Az olasz ételeket többé-kevésbé mindenki ismeri és szereti. A spagettit, pizzát, parmezán sajtot gyakorlatilag a világ minden pontján árulják (vagy éppen hamisítják), de ön, reméljük, azért ennél kicsit többet tud Olaszország legendás ételeiről. Most kiderül, hogy mennyit, ebben a kvízben ugyanis kifejezetten nehéz, jártasságot igénylő kérdések vannak. Tegye magát próbára!

A kvízben található tizenöt kérdés mindegyikénél négy válasz közül kell eltalálni a helyeset, így három-négy jó válasza feltehetőleg annak is lesz, aki vaktában kattintgat. Ha ön a felét eltalálja, már büszke lehet magára, ha pedig 9 és 12 pont közötti eredményt ér el, akkor nyugodtan tartsa magát az olasz konyha szakértőjének Magyarországon. Reméljük, nem becsüljük alá olvasóinkat, de szerintünk 12 pont feletti eredményhez egyszerűen Olaszország-mániásnak kell lenni, vagy az kell hozzá, hogy az ember nagyon sok időt töltsön el a csizma alakú félszigeten, akár turistaként, de inkább életvitelszerűen.

Persze egy cseppet sem akarjuk azt mondani, hogy ezeket a dolgokat nem érdemes tudni, ha az ember Magyarországon él – nyilván nagyon is érdemes. Ha kitöltötte a kvízt, mindegyik kérdéshez talál egy kis magyarázatot, ezek alapján rá tud keresni azokra a dolgokra, amik felkeltették az érdeklődését. Mellesleg ha szereti az ilyen játékokat, csak ajánlani tudjuk a Velvetet, jobbnál jobb kvízeink vannak ugyanis. Ide kattintson egy szuper retrófotós kérdőívért, ide egy vicces helyesírásos feladatsorért, vagy ide egy olyanért, amiben jó nők vagy izmos pasik akadályozzák önt a kitöltésben!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »