Az idei AmFAR-gálával kapcsolatosan sajnos Lindsay Lohan vitte el a szalagcímeket, és így szinte átsiklottunk afölött a tény fölött, hogy az esemény azért is különleges volt, mert itt egyszerre képviseltette magát a ’90-es évek legendás szupermodell-generációja olyan nevekkel mint Cindy Crawford és Linda Evangelista, valamint a jelenleg aktív manökensereg krémje, Mihalik Enikővel az élen. Remek alkalom ez az összehasonlításra: vajon az eredeti szupermodellek még így a negyven környékén is verik a most huszonéves csajszikat?

Cindy Crawford

 
 

A legendás szupermodell-generációból az első számú név talán mindig is Cindy Crawfordé volt. Ő az AIDS elleni jótékonysági gálán egy Roberto Cavalli-ruhában jelent meg, 45 éves korához bevállalva egy olyan merész dekoltázst, hogy a paparazzók fényképezőgépei valószínűleg kisültek a sűrű kattintgatástól - valószínűleg mi is túl fotót tettünk a képösszeállításba a témában, elnézést érte. Cindy Crawford most február huszadikán egyébként betölti a 46-ot, de két gyerek megszülése után is szinte ugyanúgy ragyog, mint fénykorában, annak ellenére, hogy az évek azért nem múltak el nyomtalanul felette. Kattintson a képre a többi fotóért!

Linda Evangelista

 

Linda Evangelista szintén 46 éves már, de ő sem takarékoskodott a dekoltázzsal, igaz, nem estélyiben volt, hanem a férfiruha-nőknek trend jegyében egy nőiesített szmokingban vett részt az eseményen, csupafeketében. Crawfordon is látszik, hogy nem veti meg a botoxot, de még hozzá képest is megdöbbentő szupermodell-kolléganője ráncmentessége. A képösszeállításban érdemes megfigyelni a közelebbi fotókat Evangelista rezzenéstelen arcáról: sminkből nagyon kevés van rajta, ráncból meg semennyi.

Heidi Klum

 

Heidi Klum szintén egy Roberto Cavalli-ruhában érkezett az AmFAR-gálára, ami ráadásul az első vörös szőnyeges jelenése volt azóta, hogy kiderült, hogy Seallel elválnak egymástól. A jegygyűrű mindenesetre még itt is rajta volt, mint korábban, és persze helyén volt a férje nevéről az alkarjára készült tetoválás is. Klum ugyan szoros értelemben véve nem tartozik a 20 évvel ezelőtt csúcson lévő szupermodell-generáció tagjai közé, de 38 évesen és egy döbbenetesen sikeres karrierrel a háta mögött már ő is egy nagy öregnek számít. Dekoltázs nála nem volt, egy nőies és sikkes, vállat és hátat pucéron hagyó, földig érő estélyi viszont igen, a haja szigorú copfban.

Mihalik Enikő

 

És akkor nézzünk három nőt a mostani modellgenerációból, akik közül az első számú világsztár számunkra természetesen nem lehet más, mint Mihalik Enikő. Ő különösen vagánynak-vadócnak számít a mostani modellek között, persze nem csak azért, mert a munkák terén legendásan bevállalós, hanem mert az életben is ilyen. Ráadásul képes egy ilyen elegáns gálára is ennyire természetes, nem-megcsinált hajjal beállítani. Kicsit mintha csak az érkezés előtt tíz perccel rántotta volna elő otthon ezt a vörös, tisztességesen felsliccelt csodát a szekrényből, felkapott volna hozzá három darab arany kiegészítőt (öv, táska, cipő), és már szaladt is volna a vörös szőnyegre.

Anja Rubik

 

Ezzel szemben a 28 éves, Lengyelországban született, hidrogénszőke Anja Rubik nyilván nem csak úgy találomra választotta ezt a Gucci-darabot, hiszen ezek a ’20-as évekre emlékeztető, rojtos aljú fazonok számítanak a legdivatosabbnak mostanság. Annak ellenére, hogy egy ilyen téglalap-szabású ruha mindent eltüntet egy nőről, ami nőies: se mell, se derék, se csípő nem látszik tőle, legfeljebb combvillantásra alkalmas a rojtok miatt. A fekete-arany kombinációnál mindenesetre kevés elegánsabb van, és a féloldalas frizura is remekül áll Rubiknak.

Karolina Kurkova

 

Melyik modell nézett ki a legjobban az AmFAR-gálán?

A magyar és a lengyel modell után pedig nézzünk végül egy cseh manökent, Karolina Kurkovát. Ezt a görög istennős trendet tavaly Kylie Minogue járatta csúcsra Afrodité által inspirált turnéján, de a téma továbbra is menő a gladiátorszandálokkal együtt. Az elöl mini, hátul viszont jól lebegtethető uszállyal felszerelt, feketével díszített kék ruha a Vionnet-től származik. Pontosan egy ilyen fazonhoz illik a térdig felcsomózott, magas sarkú aligszandál, a fejtetőre koronaként feltett hajfonat pedig jól kiemeli a fülbevalókat. Mint a heti trendben mindig, most is lehet a kedvencre szavazni a cikk és a fotóösszeállítás után, de most szavazatával nemcsak egy modellre szavaz, hanem egy modellgenerációra is. Ki jön be önnek jobban? Jobban szereti a fiatalokat, vagy még mindig marad az eredeti szupermodelleknél a ’90-es évekből?