2010-ben szinte hemzsegtek a világsztárok Budapesten. Ezúttal végre nemcsak egy stoppolt könyökű zakóban feszítő, tanárbácsis Viggo Mortensennel, vagy a morcos tekintetű Ron Perlmannel kellett beérnie a magyar embernek, hanem felbukkant az Alkonyat-filmek tejfeles képű sztárja Robert Pattinson, generációk férfiistene, Brad Pitt, és olyan szexdémon mint Angelina Jolie, vagy Camilla hercegnő is. Ráadásul a listáról lemaradt hírességek száma is jelentős, itt forgatott Jeremy Irons, John Cusack, Helen Mirren és Selena Gomez is.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Hiába, ez egy olyan lista, amit egyszerűen nem lehet kisebb névvel kezdeni, mint Angelina Jolie, akit többször választottak a világ legszexibb nőjének, nem mellesleg pedig színésznő. Jolie meg, ki mást is hozhatott volna magával, mint a világ egyik legsármosabb férfijét, az ötvenhez közelítve is fiatalos és őrülten vonzó Brad Pittet, akiért ugye hónapokig észveszejtő csatákat vívtak Jennifer Anistonnal, ami még napjainkban is durva vicceket szül. A Jolie-Pitt házaspár Jolie legújabb filmje miatt költözött néhány hétre Budapestre, ami egy szerb fiú és egy muzulmán lány szerelméről szól a balkáni háború alatt, és, aminek egyébként a színésznő a forgatókönyvírója és rendezője is. Vajon ezt a párt felül tudja-e múlni bárki a listáról, szavazzon!

Anthony Hopkins

Budapesten forgatott a Bárányok hallgatnak című film kannibál sorozatgyilkosának, Hannibal Lecternek a megformálója, Anthony Hopkins is. Hopkinsnak a messze földön híres magyar vendégszeretet mellett majdnem sikerült megtapasztalnia a kevésbé felkapott, de szintén rengeteget emlegetett magyar közegészségügyet is. A színészhez július végefelé állítólag mentőt kellett hívni szívpanaszai miatt, de végül nem szállították be egyik kórházba se. Az egyik lelkes feljelentőnk aztán csak megörökítette őt egy magánklinikán néhány nappal később. A helyzet az, hogy nemcsak Hopkins adott a sztárokra kiéhezett magyar népnek, hanem mi is adtunk ám neki, ugyanis volt olyan szerencsés, hogy együtt tortázhatott Varnusz Xavér orgonaművésszel.

Camilla hercegnő és Károly herceg

Nem tűnnek klasszikus celebnek, hiszen nem énekesek, nem modellek, nem színészek, de az biztos, hogy alig tettek valamit, hogy összejöjjön az a rengeteg lóvé. A brit trónörökös Károly herceg és felesége, Camilla hercegnő négy napos látogatást tettek márciusban Budapesten, találkoztak Bajnai Gordon miniszterelnökkel és Sólyom László államfővel. A látogatás kiemelt témája volt az örökségvédelem, a tudásalapú gazdaság, az esélyegyenlőség és szóba került a környezetvédelem is. Sebaj, mi is jártunk már Londonban, és összefecsegtünk mindenfélét. Amióta egyébként bejelentették Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét, különleges figyelemmel követi a világ a királyi családot. Önnek mekkora sztárnak számítanak a királyi család tagjai?

Dalai Láma

Telt ház előtt beszélt szeptemberben a Dalai Láma a Papp László Sportarénában több mint tízezer ember előtt. A tibeti vallási vezető elmondta, hogy a világ vallásainak célja, hogy segítsék az embereket megtalálni a belső békéjüket. Az átlagos hallgató három ezer forintos napijeggyel élvezhete a bölcs tanításokat, míg a szerencsésebb hallgatók tizenötezer forintért is válthattak jegyeket, hogy közelebbről szívhassák magukba a nyugtató energiákat. A Nobel-békedíjjal kitüntetett XIV. Dalai Lámát aztán Demszky Gábor egykori főpolgármester a Budapest díszpolgárává avatta a városházán. Szavazzon, hogy mennyire tartja fontosnak, hogy 2000 után ismét megfordult Budapesten a vallási vezető!

Edward Norton

A színésznek nem sok dolga akadt Budapesten. November elején érkezett és azonnal Brad Pittékhez sietett, akivel állítólag a Harcosok klubja forgatása óta hatalmas barátok, és, akivel most egy HBO minisorozatot írnak, ami Meriwether Lewis és William Clark expedícióját dolgozza fel. Mindegy, a legfontosabb, hogy Edward Norton is nálunk pihengetett, mégha ennél többet nem is lehetett látogatásáról megtudni. Míg Pitték a dögös magyar virtussal ismerkedtek, Angelina Joliet átverték, Brad Pittnek meg ellopták a négy és fél milliós fényképezőjét, a családdal pedig bejárták az egész várost, addig Norton gyakorlatilag az orrát se dugta elő. Kíváncsian várjuk, hogy ez mennyiben látszik majd meg az Önök szavazataiban.

Katy Perry

Nem sok időt töltött sajnos Budapesten az énekesnő, de rövid felbukkanása is elég volt ahhoz, hogy majdnem derékba törjön egy roppant ígéretes írókarriert, és ezzel veszélybe kerüljön egy hiánypótló, kurválkodásról szóló, kimerítő dolgozat. Katy Perry azért látogatott hozzánk, hogy leforgasson egy videóklipet – erről szinte percről percre beszámoltunk, – amihez hetekig toborozták a rajongókat, aztán adott egy koncertet, ami meglepő módon alig hiányzott valakinek. Mivel a masszív kampány ellenére is alig mentek el a fellépésre, kicsit megrendült a bizalmunk az énekesnőben, de a rajongók most javíthatnak: Katy Perry szorult-e rá Budapestre, vagy Budapestnek lenne-e szüksége még több Katy Perryre?

Kristen Stewart és Robert Pattinson

Budapesten járt a FÉRFI, aki a 2000-es évek második felének legszexibb tinibálványa, aki elhomályosíthatja az őrülten jóképű Brad Pitt tündöklését, akihez képest Harry Potter unalmas kistáska. Budapesten járt Robert Pattinson, aki az Alkonyat című vámpírfilmekkel meghódította a világ tinijeit, és szavazásunk egyértelmű favoritja. A színész a Bel Ami című filmet forgatta az Andrássy úton és a Dohány utca környékén. Mindössze két hetet töltött hazánkban, de olyan pimaszságok is belefértek ebbe a rövid időbe, hogy magyarul köszönje meg a rajongóknak, hogy csendben maradtak a forgatás alatt. Aztán megérkezett hozzá barátnője, Kristen Stewart is, és a második héten Budapesten dolgozott Uma Thurmannal is. Ön szerint Pattinson elég nagy sztár ahhoz, hogy megnyerje a szavazást?

Robert De Niro

A legnagyobb tisztelettel, hiába szerepel itt a Dalai Lámai is, valószínűleg a színészlegenda Robert De Niróra gondolnak a legtöbben, aki olyan klasszikusokban játszott, mint az Aljas utcák, a Keresztapa, vagy a Taxisofőr. De Niro csak egyetlen estére érkezett Budapestre, a Nobu étterem mókás-bizarr megnyitójára, ahol egyébként megjelent Angelina Jolie és Brad Pitt is, és az egyik kereskedelmi csatorna olyan fontosnak érezte az eseményt, hogy élőben kapcsolták a kikergetett tudósított az esti híradóban, hogy a kiéhezett magyar közönség valódi sztárokat láthasson. Szerencsére, ahogy Anthony Hopkins esetében sem, úgy  ezúttal sem kellett szégyenkeznünk, volt legény a gáton, mert Hajdú Péter csinált kimerítő interjút a színésszel. Önök szerint De Niro a legnagyobb?