Ötször hallottuk az este folyamán, hogy Labancz Lilla lesz majd az FHM 100 Bombázójának legszexisebbje, mégis magával ragadó látvány volt, ahogyan a színésznő a győzelme fölött érzett örömében Danny Blue karjaiba omlott. De arra a kérdésre, hogy mi tesz szexissé egy nőt, férfimagazinos pózolásban gyakorlott celebnőket kérdeztünk, és megtudtuk, például az ismertség növeli egy nő erotikus kisugárzását.

„Elárulok egy nagy titkot: Labancz Lilla lesz a győztes”- fogadott bennünket egy ismerősünk a Club Play bejáratnál, és mialatt elhaladtunk a VIP parkolóban is kiemelt helyre állított sárga Lamborghini előtt, még négyszer hallottuk az embargós hírt.

A négymilliomodik vigyorgó Zimány Linda

Ha kételkedtünk volna a celebek egyenletes elosztásáról gondoskodó Celebgenerátor működésében, akkor biztosra vettük volna, hogy Debreczeni Zita vagy Zimány Linda lesz a befutó. Tavalyelőtt ugyanis Bódi Sylvi volt a top bombázó, tavaly Dukai Regina, és gondoltuk, idén sem illene eltorzítani a szép, kerek holdudvar alakját.

Az FHM top 10 bombázója

Labancz Lilla

Zimány Linda

Dukai Regina

Debreczeni Zita

Megan Fox

Freire Szilvia

Horváth Éva

Bódi Sylvi

Kiss Ramóna

Ada (Pintér Adrienn)

A top-glammodellek ellen azonban már akkor kirohant egy fotós, amikor mi még a welcome drinket élveztük felkészülve a várható izgalmakra. „Megőrjít, hogy minden eseményre ugyanazok járnak, a szerkesztőm kiakad, ha holnap leadom a négymilliomodik vigyorgó Zimány Linda partiképet”- füstölgött a kolléga, aki nem sejtette, hasonlóan felemelő kihívás koncertet idéző hangerőben interjúzni végig az estét. De most is, mint mindig, tele jóindulattal érkeztünk az eseményre.

Mi, magyar férfiak nagyon el vagyunk kényeztetve

Koraeste a falkákban közlekedő, wannabe celebek vonulásának lehettek szemtanúi a járókelők, a szórakozóhely pillanatok alatt megtelt. A férfivendégeket az este nagy részében koktélruhás, dominaszandálos nők szórakozatták, ebből lehetett sejteni, mely vendég befolyásos döntéshozó, véleményformáló. A magyar női ambíciókról a koktélpult mellett emlékezett meg a kedvünkért Dzsudzsák Balázs, Hollandiába elszármazott focista. „Mi, magyar férfiak nagyon el vagyunk kényeztetve a szép nőktől, szoktam is erről idézőjelesen panaszkodni a hollandoknak. Amikor hazajövök, szembetalálom magam a bőség zavarával.”

A zene hangereje elmélyült beszélgetéseket nem tett lehetővé. Amíg néhány arany miniszoknyás nő kereste a helyét a táncparkettem, és amíg mindenki arra várt, hogy az est háziasszonya, Horváth Éva kihirdesse, hogy idén bizony Labancz Lilla színésznő nyerte a szavazást, addig a férfimagazinokban már megjelent celebnők körében vetettük fel azt a témát, hogy véleményük szerint milyen adottságokkal kell rendelkeznie egy nőnek ahhoz, hogy a férfiak szexisnek találják.

Az ismertség szexissé tesz

„Speciális helyzet, amikor férfiolvasók szavaznak, mert olyankor a fő szempont, hogy az ismertség szexissé tesz.”- mondta az idei szavazáson 22. helyen végzett Kis Hegedűs Réka glammodell. „Ha címlaplányt keresnek, akkor nőies, bögyös alkatra van szükség”- tette hozzá.

Korábban énekesnőként ismert Szalontai Szilvia nem misztifikálta túl a férfiak vélhető szempontrendszerét. „A szexisségben a fizikai szempontok döntenek, hogy milyen a nő teste: arca, melle, feneke, lába. Nem vizsgálják az értelmi képességét”- mondta a rendezvényszervezéssel foglalkozó egykori modell.

A válófélben lévő, kétgyerekes Pintér Adrienn, azaz Viva Ada (Az FHM szavazásának 10. helyezettje) a vetkőzés iparágában friss diplomásnak számít, nemrég jelent meg a Playboyban aktsorozata, amelyet most úgy értelmezett, mint egy lehetőséget arra, hogy újabb megbízásokat kapjon a televíziós szakmájában. „De nem a hírműfajra gondolok, ott nem tudom elképzelni magam, hiszen állandóan vigyorgok”- pontosított Ada, majd a felvetésünkre reagálva összefoglalta Kis Hegedűs Réka és Szalontai Szilvia iménti válaszát.

A gonosz nő nem szép

Körkérdésünkben Debreczeni Zita glammodell volt az egyetlen, aki időnként csodálkozik a férfiak ízlésén. „Nem tudok dönteni egy emberről csupán a külsőségek alapján. Van egy ismerősöm, akiről minden férfi áradozik, hogy milyen szép. Ő egy gonosz nő, ezért nem tudom annyira szépnek tartani.”

Ma is büszkén gondolunk vissza Novák Henriettre, a Jóban Rosszban szereplőjére, amiért a dübörgő Michael Jackson sláger sem tántorította el attól, hogy megossza velünk többrétű szexisség-elméletét. „Egy televíziós sorozatban az ember nem önmagát alakítja, egy másik ember bőrébe bújik és úgy próbál meg valamit alkotni. Az sem biztos, hogy a magazinok címlapján a nő azért vonzó, mert önmagadát adja, ott is fel kell venni valami pózt. Ami viszont már vonzóvá tudja tenni őt, az az, ha eredeti tud maradni, ha át tudja átszűni a lényét a képen át.”

Horváth Éva minden évben szavaz magára

A 2005-ös top bombázónak választott Horváth Éva műsorvezető volt az idei gála háziasszonya, aki a sajátos konferálás híve. Idézzük beszédét. „A 100 bombázó díj úgy jött létre, hogy az angol FHM szerkesztői munka után, ahogy az lenni szokott nem haza, a családjukhoz mentek, hanem egy helyi pubba, és elcsevegtek azon, ki a legjobb nő. Nem jutottak dűlőre, ezért úgy döntöttek, nem ők fogják megszavazni, hanem az olvasók. (…) Magyarországon 2005-ben én voltam a szerencsés, aki megnyertem ezt a titulust, és a tavaly nyertes, Dukai Regina után szabadon elárulolom, én is, mint minden jelölt, minden évben küldök magamra szavazatot. A győzelmem óriási büszkeséggel töltött el, és a szüleim hálószobájában még mindig ott díszeleg a címem.”

Nagyon megtiszteltető a számomra

Az eredményhirdetés előtt nem sokkal érkezett meg a helyszínre Labancz Lilla színésznő lila, selyem koktélruhában, új Kenje, Danny Blue mentalista társaságában, aki a színpad közelében keresett magának helyet arra az esetre, ha díjazott barátnője a színpadról lefelé mielőbb meg szeretné találni őt. Ahogy vártuk már, Horváth Éva végre kihirdette a győztest, átszakítva az ajtóra szerelt papírhártyát, színpadra lépett és röviden megköszönte a rá leadott 18.168 darab szavazatot.

„Nagyon megtiszteltető ez számomra”- mondta az ifjú színésznő, és a pódiumról lefelé Danny Blue karjaiba omlott. A pár percekig ölelkezett boldogan, amíg minden fotós kényelmesen nem végzett a megörökítésükkel, majd a győztest a női mosdóba vitték az újságírók, hogy nyugodt körülmények közt, a gondolatait tisztán hallva beszélgessenek vele a szépség természetéről.