VV Eszter egykori ügyéhez hasonlóan, most az egyre inkább sztárügyvéddé váló Mester Csaba ellen folytat az Ügyvédi Kamara előzetes vizsgálatot. „Tisztességtelen ügyvédi reklám ügyében folyik előzetes vizsgálat” – mondta a megkeresésünkre Mester Csaba. Ennek a vizsgálatnak a végén döntik el, hogy fegyelmi eljárást indítsanak az ügyvéd ellen. A vizsgálódás alapját az adja, hogy a Bumeráng című újságban indított Mester Csaba jogsegély rovatot, amit viszont a Kamara reklámnak minősített. „Pont az ellenkezőjéről van szó, mint ami miatt vizsgálódnak. Megbízási szerződés keretében adok jogi tanácsokat az újságban" – mondta Mester Csaba. Az újságban az ügyvédet egy félmeztelen, szamurájkardos fotón ábárzolják, ezért felmerült az is, hogy VV Eszterhez hasonlóan a Kamarának etikai problémái lesznek esetleg amiatt, hogy az ügyvéd nem megfelelő öltözékben, nem megfelelően viselkedett. „Ha megboldogult Schirilla Gyuri bácsi, Isten nyugosztalja, százévesen is praktizált még, megtehette, hogy minden évben fürdőnadrágban mutassák azután, hogy átúszta a Dunát, és emiatt nem vizsgálódott a Kamara, akkor nekem engedtessék meg harminc éves küzdősportolói múlttal, hogy félig félmeztelenül, sporttevékenység közben ábrázoljanak egy újságban" – mondta Mester Csaba a róla megjelent képről. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a Dunát átúszó id. Schirilla György és ifj. Schirilla György nem egyeznek meg a jogászként dolgozó Schirilla Györggyel, aki egyiknek apja, másiknak nagyapja, és valóban százéves koráig praktizált, viszont nem úszta át a Dunát. Mester Csaba elmondása szerint a Kamara egy újságcikk nyomán indította meg az előzetes vizsgálatot, valószínűleg erről, a Mandíneren megjelent írásról van szó, amiben pedzegetik, hogy miért nem indítanak a jogi rovat miatt vizsgálatot az ügyvéd ellen.

Mester Csaba úgy tartozik egyre inkább a magyarországi sztárügyvédek közé, hogy nem volt kiemelkedő ügye, amit megnyert, vagy elvesztett volna. Ennek ellenére rengetegszer találkozni a nevével. Ő volt a sértetti képviselője Stohl András perében K. Pálnak, az autóbaleset idős áldozatának.

Korábban Hajdú Péter ügyvédje volt, amikor a Frizbi műsorvezetője azért indított pert, mert műsoráról azt írták, hogy szar. Jellemzően személyiségi jogi perekben szokott szerepelni, Molnár Anikót, Alföldi Róbertet és Hernádi Juditot is képviselte már hasonló ügyekben. De nyert már pert Béres Alexandrának is, amikor az azóta kicsit a háttérbe vonult trénert emberkísérlettel vádolták. Terry Blackhez pedig kifejezetten közel áll, ő Black gyerekének a keresztapja.