Az előző heti trendben az Oscarváró partik divatjából mutattuk a legnagyvonalúbb öltözékeket, és ezen a héten is az Oscarral foglalkozunk, igaz, a hétfő hajnalban tartott gála csak a kiindulópont egy visszatekintéshez. Ebben a cikkben ugyanis a fordítva felvett nyakláncok trendjét mutatjuk be hat (plusz egy) példán keresztül: Jennifer Lawrence-nek ugyanis hátrafelé lógott a lánca az Oscar-kiosztón. De nem ő az egyetlen: egészen 2010-ig nyúlunk vissza, hogy bizonyítsuk, ezeken a nőkön nem véletlenül csúszott hátra a medál, hanem ez tényleg divat. Nézzük, miről van szó.

Kate Hudson

Elővehettünk volna még régebbi példákat is, de úgy döntöttük, jobb lesz, ha ’10-es években maradunk. A 2010-es Screen Actors Guild díjátón például Kate Hudson volt az, aki nem a dekoltázsába ejtette medálját, hanem a feneke fölé lógatta. A fordítottnyaklánc-trend ekkor már nem volt újság, és Hudsonon pontosan egy olyan ruha volt, ami indokolja is az ilyen viseletet. Hudson ugyanis elöl nyakig takarta magát az estélyi felsőrészével, ami viszont hátul derékig ki volt vágva. A fehér textilen a medál talán kevésbé érvényesült volna, a láncot megfordítva viszont rögtön díszes lesz a pucér hát – a képösszeállításban több fotót is láthat róla, kattintson, ha mindent látni szeretne!

Jessica Biel

Az ünnepek után minden év estélyiszezonját a Golden Globe-kiosztó nyitja januárban, és ez 2012-ben sem volt másként. A két évvel ezelőtti gálán Jessica Biel volt az, akinek úgymond hátul volt a dekoltázsa, így ő is hátraejtette rózsafüzérszerű nyakláncát annak ellenére, hogy ezen az ékszeren nem volt medál, ráadásul nagyobb is volt, mint a ruha hátsó kivágása, így szó szerint a fenekére lógott a nyaklánca.

Jaime King

2012-ben a MET-gálán is volt valaki, aki hátravágta a nyakláncát. Jaime King volt az, de ő sem egy medálos ékszert választott, hanem csak maga a lánc lógott hátra a gerincénél, ami így csak részben takarta el a nyaktetoválását. De ez legyen a legnagyobb baj, King így is gyönyörű volt, ahogy azt megszokhattuk tőle. Érdemes azt is megnézni a nagyításban, hogy a meglehetősen vastag lánc igazából kígyót formáz: az egyik vége a kígyó feje, ami beleharap a másik végébe, azaz a kígyófarokba, hogy az egész a helyén maradjon.

Anne Hathaway

Egy évvel ezelőtt többek között a bubifrizurás Anne Hathaway dobta be a fordított nyakláncos trükköt – de nemcsak ő, hanem amint látni fogjuk, hanem Jennifer Lawrence is. A briliánsokkal kirakott ékszer szerencsére nem nézett úgy ki, mintha fojtogatná Hathawayt, pedig viszonylag súlyosnak néz ki a hátára lógó rész, ami nagyjából ugyanott kereszteződött, ahol ruhájának a pántja.

Kelly Osbourne

És idénről akkor két példát mutatunk erre a trendre, lehet, hogy kezd egyre népszerűbbé válni? A Grammy-kiosztón sok egyéb bizarr választás mellett mindenesetre Kelly Osbourne vágta hanyatt a feszületet – igen, ő egy lila, kereszt alakú medállal felszerelt láncot viselt ezen az estén, ami egyébként hátul pont túllógott a kivágáson. De talán jobban is érvényesült a kereszt fekete alapon. Mindenesetre Osbourne újabban nagyon szereti a furcsa kiegészítőket, érdemes megnézni a gyűrűit is!

Jennifer Lawrence

Ki volt a legszebb?

És akkor elérkeztünk a címben beígért személyhez, Jennifer Lawrence-hez. Őnála az oscargálázással fonódott össze a hátrafordított nyaklánc: tavaly is és idén is így ment el a legfőbb és legelőkelőbb filmes díjkiosztóra. Tavaly volt hosszabb a lánca, akkor hátul neki is egészen a fenekéig leért, míg elölről úgy nézett ki, mintha egészen szoros lenne a nyaka körül. Idén Lawrence egy rövidebb, de vastagabb, ékkövekkel díszített láncot választott piros, peplumos estélyijéhez, ami ráadásul nem is volt hátul különösebben kivágva – ha nem tudnánk, hogy ez most a divat, erre tényleg azt hihetnénk, hogy csak hátracsúszott a lánca. Ön szerint a hat nő közül melyiknek állt a legjobban a hátnyaklánc? Ha végignézte a fotókat, szavazzon a kedvencére!