Cicciolina szombaton töltötte be a hatvanat, ezért a heti trendet most a leghíresebb magyar nő születésnapjának szenteljük. Staller Ilonát nem a divattal, hanem a pornóval és a politikával kapcsolatban szokás emlegetni, de kétségtelen, hogy negyven évnyi példátlan karrierjének sokat segített, hogy egyéni stílusával egy azonnal felismerhető, mindenki mástól elütő, a tömegeket nyilvánvaló okoknál fogva lenyűgöző figurát tudott csinálni magából. A Cicciolina-imázst az asszony férje, Jeff Koons szoborba is öntötte, és ezzel összhangban az élő ikon az évtizedek során csak árnyalatokat változott. Összeszedtünk hat dolgot, amit Staller Ilona zseniálisan használt fel önmaga halhatatlanná tételéhez, nézze meg őket 40 év fotóit is tartalmazó összeállításunkban!

1. Természetes szépség

Kevesen ünneplik 60. születésnapjukat egy diszkóban, de Staller Ilona ezen kevesek közé tartozik: ezt az olaszországi „discotekát” választotta a szombat esti ünnep helyének. A Cicciolina-jelenség azonban negyven éve kezdődött, amikor Staller még Magyarországon kezdett modellkedni a ‘60-as évek végén. A fenti kép 1969-ben készült, és egyvalami világos belőle: Cicciolina már akkor is (vagy akkor még) jó nő volt, pedig akkor még nem is volt Cicciolina. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen imázst fel tudjon építeni, ahhoz alapnak kell egy csinos arc és egy jó test. Neki ez megvolt.

2. Mellvillantás

De persze ez önmagában még nem elég a kiugráshoz és a nemzetközi ismertséghez. Staller a ’70-es évek elején kiment Olaszországba, hamarosan felvette a Cicciolina nevet, pornózni kezdett és titkolózás helyett botrányt botrányra halmozott. Kora egyik legbevállalósabb csaja volt, 1978-ben az olasz tévé történetében először kerültek élő adásba meztelen mellek, természetesen Staller volt az, aki úttörőként vetkőzött. A cicciolinasághoz egyszerűen mindig is hozzátartozott a fedetlen kebel. Legalább kebel.

3. Fejpánt

És hogy végre tényleg a szorosabb értelemben vett divatról legyen szó, jöhet az a kiegészítő, ami Cicciolinát igazán felismerhetővé tette. Staller sikeresen mentette át a hippikultúrából a fejpántot, illetve virágkoszorút mint kiegészítőt. A tudatos imázsépítés részeként még akkor is folyton ilyesmiben járt, amikor ez már rég nem volt divat. Cicciolina azonban kitartott, és a viseletet újra mások is felkomálták nemrégiben a retro jegyében. Cicciolina fejpántja a szabadságot, a természetességet jelképezi, és bár automatikusan valami kemény pornójelenetet juttat eszünkbe, közben mégis előhív valamit a reneszánsz festmények idealizált nőiről is, akik mintha folyton kertekben sétálgattak volna pucéran, virágkoszorúval a fejükön.

4. Erős-színes smink

Első számú kiegészítőjét tehát a ’70-es évekből mentette át Cicciolina az örökkévalóságba, ikonikus sminkje viszont inkább a ’80-as évekre emlékeztet. Staller ritkán jelent meg akkoriban hatalmas vérvörös ajkak nélkül, és ezt fénykorában általában roppant erős szemsminkkel fejelte még meg, leggyakrabban a kék valamilyen árnyalatának felhasználásával. A klasszikus Cicciolina-smink kicsit bizarr és nagyon kurvás, fotó-összeállításunkban több példát is láthat róla.

5. Cuki-mangás ruhák

Mindezt Cicciolina évtizedeken keresztül kislányos ruházattal egészítette ki, a cukiságra néha pink játékmackóval erősített rá, nagyon gyakran pedig szűziesen fehér ruhákkal ironizált, ami egy közös pont Madonna 1985-ös szexi menyasszony-imázsával. A mai stílusirányzatok közül azonban egyértelműen a mangás öltözködés áll a legközelebb ahhoz, ahogy Cicciolina annak idején általában kinézett: a gyermekien ártatlant keveri a legdurvább fétisekkel, gyakran olyan kombinációkban, amit nézni mindenképpen vicces, mélyebben belegondolni azonban általában inkább riasztó.

6. MILF-es dekoltázs

Mi a legcicciolinásabb Cicciolinában?

Bár legutóbb Hajdú Péternél is meglehetősen fiatalosan jelent meg Staller, azért most már azt sem engedi, hogy elfelejtsük, hogy ő azért nem csak egy expornós celeb, hanem közben egyúttal többé-kevésbé komoly politikus, ügyes üzletasszony és szerető anya is. Mindezeket meglepően jól megcsinált mellei fejezik ki, miközben többé-kevésbé elegáns estélyijei vagy kosztümjei dekoltázsából bugyognak elő. A 60 éves Cicciolina egyértelműen a MILF-kategóriába pozícionálja magát megjelenésével, azaz érett, de még mindig kívánatos nő benyomását kelti. Ha még nem tette volna meg, itt az idő, hogy valamelyik képre kattintva utazzon egyet az időben Cicciolinával, aztán pedig a szavazógépben megmondja a világnak, hogy ön mit bír a legjobban Staller Ilonában a fenti hat dolog közül.