Amikor kétségbeesett internetezők kérnek egymástól párkapcsolati tanácsokat, akkor egészen meglepő kérdésekkel és válaszokkal találkozhatunk. Például abban a témában, hogy mitől “gáz egy pasi”. Rövid kutatkodásunkból kiderült, hogy szinte minden tulajdonság alkalmas arra, hogy aggodalmat keltsen a nőkben, kezdve a magasságtól a beszédkészségen át a borotválkozási szokásokig.

A gáz pasi keresésre a magyar Google több mint hatszázezer találatot ad, ha kicsit finomítunk rajta, és azt írjuk be, hogy “gáz, ha egy pasi” akkor is több mint 75000 találatot kapunk. Vagyis a magyar internetezőket meglehetősen foglalkoztatja, hogy egy adott férfi milyen tulajdonsága kínos a többi internetező véleménye szerint. Összeszedtük a leggyakoribbakat, ezek miatt aggódnak a magyar internetezők, ha férfiakról van szó:

1. A magasság. A legtöbbször ez a kérdés frusztrálja az internetezőket. Szerintetek gáz, ha a pasi alacsonyabb, mint a nő? – kérdezik az egyik helyen. Szerintetek gáz, ha egy csaj magasabb a pasinál? – kérdezik egy másik helyen. Jó megoldás persze nincs, kinek hogy szimpatikusabb a dolog, és a válaszokból szerencsére általában ez is rajzolódik ki. Mármint, hogy a magasságon való aggódás béna dolog.

2. Mit mond? A magasság után jön az, amikor a gáz pasi kinyitja a száját. Egy 2003 óta futó fórumthread azt taglalja, hogy gáz-e, ha egy pasi kifejezetten csöndes. Arra jutottak, hogy a csöndes, nyugodt férfiakkal nincs gond, csak azokkal, akik azért csöndesek, mert mogorvák, és nem nyugodtak. Ennél sokkal gyakrabban kelt aggodalmat, ha a pasinak úgynevezett gáz dumája van. Ezalatt az elcsépelt csajozós szövegeket értik általában, amelyekre már léteznek elcsépelt lerázós válaszok is. Itt is az arany középút a nyerő, az a jó, ha nem egyenszövegekkel próbálkozik az ember.

3. Az izomzat. A magasság és az első verbális megnyilvánulások után a legnagyobb problémát a testkép jelenti. Ugyanúgy problémát jelent, ha valaki nagyon vékonynak érzi magát, mint az, ha valakin van némi felesleg . Ez a téma mindkét nemet nagyon érdekli, a megoldás pedig a szokásos: a nagyon szélsőséges esetektől eltekintve ezeken tulajdonképpen fölösleges aggódni.

4. Szőr. Ebben a témában is képesek mindenen aggódni az emberek. A legmegosztóbb, ha egy férfi a lábát borotválja. A válaszokból az derül ki, hogy ezt leginkább csak élsportolóktól és homoszexuálisoktól fogadják el valamiért az emberek, míg a pénisz, a mellkas és a hát szőrtelenítése nemhogy teljesen elfogadott, de javallott is az általános vélemény szerint. De a szőrkérdés olyan altémákban is heves vitákat generál, hogy például gáz-e, ha valaki V-nyakú pólót vesz, és ezért kilóg a mellkasszőre. Az általános válasz itt szintén az, hogy nem a szőr, hanem inkább a V-nyakú póló a gáz, ami a férfiak csak egy igen szűk rétegének áll tényleg jól.

5. Korkülönbség. Nagyon népszerű téma az is, amikor azt próbálja megtudni valaki, hogy korban megfelelő partnert választott-e. Csak úgy röpködnek a 10, 20 éves korkülönbségek. A válaszok megint egész megnyugtatóak: sokat számít, hogy hány éves korú emberek között van az adott különbség. Olvasóink szerint a 42 éves Olivier Sarkozy túl öreg már a 26 éves Mary-Kate Olsenhez. Mivel a túl nagy korkülönbséget nem abszolútértékben érdemes meghatározni, mindenkinek javasoljuk az N/2+7 képlet használatát, ahol N a férfi kora, az eredmény pedig azt a legfiatalabb kort adja meg, amit még a társadalom elfogad korkülönbség tekintetében.

6. Szex. Természetesen rengeteg fórum-, beszélgetőoldal foglalkozik azzal, hogy mi a gáz a szexben. A legtöbb kérdést aggodalmat a péniszméret okozza, úgy tűnik ez a világon az egyik legelterjedtebb beszédtéma, legalábbis a téma előfordulásának gyakoriságából kiindulva. Nyilván mi is foglalkoztunk már vele többször, ahogy egy csodás péniszméret-kalkulátor is van az oldalunkon, teljesen áltudományos alapokra helyezve. A farokméreti problémák a merevedési zavarok követik, különösen az első együtt töltött éjszaka előtti és az alatt felmerülő problémák .

7. Kommunikáció. Ebben a témakörben a leggyakrabban előkerülő kérdés a “Miért nem hív fel?”. Erről nagyon sokat képesek beszélni az emberek, a mi olvasóink is nagyon kedvelik a dolgot. Általános jó megoldás nincs, csak azt tudjuk javasolni, hogy ha valaki beszélni akar a másikkal, akkor beszéljen, nem érdemes az ilyenekből napokig tartó örlődést és vérre menő mentális csatákat csinálni. A bizonytalan, ezért mindenre rákérdező férfiak viselkedése sem gáz, hiába rendszeresen felmerülő probléma, hogy valaki túl sok mindenre kér engedélyt, valójában nem az, sokan kifejezetten szeretik. De ebbe a témakörbe tartozik az is, hogy az első sikeres együttlét után milyen mondatokat szabad és milyeneket nem szabad kimondani .

8. Ízlés. Iszonyatosan sok ízlésbeli “gáz, ha egy pasi”-kérdésbe futottunk bele a kutakodásunk során, amit viszont nem értettünk. Onnantól kezdve, hogy valaki a leendő autója színe miatt aggódik egészen odáig, hogy az okozza a problémát, hogy ki milyen zenét hallgat. Az ilyen kérdéseken aggódóknak csak azt tudjuk javasolni, hogy ezeken ne aggódjanak, az ember saját ízlése az egyik legsajátabb dolga, úgyhogy teljesen fölösleges azzal eldobni ezt magunktól, hogy megpróbáljuk másokkal alakíttatni.