Futószalag

Két mobilt hozott világra az orvos

2012. április 13., 12:30 Módosítva: 2012.04.13 12:30
84

A punciban csempészős cikkünkre kaptunk Jocótól egy olvasói levelet, ami egy gyárban megesett történetről számol be:

"Van egy magyar vonatkozású történet is, ami okkal nem került a hírekbe. Kelet-Magyarországon van egy elektronikai részegységeket gyártó vállalat, ahol igen színes a termékpaletta. Többek között mobiltelefonokat is gyártottak és gyártanak ott. Akkoriban még kicsit szolidabb volt a biztonsági előírás, amit azóta erősen szigorítottak. Maradjunk annyiban, hogy kimenni a gyártóterületről csak fémdetektoros kapun keresztül lehet, ha esetleg bejelez akkor jön a biztonsági őr a csipogó bottal... A WC a gyártóterületen kívül van. Hogy miért? Azért mert volt egy olyan hölgyemény akinek úgy megtetszett a gyártott telefon, hogy szeretett volna magának egyet, de nem boltban kívánta a készüléket beszerezni. A lényeg az volt, hogy már majdnem vége volt a műszaknak amikor bevérzett és ezért mentőt hívtak hozzá. Miskolcon a nőgyógyász két mobilt  hozott a világra. Mindegyik óvszerbe volt becsomagolva. Ezután tartottak házkutatást és így került elő még jó pár készülék".

stockfresh 404230 dog-ate-cell-phone sizeM

Megkerestük a történetben érintett gyárat, ahol azt mondták, igen, a gyárban vannak lopási kísérletek, amelyeket a biztonsági előírásokkal igyekeznek megakadályozni.

Foglalkozása: szexjátékszer-tesztelő

MTI
2012. március 29., 10:58 Módosítva: 2012.03.29 11:49
18

Tökéletesen elégedett munkájával az a brit nő, aki foglalkozásszerűen szexjátékszer-tesztelő. A 24 éves Nat Garvey két éve dolgozik a munkakörben, eddigi pályafutása során már több mint ezer szexeszközt próbált ki.

tk3s ni29032012 0110
Fotó: Mike Thomas

Önértékelése szerint nem szexmániákus, hanem a normális mérvű brit női vágyak megtestesítője - ami minden bizonnyal így is lehet, mivel munkaadói a széles piac végett fizetik, nem pedig maroknyi szélsőség kedvéért.

Garvey kötetlen munkaidőben dolgozik. Házimunkázik, mármint munkáltatója megbízásait otthon teljesíti. Éves fizetése 25 ezer font - havonta bő 700 ezer forintnyi. Teste átlagos, ez is foglalkoztatási előfeltétel, mivel a nagy átlagot kell képviselnie. Az állás meghirdetését a világhálón fedezte fel, és inkább csak viccből jelentkezett rá, de hamarosan komolyan vette.

Nem csinál titkot foglalkozásából, családja és barátai egyaránt tudják, mivel foglalkozik. Párja szerint neki van a legjobb állása a világon, amivel a nő egyet is ért. "A munkám mókás, változatos, megtaláltam a számításom, jobbat nem is kívánhatnék. Kipróbáltam már mindenféle fura és csodálatos eszközt, bár akadt köztük néhány borzasztó is. Osztályozom a játékszereket és hetente jelentést írok róluk" - idézte a szexmeóst a The Sun című brit lap.

tk3s ni29032012 0103
Fotó: Mike Thomas

Nagy-Britanniában évente mintegy 4 millió eszköz kel el, és mivel egyre kevésbé számít tabunak a téma meg ördögtől valónak a portéka, mind több fogy belőle.

Az igazán pokoli munka: a felhőkarcoló-tisztítás

2012. március 28., 13:16 Módosítva: 2012.03.28 13:16
17

Valószínűleg nemcsak a tériszonyosoknak lehet rettenetes munka a felhőkarcoló-tisztítás, de az alábbi galériát végiglapozva még egy magasságtól nem annyira rettegő ember gyomra is pingponglabdává ugorhat össze.

A Shanghai World Financial Center ugyanis egészen pontosan 492 méter magas, így szerencsétlen kínai munkásoknak napokon át félelmetes magasságokban kell ügyködniük, amíg végeznek az egyébként minden bizonnyal igencsak sziszifuszi melóval.

Lefűrészelte a lábát, hogy ne kelljen visszamennie dolgozni

2012. március 27., 15:41 Módosítva: 2012.03.27 15:46
336

Egy munkanélküli osztrák láncfűrésszel vágta le a saját lábát, hogy ne kelljen visszamennie dolgozni – írja a Reuters. Az ötvenhat éves férfi órákkal azelőtt végezte el magán a brutális öncsonkítást, mielőtt meg kellett volna jelennie a helyi munkaügyi központban, hogy felmérjék az egészségi állapotát. A férfi egyszerűen kiment a sufniba, és a saját elektromos láncfűrészével a bokaízületnél levágta a lábát, majd visszasántikált a házba és magára hívta a mentőket. A kórházban az orvosok ugyan megpróbálták visszavarrni a bokáját, de nem sikerült nekik.

saw450

Ruhabolti eladó: Széklet a táskában, ondó a tükrön

2012. március 9., 19:39 Módosítva: 2012.03.09 19:47
110

"Most olvastam az idegesítő top 10-et, illetve a 10 idegesítő szívatást, és már több hasonló cikket is innen-onnan, amiben valahogy mindig benne voltak a béna és idegesítő eladók.

Én több mint két  éven keresztül dolgoztam eladóként ruházati boltokban plázában, és megértem, ha bosszantó az érdeklődésünk a vásárlók igényei iránt, de egyrészt ezt a munkahelyünk teszi kötelezővé, nyilván a forgalom növeléséért. Hiszen ha nekem elmondják, mit keresnek, én meg tudom mondani, pontosan van-e olyan termék a boltban. Ha a segítségem nem kell, akkor azt is megértem. Nyilván vannak olyan munkatársak is, akik rávágják, h fogalmuk sincs, de ez nem a döntő többség.

Csak azért gondoltam, hogy írok, mert az idegesítő szokások nem feltétlen az eladók butaságából erednek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Anyja halálhírét keltette, hogy fizetett szabadnapot kapjon

2011. december 14., 11:47 Módosítva: 2011.12.14 11:50
6

Különösen bizarr módját választotta a munkahelyi lógásnak a negyvenöt éves, pennsylvaniai Scott Bennett - írja a Gawker. A férfi szeretett volna kivenni egy napot, ám az egyszerű betegszabadság nem volt neki elég jó, ezért a helyi újságban, a The Jeffersonian Democratban leközöltette saját édesanyja gyászjelentését, majd az újságot lóbálva közölte a munkahelyén, hogy szeretne egy nap fizetett szabadságot a temetés miatt.

stockfresh 416242 cemetery-with-old-gravestones sizeM

A csalásról maga Bennett édesanyja rántotta le a leplet, aki az újságot lapozgatva megdöbbenten szembesült a saját halálhírével. Gyorsan fel is hívta a szerkesztőséget, ahol közölték vele, hogy a saját fia rendelte meg a nekrológ leközlését. A helyi rendőrség végül rendzavarás alapos gyanúja miatt vette őrizetbe Bennettet, de ez borítékolhatóan semmi ahhoz képest, amit az édesanyjától kapott otthon.

Törött csokimikulás-bontás: A végén már a csokiszagtól is rosszul voltunk

mm
2011. december 4., 14:14 Módosítva: 2011.12.04 14:13
56

Böbe, a csokihámozó klasszikus típusát képviseli a szemét munkákat bevállalóknak. A szívás végével boldogan tekint vissza arra az időszakra, amikor kevés pénzért kellett szenvednie. Íme az ő története:

"Hogy ne csak mindig a negatívumok legyenek a futószalag blogon, küldök egy számomra kedves emléket is. 1998-ban a diákszövetkezet, aminek akkoriban sokat dolgoztam, ajánlott egy munkát, ahol keveset fizettek, viszont naponta 2*2órát kellett utazni hozzá. Mivel februárban a fűtésszámlák még javában jöttek az albérletbe, más meló pedig nem volt, így "boldogan" vállaltuk 2 kolis barátommal együtt. Annyit mondtak csak, hogy csomagolni kell, gondoltuk, hogy olyat már csináltunk, nagy baj nem lehet. Két nappal később a fél egyetem minket irigyelt... 10 nap múlva mi irigyeltünk mindenkit, akinek rendben van a gyomra.

Távolról sincs vége, olvasson még

A családfő szaros gatyáját sikáltam Angliában

2011. november 15., 18:35 Módosítva: 2011.11.15 22:11
288

Még 19 éves koromban elhatároztam, hogy Angliába megyek au-pairnek. Ez a munka leginkább a babysitter munkakörhöz hasonló elvileg, de valójában a házicselédség legalja. Bedőltem a munkaközvetítőknek, akik heti pár órányi könnyű házimunkát és egy kis babysitterkedést hirdettek egy szerető fogadócsaláddal. 10 000 forintért dolgoztam 35 órát hetente. Bárki, aki volt már Angliában, tudja, hogy ez semmire nem elég ott. (Összehasonlításként: egy metrójegy ára 2000 forint). Egy angliai takarító kb. 320 000 forintot keres, én havi 40 000 forintot kaptam ugyanazért a munkáért. Ehhez jön még az a nyomasztó érzés, hogy a főnököddel kell együtt laknod – kezdte történetét Judit, aki szerint az au-pairé az egyik legrosszabb munka a világon.

Távolról sincs vége, olvasson még

Unalom ellen mazsolákat raktunk a borítékokba

2011. november 9., 12:35 Módosítva: 2011.11.09 12:35
3

"Szeretném én is bővíteni a szar munkák "adatbázisát" a következő kis történettel: Természetesen – mint többnyire minden szar melóba – ide is az egyik nagyszerű diákszövetkezet küldött. Nyomdai munka, este 7-től reggel 6-ig, a bér a szokásos 450-es droid-díj. Persze, csináljuk, gondoltuk a haverommal, majd jókat ökörködünk, ahogy eddig mindenütt" - kezdte levelét Péter.

Távolról sincs vége, olvasson még

Karácsonykor papucsban csomagolják a hideg teremben a DVD-ket

2011. november 3., 14:31 Módosítva: 2011.11.03 14:31
14

"Senki nem említette az összeszerelő munkást. Speciel én most is egy
ilyen helyen dolgozom, DVD/BD lejátszókat szerelünk össze. Én tesztelek, a közvetlen társam pedig a félkész terméket szereli össze. Napi 8 órában 400 darabot csinálunk, az egész csapat pedig 3.000 darabot (összesen 35-en vagyunk). A főnökök egész nap melletted ordibálnak, hogy még gyorsabban dolgozzál, ha pedig nem teljesítettük az aznapi tervet, akkor túlórázni kell. Rohadt monoton munka, ha hibázol, az egész sorozatot újra kell tesztelni. Karácsony előtt van a legnagyobb hajtás, amikor jönnek a kamionok, és a hátad mögött ezért kinyitják az ajtókat, akkor ráadásul hideg is van és papucsban kell dolgozni" - számolt be az élményeiről Csaba.

000 DV449000
Fotó: Leon Neal

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Beleégett a pulóver mintája a kezembe

2011. október 30., 10:58 Módosítva: 2011.10.30 10:58
6

"Én diákmunkásként egy varrodában dolgoztam pár hónapig, elővasalóként. Első hallásra nem tűnik/tűnt annyira borzsasztónak, ezért is vágtam bele... Úgy nézett ki a dolog, hogy három műszakban napi 8 órát görnyed az ember egy 138 fokos gőzt okádó, leginkább szendvicssütőhöz hasonlatos asztal felett, és puszta kézzel próbálja a bénán összefércelt, kötött anyagokat formára igazítani...  A szar része leginkább az, hogy muszáj a gőzben dolgozni, mivel csak így alakítható az anyag, aminek következtében a tenyerem és az ujjaim tele lettek égési sérülésekkel, sőt, még a pulcsi mintája is beleégett a kezembe" - vezeti fel munkája szép oldalát Noémi.

Távolról sincs vége, olvasson még

A legrosszabb melók: Műpunciszőr-ragasztás egy izraeli kibucban

2011. október 29., 13:07 Módosítva: 2011.10.29 16:00
86
12 hozzászólás

"Életem legfurcsább - bár nem legnehezebb - munkája az volt, amikor egy izraeli kibucban kb. 1 cm-es, tépőzáras műpunciszőröket fazoníroztam fogkefével, illetve ugyanekkora textilciciket és -fütyiket tömtem ki szivaccsal, és ragasztottam rájuk tépőzárat.

Mindez textilbabákra kellett, amiket gyerekpszichológusok használnak szexuális bántalmazások felderítésére... Rég volt már, és csak 3 hétig bírtam, mert a ragasztótól folyton fájt a fejem, de annyira szürreális volt az egész, hogy sosem felejtem el" - emlékezett vissza Edina.

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Maszk nélkül beszippantott vegyszerek

2011. október 26., 17:11 Módosítva: 2011.10.28 17:21
0
4 hozzászólás

"Eddigi legrosszabb munkatapasztalatomat 20 évesen szereztem diákmunkásként, egy csomagolóüzemben. Nagyon gyorsan kirajzolódott a kontraszt az addigi, csúszdaőrként eltöltött diákmunkás éveimhez képest. A 12 órányi, bikinis lányok között eltöltött munkanapjaimat egy szintén napi 12 órás munka követte, melyet ezúton nevezek a versenyre. A munka helyszíne: Budapest környéki ipartelep. Munkaidő: 06:00-18:00. Hajnali 5 előtti kelés szükséges Budapesten, hogy idejében érkezzünk tömegközlekedéssel a munkahelyre. Itt egy összetákolt, ránézésre is életveszélyes épületben kellett dolgozni, 3 óránként 15 perc szünettel, futószalagok mellett állva, és azokat folyamatosan pakolva a nylon csomagolásuk felé tartó, mosószeres tasakokkal. A helyiségben (sz)állt a vegyszer, mivel elég finom porról van szó, kiszűrni is elég nehéz, felettébb úgy, hogy nem biztosított a munkáltató erre alkalmas maszkot. Ezt magamnak kellett beszereznem gyógyszertárból. A már nylonba csomagolt, porral töltött papírtasakokat további kartoncsomagolásba helyeztük, amit helyben hajtogattunk és ragasztottunk. Ez 10-15 ragasztópisztoly egész napos működtetését jelenti egy kicsi, a fűtésszámlára való tekintettel egyáltalán nem szellőztetett helyiségben. Így a szálló vegyszer kapott maga mellé egy diszperziós közeget, ez a legalább ilyen káros, ragasztópisztolyok által folyamatosan pöfékelt ragasztófüst lett. Az egyetlen pozitívum (napi 12*650 = 7800 Ft) egy hónapig tartott ott, amikor a folyamatos köhögésem következtében, amely idővel álmomból is felriasztott, gondolkodás nélkül váltottam, egy szakosodott hitelintézet telefonos értékesítői, majd értékesítési csoportvezetői munkakörébe, cirka dupla fizetésért. Futószalag melletti rabszolgamunka mérgező levegőben - soha többet" - fogadta meg Márk.

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Dubajozás: Tócsába gyűlt alattunk az izzadtság

2011. október 26., 17:10 Módosítva: 2012.05.17 16:28
18
30 hozzászólás
tk3s kmo 110183 00305 1h

"Néhány éven keresztül "Dubajoztam". Dolgoztam a második emirátusi mobilszolgáltató cég (DU) hálózatának kiépítésében. Volt olyan része is, hogy nyáron (45 fok, 100% páratartalom) telepített konténerekben, amikben még nem volt a légkondícionálás készen, és az áram sem, hogy esetleg egy ventillátort használhattunk volna, fejeltük a 7/8 collos antennakábeleket, ami abból áll, hogy vasfűrésszel levágjuk méretre a nem vékony kábelt, majd némi tekergetés a "fejelővel", a fém csatlakozót kellett ráhajtani méretes szerszámokkal a kábel végére. Létrán állva a konténerben. A konténerben kb. 15 fokkal volt melegebb mint kint, 5 percet tudtunk dolgozni egyhuzamban, utána pár perc pihenés és ivás, hogy ne dehidratálódjunk. Az izzadság szó szerint tócsába gyűlt alattunk. Itthon mindenki persze sárgult az irigységtől, hogy Dubajban dolgozom" - dolgozott egészen forró körülmények között Norbi.

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Vágd ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel!

mm
2011. október 26., 17:09 Módosítva: 2019.10.08 11:01
7
8 hozzászólás

Hogyan is lehetne jobban összefoglalni a “szar meló” szakkifejezést annál jobban, mint a Gyalog galopp azon jelenete, amiben először rekettyést kell keríteniük a lovagoknak, majd fát vágni heringgel? Meg úgy általában hogyan lehet összefoglalni a szar melót annál jobban, mint a Szent Grál keresése? Úgyhogy nézzük is meg ezt a csodás jelenetet.

A fakivágás heringgel teljesen abszurdnak tűnik, pedig olvasóink számos olyan történetet küldtek nekünk saját egykori munkahelyeikről, ahol hasonlóan jó munkákat kellett elvégezniük. Mert hiába próbáltuk meg mi kitalálni a legrosszabb munkákat a jelmezes szórólapozástól kezdve a feketemosogatásig , ha olvasóink olyan csodás példákkal kontráztak meg minket, mint a csirkeüldöző, vagy a gyógyszerbontó.

És bombáznak minket azóta is ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk ezt az új blogot, a Futószalagot, amiben kellemetlen munkahelyi élményekről számolunk be. Persze nem abban a stílusban, hogy a gonosz munkáltatók mit meg nem engedhetnek maguknak, meg hogy milyen nevetséges pénzekért kell milyen elképzelhetetlen feladatokat teljesíteni. Legyen inkább az, hogy nevetünk a saját nyomorunkon, ha már rossz a munka, legalább röhögni lehessen rajta.

Úgyhogy továbbra is várjuk a jobbnál jobb, illetve egészen pontosan szarabbnál szarabb munkahelyi élményeiket a szokásos címünkre, ide.

A közös szörnyűlködések mellett lesznek még hírek a munkaerőpiacról, amik talán feledtetni tudják azt a szörnyű mókuskereket, amiben a legtöbben a mindennapjaikat élik, meg persze a legkellemetlenebb munkák, vagy éppenséggel a legkívánatosabbak a világ bármely tájáról.