Talmácsi hálás a rózsaszín ingért

2008.04.04. 15:06
Jellegtelenségében felülmúlhatatlan eseményen vettünk részt a Deák Ferenc utcai Lacoste-bolt mellett felállított átlátszó sátorban: három modellfiú lezserségbe merevedve tűrte két órán keresztül, hogy divatbemutató helyett az ő mellükre vetítsék a tavaszi kollekciót. Talmácsi Gábor viszont - velünk ellentétben - úgy érzi, örökké emlékezni fog az erre az estére. Mindezt egy rózsaszín póló miatt.

Fergeteges bulinak harangozta be a Lacoste a 75. születésnapját megünneplendő rendezvényt, amelyen teljes elképedésünkre még egy farsangot is megszégyenítő mértékű volt a celebsűrűség. Elmorfondíroztunk azon, hogy vajon a kommunikációs cég csak csomagban tudta-e megvenni egy alapvetően érdektelen esemény promózására a celebeket, és ha igen, miért csak az olcsóbbjából válogattak. Ennek eredményeként Beleznay Endre humorembert az egészséges életmódot hirdető Orosz Barbara ölelgette (ő később a fotósok kedvéért kéjesen igyekezett beleharapni egy zöldalmába); Csongrádi Kata a férfipólókat nézegette, Bódy Magdi jazzénekesnőt rózsaszín pólókkal fotózták. Végül Talmácsi Gábor is megérkezett, azonnal választott egy rózsaszín ingpólót, ettől viszont a fotósok olyannyira vérszemet kaptak, hogy az este folyamán még legalább ötször végig kellett járja a boltot lolaszos hajú menedzsere kíséretében.

Orosz Barbara harap

Kíváncsiak voltunk arra, mit gondol a világbajnok motorversenyző a magyar férfiak öltözködéséről, amely olvasóink szerint siralmas. Talmácsinak azonban nem volt egyszerű kérdést feltennünk, menedzsere ugyanis nem engedélyezett interjút, végül mégis belement pár kérdésbe.

Talma örökre emlékezni fog

A bajnok elmondta, már akkor eldöntötte, hogy vesz egy pólót, amikor megkapta a meghívót: "Erre örökre emlékezni fogok, és ez egy olyan termék, ami időtálló, 4-5 év múlva is biztos, hogy fogom használni ezt a terméket" - öntötte gondosan megválogatott szavakba érzéseit. A motorversenyző, akit nemrég tilosban parkolással próbáltak lejáratni, hozzátette, hogy általában a Lacoste boltban szokott vásárolni, és "boldog vagyok, hogy itt lehetek, és megtehetem, hogy vehetek egy ilyen pólót magamnak".

Azt is megtudtuk, hogy Talmácsi mennyire előtte jár a divatnak:"Először Magyarországon nem tudták, hogy miért járok mindig oldaltáskával, de ma már teljesen hétköznapi, normális. Én azt gondolom, hogy a rózsaszín szín is - mértékkel -, de lehet nagyon divatos és szexi. Mindenképpen nyárra nagyon jó szín szerintem" - biztatta férfitársait a nemrég frizuráját is megújító versenyző, majd megnyugtatott: úgy látja, "a magyar férfiak is tudnak egyre jobban öltözködni, főleg Budapesten."

Lacoste és a krokodil

René Lacoste-ot az amerikai sajtó nevezte el "Alligátornak" azután, hogy fogadást kötött a francia DAVIS KUPA csapat kapitányával egy alligátorbőrből készült bőröndre. A becenév pedig rajta ragadt, hisz' a teniszpályán mutatott szívósságát is jelentette. Majd az alligátorból krokodil lett, és a sportoló egyik barátja megrajzolta a teniszpóló első logóját. Forrás: Lacoste

Eközben hiába vártuk, hogy a Deák Ferenc utcát eltorlaszoló sátorban bármi is történjen, divatbemutató helyett be kellett érnünk azzal, hogy a három modellfiú lezserségbe merevedve állt órákon keresztül, és a mellkasukra vetítettek néhány képet korábbi bemutatókból. Azt csak a bolt tüzetes átvizsgálása és egy 32 ezer forintos szürke, rövidujjú kezeslábasban, 7000 Ft körüli baseballsapkában és 17 ezer forintos Lacoste-vászoncipőben való randalírozás után tudtuk meg, hogy a 75. születésnapra készült különleges kollekció valójában csak májusban lesz majd kapható a boltban. Kár, mert kíváncsiak lettünk volna arra a hatalmas logóra, amit a kezdetekre emlékezvén ráhímeztek a szülinapi darabokra.

Miután a cég görög képviselője szólt néhány szót a francia teniszbajnok, René Lacoste által 1933-ban alapított márkáról a meghívottak nem szűnő fecsegése közben, a Gerbeaudba invitáltak át mindenkit a szervezők. Bár tulajdonképpen ott sem történt semmi, még több magyar hírességtől meg tudtuk kérdezni, hogy mit gondolnak a felhajtott gallérról, ahogy különösen az amerika privátiskolák diákjai szeretik hordani a krokodilos inget.

Erdélyi Mónika: a magyar férfiak tudnak öltözködni

Erdélyi Mónika egyik kedvenc válasza azt volt, hogy "nem értem". A Mónika show műsorvezetője különösen azt nem értette, hogy miért volna bárkinek is ellenszenves, ha valaki felhajtott gallérral hord egy pólót: "Szerintem az nagyon vagány. Miért váltana ki ez bárkiből is felháborodást vagy ellenszenvet?" Ezenkívül azt sem értette, miért kritizálja bárki is, ha egy férfi rózsaszín inget hord, neki kimondottan tetszik ez a stílus. "Nem tudom, hogy miért kritizálják. Az én páromnak is van rózsaszínű inge, nagyon szeretem, ha az van rajta. Egyébként meg a férfiak nagyon tudnak elegánsan öltözködni Magyarországon. Nem azzal van a baj esetleg, hogy nem jó az ízlésük, hanem kevés olyan üzlet van, ahol igazán elegáns ruhákat lehet kapni."

Hosszúszárú zoknit a szőrös lábra

Ifjabb Knézy Jenő pont ellenkező véleménnyel volt a felállított gallérról: "Soha nem hajtom fel a gallért, az szörnyű. Én konzervatív férfi vagyok, nem hajtom fel." A műsorvezető meg van róla győződve, hogy a ruhának megvan a maga funkciója, és aszerint kell viselni, valamint hogy figyelni kell a részletekre: "Hosszúszárú, térdigérő zoknit szoktam viselni az öltöny alatt, mert nincs annál undorítóbb, hogy leülsz a tévéstúdióba, keresztbeteszed a lábad és kivillan a szőrős lábszárad."

Beleznay Endre és Erdélyi Mónika

Miközben a pogácsák, chips és zserbók közül azt lestük, hogyan szórakoztatja Szalontai Szilvia énekesnőt Strasszer Tibor médiaszemélyiség-jogász, elkaptuk, amint Dopeman odasúgja Piringer Patríciának: "Annyira nem tudom, mit kell egy ilyen rendezvényen csinálni". Ebben a rendezvény eseménytelensége okán mi is együttéreztünk vele, ezért inkább megkérdeztük Beleznay Endrét is a sportos ruhákról. Kiderült, hogy ő felhajtja a gallért, de attól függően, hová készül. "Nagyon sokszor nem működik úgy, ahogy kitalálom. Mostanában elkezdtem azt a londoni szokást átvenni, hogy öltöny-nyakkendőhöz kombinálom a kapucnis felsőt, alá ingpólót veszek. Az, hogy öltönynadrág vagy farmer, az a zakótól függ, és hozzá színes tornacipőt húzok."

Mivel a zene egyre hangosabb és agresszívebb lett, viszont továbbra sem történt semmi a nagy tételben vásárolható celebritások vonulásán kívül, egy idő után hazaindultunk. Annyit tudtunk csak levonni tanulságként, hogy - ahogy Balázs Elemér jazzdobos is méltatta a rendezvényen - a márka megmaradt a hagyományos stílusnál, a teniszező juppik és partikedvű celebek pedig ezentúl is büszkén fogják viselni. Talán a gallért is egyre többen felhajtják majd, ha el tudnak vonatkoztatni egy póló funkciójától.