsó csigolyáig ér, eközben szoknyája inkább csak a combnyakat takarja. De az Intim fejlövés díszbemutatójára inkább az volt a jellemző, hogy a látványos és taburengető események a vásznon voltak láthatók, nem pedig a bemutatót követő sajtófogadáson. Mezőnyünk számára nemcsak a film alkotói és színészei közül válogattunk, és önök pedig ne csak a művészek ruházatára szavazzanak, hanem arra is, melyik személyiség a legrokonszenvesebb.

Szabó Győző

A film egyik emblematikus szereplőjéről – aki pálinka- és bulvárújság-kampányarc – azt tartotta leginkább fontosnak hangsúlyozni a sajtó, hogy ezt a szerepet ingyen vállalta. Erről a Velvetnek is nyilatkozott: „Nekem is megvan az áram, nem szívesen megyek az alá, ha mégis, akkor inkább nem kérek pénzt." Egyéb érdekességekkel is szolgált az olvasóknak a színész, akit arról is kérdeztünk, elég-e felvetni egy problémát egy filmben, vagy fontosnak tartja-e, hogy az adott alkotásban megoldást is találjanak rá. Mint elmondta, ő maga nem szeret döntéseket hozni, örül, ha mások döntenek helyette. Ezt a filmet is ilyennek látja. A ruhájáról nem tudni, ki döntött. Nem valószínű, hogy Szabó Győző a következő szerepálmához keresett stilisztikai kapcsolódást, miután arra vágyik, hogy egyszer egy meleg bokszolót alakíthasson. A következő felkérésében, a Magic Boys című filmben egyébként chippendale-fiút alakít majd. Most pedig, a díszbemutatóra a szociológiát végzett rapper imidzsét választotta.

Gáspár Kata

A színésznő később érkezett, a bemutató után nem lépett a színpadra a stábbal együtt, csak a fogadáson tudott részt venni, ezért lemaradt Török Ferenc filmrendező beszédéről is. Felidézzük: Török a filmet gyártó Katapult Film nevében arról beszélt, mennyire jó, hogy a film rendezője nem a hivatalos képzésből, hanem „kívülről érkezett" filmesként valósította meg – rekordszámú producer közreműködésével- az alacsony költségvetésű alkotását, és milyen sajnálatos, hogy nem találtak rá forgalmazót. Visszatérve a színészcsaládból származó Gáspár Katára, az egyik életrajza szerint állatorvos, tengerbiológus, majd pszichológus szeretett volna lenni, végül ő is a családi ösvényre lépett. Első filmfőszerepét Sas Tamás Apám beájulna című filmjében kapta, ezelőtt pedig Szomjas György '56-os filmjében, a Nap utcai fiúkban szerepelt. A színésznő most a részletekben keresi az ördögöt, külön felhívjuk a figyelmet a körmének és szalagos papucsának harmonikus kombójára, amelyik egy türkíz barokk tapétával együtt különösen jól érvényesül.

Kovács Lehel

A Katona József színház színésze remek interjút adott a film sajtóvetítése után az Indexnek, miután túltette magát azon a sokkon, hogy egy éjszakai bárban promotálja a filmet rudak közt, amelyeket „ötven punci súrol naponta". A színész kitért arra, hogy ugyan változatos szerepeket van lehetősége játszani, de azon szerepei szerint általában „meleg, kisfarkú vagy nő" és pályájának pillanatnyi szakában inkább egy heteroszexuális szerelmes karakterének a megformálására vágyik. A trendösszeállításunkhoz készült képen a színész megjelenését és arckifejezésér nézve nem is érthető, hogy eddig miért nem teljesült ez a vágya. A színészt kicsit részletesebben is bemutatjuk. A horgasi születésű Kovács Lehel már a gimnáziumban is színésznek készült, Szentesen irodalmi-drámai osztályba járt, mielőtt részt vett volna a hivatalos színész-felsőoktatásban. Az eddigi filmszerepei közül a leginkább ismertek a Made in Hungáriában, és Till Attila Pánik című filmjében nyújtott alakításai.

Botos Éva

A hajdúböszörményi színésznő a harmincas éveiben jár, de már részesült Paulay Ede díjban, Soós Imre díjban és Havasi István díjat is kapott, egy alkalommal pedig az Új Színház tüntette ki az Évad színésznője díjjal. Az Intim fejlövésben egy hűtlen feleséget alakít, aki szeretője oldalán ismerte meg, mi is az az orgazmus, miután annak elméletét elolvasta könyvben. A film rendezője, Szajki Péter így nyilatkozott az Indexnek a filmről. „Ez egy kifordított szappanopera. Olyan dolgokról szól, amivel a magyar filmek nem gyakran foglalkoznak, a szexualitásról, és azon belül is kellemetlen dolgokról." Rátérve Botos Éva öltözékére, a színésznő az őszi-téli trendet tartotta szem előtt a nyári hidegfront idején, fekete kaprinadrágja és tornacipő formájú magassarkúja ötletes.

Szabó Simon

Amíg Szabó Győző a szociológiát végzett rapper imidzsét választotta a díszbemutatón, addig a filmrendező- és a Weekandbass nevű formáció dj-je, Szabó Simon a vizuális kommunikáció szakon diplomázott zenészekre gondolt öltözéke megtervezésekor. A rendező vendég volt a bemutatón, a film alkotásában nem vett részt, fotósunk figyelmét a pólója és a sapkája keltette fel, és emiatt választotta a mezőnybe. De a látványt kiegészítendő a pályájára is kitérünk. A Legjobb rövidfilm díjával a két évvel ezelőtti Filmszemlén kitüntetett Megyünk rendezője egy interjújában elmondta, azért a huszonévei derekán érettségizett, mert korábban nem volt ideje rá, filmezett, színészi felkéréseket vállalt, pénzt keresett. A rövidfilmes díja után sem kapott támogatást a következő filmjére, ezért úgy döntött, folytatja a független filmes pályafutását, és önerőből készítette el a Papírrepülők című nagyjátékfilmjét, amelyet idén mutattak be.

Gáspár Sándor

A Gáspár klán két tagja is, Gáspár Tibor és unokahúga, Gáspár Kata is szerepelt a filmben, fotósunk azonban úgy döntött, a család még egy művészét megörökíti a trendösszeállítás mezőnye számára, noha Gáspár Sándor most mint hozzátartozó vett részt a bemutatón, és nem is nagyon értette, miért jutott eszünkbe szürke zakós összeállításának a szerepeltetése ebben a cikkben. Az esemény egyébként turistalátványosság volt, a mozi előtt elhaladó városnéző buszok utasai rendszeresen integettek a színészeknek – és mindenki másnak, akik a kivilágított vörös szőnyegen léptek a zsúfolt előtérbe.