Olvastuk, hogy nincs annál szexisebb, mint amikor egy nő férfias szabású ruhában hódít. Döntsenek erről Debreczeni Zita ruhája alapján. Tóth Gabi pisztolyformájú övcsatja csodálkozó tekintettel párosítva nem közvetít agressziót, Lilu öltözetének inkább van üzenete. Heti trend magyar eseményeken lefotózott magyar celebekkel.

A múlt héten mindössze négy külföldi celeb szerepelt a Heti trend szavazásunkon, és önök úgy ítélték meg, hogy a sáskatestű Beckhamnét, a vitaminhiányos Kylie Minogue-ot, és a tavaszi színekbe öltözött Paris Hiltont is bőven megelőzi Thandia Newton, a zambiai származású brit színésznő fekete csipkeruhájában. Idén első alkalommal magyar celebek –a külföldieknél lényegesen egyhangúbb - viseleteit elemeztük az összeállításunkban, mert a héten három divatbemutatót is végigpózoltak az eseményeket követő fogadásokon.

Habár Czifra Noémi kedvenc színe a piros, és ezt a színt a legtöbb eseményen valamilyen formában viseli, a Lacoste 75. születésnapja alkalmából tartott, jellegtelen partira nem élénk színű ruhában érkezett. A műsorvezető barna, kötött, rövidujju pulóverben és terepmintás nadrágban közelített a magas páratartalmú természethez, ahonnan a márka krokodil-logója is származik. A tavaszi időjárás ellenére Nóci sportos bőrcsizmát vett a gyakorló-csőnadrágjához. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy önök értékelik az összeállítást.

Karsai Zita az Aréna Pláza első divatbemutatóján a női tánckarban szerepelt, és az esemény rendezői úgy gondolták, a bulvárértéket fokozandó ő legyen az, aki egy vödör vizet önt magára a színpadon szexis-dinamikus produkciója után. Képünk a produkció után készült a táncosnőről, aki már megszárította a haját. A türkízkék sminket és erős Amy Wino-tust a divatbemutató sminkese készítette, egységes arculatot adva az összes modellnek. A feliratos pólók idén tavasszal még divatosak, bár ruházati márkát reklámozni a mellkason szerintünk ciki. A fekete bőrdzseki a heti események legnépszerűbb kabátja volt, a celebek java viselte.

Orosz Barbara Szivacs az első, Velvetnek adott interjújában elmondta, az esetek többségében szoknyában mutatkozik, mert ő nő, és szereti, ha mindez tükröződik a megjelenésében is. A médiaesemények zömén szoknyát visel, így megörökítettük azt a különleges és rendkívüli alkalmat, amikor a színésznőből lett televíziós műsorvezető holmi hétköznapi csőfarmert visel. Mint azt Lakatos Márktól tudjuk, idén a matrózstílus újból divat, ebből kiindulva Orosz Barbara Szivacs ruhája divatos. A fotón a műsorvezetőnő a naprakész viseletén kívül az egészséges életmód iránti elkötelezettségét is hirdeti egy zöldalmával.

Az Aréna Pláza első tavasz-nyári divatbemutatója előtt a sajtó számára eljuttatott meghívóban azt a kifejezést olvastuk: absztrakt légiesség. Mivel ez számunkra semmi jelentést nem hordoz, a divatbemutatón résztvevőket kérdeztük arról, ők hogyan értelmezik. Kovalcsik Ildikó az esemény műsorvezetője elmondta, látnia kellett ahhoz a show-t, hogy számára is legyen jelentése a kifejezésnek, így a színeket és a virágmintákat jelenti. Lilu fellépőruhája a nyolcvanas években divatos virágmintákat idézi fel, de remek arányérzékkel nem tette giccsessé a viseletét egy rózsaszín szoknyával, vagy pasztell árnyalatú kardigánnal.

Különös, hogy a Lacoste 75. születésnapja alkalmából tartott partin az a kép rögzült az emlékeinkben Szalontai Szilvia énekesnőről, hogy türkíz selyemblúzban áll a márkaüzletben, és amikor fotósunk teljes alakos képet kér tőle, partnere ezzel a szójátékkal szól vissza kollégánknak: „ezt úgy mond: teljes Lacoste-os képet! Haha.” Semmit nem von le a blúz értékéből, hogy a valóságban zöld, és a szezon divatszínével, sárgával kombinált, már csak azért is örülünk ennek a felsőruházatnak, mert a zöld idén nem kiemelt divatszín. Ahogy Lilu is a blúzára szerette volna terelni a figyelmet, Szalontai Szilvia hasonlóan tett, és sötét nadrágot választott.

A Nike divatbemutatóján megjelent celebek körében a fekete bőrdzseki volt a slágerviselet, ettől Debreczeni Zita sem tért el. Olvastuk már több női magazinban, hogy nincs szexisebb, mint amikor egy nő férfias szabású ruhában hódít - és ezt a gondolatokat Marlene Dietrich korai képeivel szokás illusztrálni - de ennek a meggyőződésnek a megalapozottságán azóta is töprengünk. A modell sem erősítette meg mindezt, aki egyszerű szabású szürke ingpólót és kendőt viselt a dzsekihez, ez utóbbi valószínűleg idei masnikultusz egyik jellegzetes darabja lesz.

Erdőhegyi Brigittát rendszeresen világos színű selyemruhában látjuk azon a rengeteg eseményen, amelyre időt szán a reprezentálás kedvéért. Az énekesnő több interjújában elmondta már, hogy a harmincas évek öltözködési stílusa közel áll hozzá, és valóban az akkori glam-vonalat igyekszik a ruháival visszaidézni. Az Aréna tavasz-nyári divatbemutatója után egy nappal, hasonló márkákból összeállított Árkád tavasz-nyári divatbemutatón Erdőhegyi Brigitta törtfehér szaténblézert viselt. A hőmérséklet nem indokolta a legyező használatát, így arra gondolunk, amíg a kalapok divatosak nem lesznek, addig is az énekesnő valami kiegészítőt keresett magának.

Hosszú idő után először nem elrajzolt mangafigurának és nem is letargiára hajlamos emo-lánynak öltözött Tóth Gabi egy nyilvános eseményen. Az énekesnő öltözékeit a legutóbbi. indie és emo viseletek összehasolításáról írt trendcikkünkben elemeztük, de a képen látható ruháját nem szükséges utólag beillesztenünk az összeállításba. Tóth Gabi a Nike divateseményén mályvarózsaszín pólót viselt, amelyiken csillagok és virágok egyaránt vannak, így elmondhatjuk, hogy a virágmintákban gazdag tavaszi divatnak nagyjából megfelel. Az énekesnő farmerján található, pisztolyformájú övcsat csodálkozó tekintettel párosítva nem közvetít agressziót.