Bár Dita Von Teese szerint a nagyvilágban porcelánfehér bőrrel is kitűnően lehet boldogulni, sokan még mindig úgy gondolják, a napbarnított bőr az egészség jele. Persze sokan ezt is túlzásba viszik, és nem érik be azzal, hogy a tengerparton kifekszenek egy törülközőre, hanem rendszeres látogatói a barnító szalonoknak, hogy szép sárgák, rézbőrűek, vagy óaranyak legyenek. Lényeg az, hogy a végeredmény igen ijesztő, legyen szó a narancsos árnyalatú Jordanről, vagy a néha fecskében napozó Giorgio Armaniról. Heti Trend. Szavazzanak tanorexia nervosás celebekre!

A múlt heti összeállításunkban nem több sztár vagy honi strandoló öltözékét elemeztük ki, hanem egyetlen hírességre koncentráltunk: Lady Gagára, aki igen nagy híve a figyelemfelkeltő ruháknak. Olvasóink megítélése szerint az extrém szettek közül a fűzős combcsizmát magában foglaló összeállítás volt a legjobb választás.

Kinek áll jobban a barnaság?

Ezen a héten ismét a külföldi celebek háza táján nézünk körül, és azokat a közismert embereket vesszük sorra, akik nem értenek egyet azzal az ázsiai elmélettel, hogy a porcelánfehér bőr a jólét jele, és ennek fényében túlzásba vitték a barnítókészítmények használatát és/vagy túl sok időt töltöttek a szoláriumban, esetleg a tengerparton pörkölődve. Hozzátesszük, a lyoni Nemzetközi Rákkutatásai Hivatal munkatársai által készített tanulmány szerint a szolárium és az összes UV sugárforrás kétséget kizáróan rákkeltő, akárcsak a dohányzás, a hepatitis B vírus vagy a kéményseprés – adta hírül az MTI.

1. Matthew Perry – A meglepetés erejével

Úgy tűnik, a Jóbarátok című sorozat egyik főszereplője a való életben sem veszi túl komolyan magát, így amikor egyik éjszaka egy lesifotós gépével találta szemben magát, egy idétlen pofával reagált a találkozásra. Ebben persze nincsen semmi szokatlan, ellentétben a színész szokatlanul napbarnított bőrével. Bár sok hollywoodi sztár esetében egyértelmű, hogy barnítószalonba jár, esetleg saját szoláriuma van, Matthew Perryről ezt viszonylag nehéz elképzelni. Talán a kaliforniai nap kapta meg egy kicsit, talán valóban ő is beállt barnulásmániás a celebek sorába.

2. Paris Hilton – Igazi tanorexiás

A szőke híresség nevének hallatán viszonylag kevés embernek jut eszébe az a szó, hogy természetes, és ő rendre tesz is azért, hogy még a gyanú leghalványabb árnyéka se vetüljön rá. Nem volt ez másképp az 51. Grammy-gála alkalmával sem. Paris Hilton állítólag lelkes és rendszeres látogatója a Beverly Hills-i Portofino Szalonnak, ahol természetesen főként barnítással fogalkoznak. Paris Hilton állítólag akkor sem akart lemondani erről a szolgáltatásról, amikor 2007-ben egy rövid házi őrizet erejéig megszakították a börtönbüntetését. A FemaleFirst információi szerint a Sunset Tan szalon tulajdonosa is aggódott állítólagos ügyfelük barnasága miatt, és mielőtt a házi őrizet szóba került volna, megpróbálták elintézni, hogy a hírességnek a rácsok mögött se kelljen kihagynia egyetlen kezelést sem.

3. Jordan, azaz Katie Price - Narancsliget

Az éppen válófélben lévő glammodell már évek óta erősíti az angolszász sajtóban tanorexic jelzővel ellátott sztárok táborát, akiknek magyar nagykövete Rubint Réka. Sok barnítókrém-függőhöz hasonlóan őt is könnyű felismerni bőre kissé narancssárgás árnyalatáról. Persze mit sem ér a sok hercehurca, ha senki sem látja, hogy milyen csodálatosan barnák vagyunk. Nos, Jordan, azaz Katie Price semmilyen alkalmat nem hagy ki, és legyen szó akár egy átbulizott éjszakáról, egy könyvebemutatóról, szívesen mutat meg magából lényegesen többet, mint amit kellene, vagy amit illik. Arról nem is beszélve, hogy a háromgyermekes modell szívesen veszi magát körül hasonszőrű, azaz inkább hasonbőrű emberekkel, mint például amikor éjszakákat mulatott át Ibizán a kellően barna és izmos Anthony Lowtherrel.

4. Donatella Versace – Topless napozás

Az 54 éves divattervező valószínűleg nem hiszi el, hogy a szolárium vagy a túlzott napozás elősegíti a bőr öregedését. Versace ugyanis szorgalmasan rója a tengerpartokat annak ellenére, hogy sokan sokkolónak tartják a csontsovány, talán túlságosan is lebarnult-lesárgult asszony látványát. Sőt, néha nem elégszik meg azzal, hogy bikiniben tűnik fel, hanem – vélhetően az idegesítő fehér csíkok miatt – alkalomadtán egy topless napozásra is rászánja magát. Mint a mellékelt kép is mutatja, ha egy vörös szőnyeges eseményről van szó, akkor azért ő is kiöltözik. Hosszú szőke fürtjeihez és sovány alkatához hasonlóan természetesen a barna bőr is védjegyévé vált, amiből egyesek szívesen csinálnak viccet. A Tabloid Prodigy oldalon például olyan háttérképeket gyűjtöttek össze, amik előtt állva Donatella Versace nem tűnik ki annyira nap- vagy szoláriumbarnított bőrével.

5. Giorgio Armani – Fecskében a tengerparton

Nem Gianni Versace húga az egyetlen divattervező, aki ugyan rajong a porcelánbőrű modellekért, azt viszont nem szereti, hogy a saját bőre túlzottan világos árnyalatú. Giorgio Armani ugyan már benne van a korban a maga 75 évével, mégis megszállottja a fiatalos külsőnek. A fotók alapján pedig leginkább a napbarnított bőrrel törekszik önmaga fiatalítására. Végignézve a divattervezőről készült paparazzó felvételeket, nem biztos, hogy csak barnítókészítményekkel és szoláriumozással tesz valamit az ügy érdekében, ugyanis több olyan fotó is készült róla, amin valamelyik tengerparton süttette magát egy szál fecskében. De ezt most nem mutatjuk be. Bár a barnulásnak a természetes és a mesterséges útja is káros lehet az egészségre, azt azért mindenképpen Armani javára kell írnunk, hogy ő sem szívesen alkalmaz olyan modelleket, akiknek testtömeg indexe 18 alatt van.