Kor: 24
Méretek: 90/60/90
Magasság: 175 cm

Édesapja portugál származású, de Mozambikban született. Itt ismerkedett össze Freire Szilvia édesanyjával, aki AIDS kutatóként dolgozott ott. A család Freire Szilvia kilencéves koráig kisebb megszakításokkal az afrikai országban élt.
Freire Szilvia számára nem idegen a szépségversenyek világa. Többek közt ő is jelentkezett a Topmodell leszek című műsor második szériájába, 2006-ban a Penthouse Igazi Szépség versenyén harmadik, a Miss Hungary-n ötödik helyezést ért el, feltűnt a 2007-es Főiskolák Szépe verseny jelentkezői között, augusztusban a Miss World Hungary budapesti középdöntőjén őt választották ki elsőként, az országos döntőn pedig a harmadik helyen végzett. A Velvetnek a felkészülés során elmondta, azért esett a választása erre a versenyre, mert színvonalas eseménynek tartja. Freire Szilvia saját bevallása szerint egyébként az arcát szereti legjobban magán. Olvasóink nem értettek vele egyet, és házi szépségversenyünkön az utolsó helyen végzett.
Ami a belső kvalitásokat illeti, Freire Szilvia angolul, franciául és portugálul is beszél, felsőfokú tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte, és jelenleg a Budapest Média Intézetben kommunikáció szakos hallgató. Hobbija a festészet, és nagy rajongója a pókernek.