Perek szempontjából mindenképpen bravúros év volt 2011. Szinte minden hónapra érkezett egy új belépő, miközben néhány kemény vagy gigaper már zajlott a háttérben. Összeszedtük az év legfontosabb pereit, kategorizáltuk, majd sorrendbe állítottuk őket. Sikerült-e Vágó Istvánnak megszorongatnia Majkát? Vajon Damu Rolandé vagy Stohl Andrásé az év legnagyobb pere?

1. A legértelmetlenebb: Kiszel kontra Fluor

Amikor Fluor Tomi még nem számított befutott hírességnek, egy rendezvényen Kiszel Tünde fanszőrzetével viccelődött. Kiszel Tünde pedig ezt vagy nem találta viccesnek, vagy meglátta a kínálkozó lehetőséget, és beperelte a srácot.

Fluor végül egy szeptemberi estén Facebookon közölte, hogy bocsánatot kért a naptárcelebtől, aztán kiderült, hogy másfél millió forintot fizetett Kiszelnek, hogy elmaradjon a hosszú jogi huzavona. "Ennyi, örülök, hogy nem kellett évekig pereskedni" - mondta a történtekről a Velvetnek Fluor. A pénzt Kiszel állítólag a lánya magánóráira és lakásfelújításra költötte.

2. A leghivatalosabb: Vágó István vs TV2

A Demokratikus Charta pécsi szervezetének vendége volt az egykori műsorvezető, és a gyűlésen állítólag azt sugallta, hogy kirúgása mögött politikai indítékok állhatnak. Véletlen egybeesésként említette meg, hogy távozása után egy jobboldali sajtótermék a csatorna hirdetőjévé vált, illetve hogy a Hír TV-től a Tényekhez került egy újságíró, aki ráadásul azonnal magas beosztást is kapott.

A TV2 végül két hónappal az eset után, júliusban úgy döntött, hogy beperli Vágót. "Már-már azt hittem, zavartalanul tölthetem a nyugdíjas éveimet, véleményt nyilváníthatok bármiről - de nem. A TV2 – jobb híján? – velem kötekedik, már-már komédiába illően"  –  reagált a műsorvezető.

3. A leghétköznapibb: Komár Laci vs exfeleség

Az énekes minél előbb el akart válni harmadik feleségétől, ezért meggondolatlan kijelentésre ragadtatta magát. "Mindenbe belemegyek, csak válasszanak el" - mondta az év elején. Úgy tűnik, hogy mégsem, mert egészen decemberig húzódott az ügy, amíg végre sikerült megállapodniuk a gyerektartás összegében. Komár felesége az énekes állítása szerint a korábbi 50 ezer forint helyett 150 ezres gyerektartást követelt, amit az Komár sokallott, mondván, alig vannak fellépései. Végül peren kívül sikerült megegyezniük havi nyolcvanezer forintban. "Ürül a tárcám, de duzzad a szívem, ha a kislányomra gondolok"- summázta a dolgokat Komár.

4. A legbonyolultabb: Majka-Kótai kontra Jézusarcú

Elég nehezen kibogozható ügybe keveredett a műsorvezető és az egykori bokszoló. Majkát, Kótai Mihályt, és egy harmadik személyt azzal vádolnak, hogy megzsaroltak egy férfit, aki elvileg egy vagyonnal tartozik nekik. Majkának körülbelül négy millió forinttal, Kótainak pedig valószínűleg sokkal, de sokkal többel.

Az ügy egyik kulcsmondata, amiért Majka a vádlottak padjára került, így hangzott: "Én leszek a legidegesítőbb ember az életedben. Megölellek, és a Misit is megölelem" - mondta állítólag Majka ennek az Sz. Gábornak, miután hosszasan keresgélte rajta a pénzét. A férfi szerint az ölelés az ölés burkolt megfogalmazása. Ahogy halad az ügy, egyre inkább úgy tűnik, hogy mindez egy többszáz millió forintos családi ügy apró részlete csak.

5. A legzaftosabb: Kovács Lázár vs Bíró Andrea

A szakács egyik este elment szórakozni, berúgott, és megismerkedett Bíró Andreával. Néhány héttel később kiderült, hogy az ismerkedésből gyerek fogant. Mindez 2010 júliusában derült ki, és az ügy azóta is húzódik. Ha csak címszavakban írnánk össze az egészet, már az is túl hosszú lenne.

A lényeg, hogy először meg kellett győződni róla, hogy valóban Kovács Lázár-e az apa. Bíró Andrea eközben előállt néhány hazugsággal, amiről pechjére ki is derült, hogy hazugság volt. Aztán elindult a harc a gyerek elhelyezéséről ésgyerektartás összegéről. Az ügybe keveredett rágalmazás és becsületsértés is, oda-vissza. Őrület.

6. A legkézzelfoghatóbb: Knézy Jenő vs exfeleség

A sportkommentátor ügye is 2010-ben indult, és a maga brutális egyszerűsége miatt került a hatodik helyre a listán, igaz vagy sem. Knézy ellen egykori felesége tett feljelentést. Azzal vádolta, hogy egy családi veszekedés közben háromszor fejbe rúgta, és a segítségére érkező édesapját is bántalmazta. A sportriporter az ártatlanságát hangsúlyozta, mint mondta, felesége egyetlen célja, hogy bosszút álljon rajta, amiért elhagyta. Knézyt első fokon végül 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértés kísérlete miatt, mert ezt 2011 novemberében hatályon kívül helyezte a másodfokú bíróság, mert megalapozatlannak találta, többek között azért, mert a sértetti vallomásokban súlyos ellentmondások voltak.

7. A legkozmpolitább: Keleti Györgyi vs önmaga

Az egykori glammodell több időt töltött külföldön börtönben, mint egy átlag magyar család a Balatonnál. Ez igen. Az üzletszerű kéjelgés elősegítésével vádolt Keleti egyszer csak lelépett Magyarországról, és micsoda pechje volt, Münchenben elkapták, ahogy munkaügyi papírokat intézett. Nemzetközi elfogatóparancs volt ellene.

A modellt végül kábé másfél-két hónap után kiadták Olaszországnak, ahol szintén bíróság elé akarták állítani, majd 10-11 nappal később hazaengedték Magyarországra. Keleti Györgyi végül 1 év 8 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A börtönökben még könyvet is írt a világutazó modell, sőt kigyógyult a gyógyszerfüggőségéből is. Micsoda időkihasználás.

8. A legütődöttebb: Győzike kontra magyar állam

Nem szép dolog mások nyomorúságán nevetni, de Győzike csetlés-botlása azért időnként elég szórakoztató volt. Idén nyáron emeltek vádat a celeb és felesége ellen adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt a Salgótarjáni Városi Ügyészségen. A vádirat szerint Gáspár Győzőék kábé 22 milliós kárt okoztak azzal, hogy kijátszották az adófizetési kötelezettségeket.

Akkor fordult mindez abszurdba, amikor Győzike egyik tárgyalását kénytelenek voltak elhalasztani, mert az egykori műsorvezető mellplasztikai műtétjének szövődményeit igyekezett elkerülni azzal, hogy éppen a tárgyalás áldott napja előtt be kellett feküdnie egy klinikára.

9. A legkeményebb: Damu Roland vs Palácsik Tímea

"Amikor kimondták a hat évet, akkor olyan furán éreztem magam. Volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy egy picit megfordul a világ, de azt gondoltam, ezt az örömet nem szerzem meg senkinek ott" - nyilatkozta a Damu Roland a tárgyalás után. Az egykori színészt hatéves letöltendő börtönbüntetésre ítélték első fokon, mert állítólag megverte és megerőszakolta volt barátnőjét, Palácsik Tímeát.

Damu időközben elvesztette az állásait, aztán később összerúgta a port Hajdú Péterrel is, aki bosszúból olyan nőket keresett a műsorába, akiket szintén bántalmazhatott a férfi. Az ítélethirdetés után nem sokkal Damu lecserélte az ügyvédjét, úgyhogy a következő kör, ha lehet még drámaibb és izgalmasabb lesz. Sztárügyvédek csatáját hozhatja a második forduló.

10. A legcelebebb: Stohl András vs alkohol

Az egész év egyik legnagyobb bulvártörténete Stohl András pere volt, így nem meglepő, hogy ezen a listán is ő került a legmagasabbra. A sikeres színészként és műsorvezetőként dolgozó Stohl egyik este ittasan szállt kocsiba, és nem messze az otthonától összeütközött egy szembejövő autóssal, aztán elhagyta a helyszínt. Stohl első fokon 2 év 4 hónap letöltendőt kapott, amit másodfokon 10 hónapra enyhítették, ráadásul 5 hónap után feltételesen szabadulhat.

A színész tárgyalásain rendre megjelentek híres barátai is, Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója, és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze is. Mióta Stohl börtönbe vonult, folyamatosan szivárognak a hírek, hogy éppen mosolygott-e vagy összetört-e, hogy raktáros lett, és hogy állítólag meleg oldalakon hirdeti magát a gyóntatója.

+1 Az év leghülyébb esete: Bakács Tibor

Az egykori újságíró és rádiós kábé 4000 forint értékben lopott a budakeszin található Tescóból, aminek aztán akkora visszhangja lett, hogy Bakács inkább visszavonult a médiától. Hatalmas őrületet okozott egy apró, piti lopás, ami után Bakács hónapokig nyilatkozgatott még, és szánta-bánta a dolgot. Aztán alig emlékszik rá valaki. Így megy ez.

+1 Az év leghülyébb magyarázta: Liptai Claudia

Okirat-hamisítás miatt vádat emeltek a műsorvezető ellen, mert rokkantkártya hevert a kocsijának a műszerfalán. Mi volt a magyarázat? Hát az úgy volt, hogy hát a Liptai vett ám parkolójegyet - bár nem tudta bemutatni a rendőrségen -, de hát az anyja rokkantkártya véletlenül kihullott a napfényellenzőből, és éppen ráhullott a műszerfalra.