A profi golf világát olvasóink közül valószínűleg nem sokan követik figyelemmel, de hogy kicsoda Tiger Woods, azt az elmúlt napok híreiből bizonyára rengetegen megtanulták. A hűtlenkedő golfozó házassági válsága lehet még az év a legnagyobb vagy legdrágább ilyen botránya, de hogy nem az egyetlen, az biztos. Nézzük, melyik celebszakítások szóltak idén a legnagyobbat Woodsékon kívül.

1. Chris Brown és Rihanna - Az idei év kemény lehetett Rihanna számára. Tavaly még szinte csak róla szólt a popzene, idén viszont helyette Lady Gagával volt tele minden showbiz hír. Illetve mégiscsak volt egy megmozdulása Rihannának - azaz inkább barátjának, Chris Brownnak - amivel az év elején még sikerült élénk sajtóérdeklődést kiváltani.

Az énekesnő nyilván annak örülne jobban, ha most, hogy új albuma jelent meg, ugyanannyit lenne róla szó, mint februárban, amikor barátja kezet emelt rá. Az incidens után még egy ideig úgy tűnt, esetleg van remény, de a kapcsolat helyrehozhatatlannak bizonyult és Rihannát ma már inkább Aubrey "Drake" Graham, egy kanadai rapper oldalán szoktuk látni.

2. Mel Gibson és Robyn Moore - Az Oscar-díjas színész-rendező csaknem harminc éve volt együtt feleségével, Robyn Moore-ral, amikor április 13-án (szerencsétlen szám) a feleség beadta a válókeresetet. A szakítás és válás híre egyrészt azért robbant bombaként, mert senki se tudta, hogy a hétgyermekes pár már évek óta külön él, és mert házassági szerződés híján a nej férje vagyonának ráeső részét is viheti, ami pedig nem kevés. Emellett közismert Gibson szektás vallásossága, bár ezt az imidzset kicsit fakítja, hogy az új csaj azóta már szült is neki egy újabb gyereket. Házasságon kívüli szex eredményeként, hm.

3. Justin Timberlake és Jessical Biel - Ha Justin Timberlake szakít, arra sokan oda szoktak figyelni. Ennek egyik fő oka talán a barátnők személyében keresendő: első celeb-szerelme nem más volt annak idején, mint Britney Spears (akivel, amikor útjaik szétváltak, még videoklipekben is üzengettek egymásnak a szakítás után), később pedig  Cameron Diazzal volt együtt olyan hosszan, hogy az már fenyegetően tartott a kötelező lánykérés felé. Végül nem az lett belőle.

Timberlake idén az utóbbi idők egyik legszexisebbnek mondott nőjével, Jessica Biellel folytatott több mint két éves kapcsolatának vetett véget. Illetve a szakításról szóló hír szerint lehet, hogy nem is tartott annyi ideig, mert a nagyi szerint Timberlake a kapcsolat közben is szingli volt. Mások szerint meg szakítottak, de azóta újra összejöttek. Nem könnyű kiigazodni.

4. Peter Andre és Katie Price - A britek mezőnyében az idei év legnagyobb szakítós sztorija mindenképpen a műanyagból legyártott celebpár, Peter Andre és Katie Price, aka Jordan válása volt. Sokan úgy vélik, a szakítás oka az volt, hogy felek egyszerűen belátták, hogy több éves házasság után már nem tudnak elég érdekesek maradni a bulvársajtó számára, így nem maradt más hátra számukra, mint egy jó szaftos szakítás.

Szaftban nem is volt hiány, a dolog ezen részéről Price féktelen bulijai és transzvesztita új pasija gondoskodtak, miközben Andre a tökéletes apa szerepében ment a mennybe. A népszerűségi hullámot meglovagolva ő gyorsan egy nagylemezt is kiadott (hisz erre jó egy szakítás a showbizniszben), de sokan azt mondják, az igazi kasza az lesz, amikor a pár - most hogy Price újra facér -, karácsony alkalmából kibékülést prezentál majd a sajtó számára a hónap második felében. A legrosszabbra felkészülve várjuk a fejleményeket.

5. Gesztesi Károly és Liptai Claudia - A magyar celebvilág idén leginkább kitárgyalt szakítása pedig Gesztesiéké volt. Az év azzal kezdődött, hogy kiderült, tönkrement a kapcsolatuk. Ehhez képest még a héten is arról volt szó, hogy vajon együtt fognak-e karácsonyozni ők ketten. A kettő között eltelt csaknem 12 hónap során olyan kérdéseken volt alkalma tűnődni a nagyközönségnek, hogy mikor költöznek szét és hova, vagy hogy lesz-e válás, és ha igen, mikor. A sztori nyilván folytatódni fog jövőre is.

Bónusz: szakítottak még - Ez a poszt ugyan nem a teljesség igényével született, de volt még jónéhány olyan kapcsolat, ami intenzív médiaérdeklődés kereszttüzében zajlott és idén ért véget. Így ezekről is muszáj megemlékeznünk. Ott volt ugye Sean Penn és Robin Wright, akik hosszas kínlódás után végül idén váltak el. Befejeződött(nek tűnik, legalábbis pillanatnyilag) a Lindsay Lohan vs Samantha Ronson sztori is, igaz, az ő esetükben az együttlét szinte botrányosabb volt, mint a szakítás. Greg Norman egy másik golfjátékos, aki idén szakított, az ő leendő exfelesége a teniszező Chris Evert. Elvált idén Usher, Amy Winehouse és Avril Lavigne is, sőt, Silvio Berlusconi neje is éppen idén sokallt be az olasz miniszterelnök botrányos nőügyei után.