A hét egyik legviccesebb-szánalmasabb híre az volt, hogy Kim Kardashian amerikai realityceleb házassága máris tönkrement, pedig csak 72 napja mondták ki az igent. Azóta rengetegen köszörülik azon a nyelvüket, hogy egy 72 napos házasság mennyire rövid, pedig a celebvilágban ez távolról sem rekord, sőt néhány dologhoz képest kifejezetten hosszúnak tűnik. Megpróbáljuk a jól fizető Kardashian-házasság hosszát kicsit más megvilágításba helyezni.

1. Először is egy amerikai celebházasságot az amerikai celebházasságokhoz érdemes hasonlítani, ezen a pályán pedig távolról sem számít rövidségi rekordnak Kim Kardashian és Chris Humphries teljesítménye. Már ebben a blogban is volt összeállítás ennél rövidebb frigyekről, ahol az abszolút rekorder persze Gábor Zsazsa, akinek egyik házasságát a sok közül 1 nap alatt érvénytelenítették. Ezen kívül Pamela Andersonék, Drew Barrymore-ék, Dennis Hopperék és persze Britney Spearsék is maguk mögé utasítják Kardashianékat. De rajtuk kívül ott van még Nicki Hilton, akinél szintén nem telt el 72 nap az igen kimondásától a házasság végéig.

2. Egyébként a házasságig el nem jutó celebrománcoknál is teljesen normális egy ilyen kapcsolathossz Hollywoodban. Hogy az utóbbi időből említsünk egy példát: Jake Gyllenhaal és Taylor Swift románcáról tavaly október 26-án jelent meg az első pletyka, ehhez képest idén január 5-én már szakításukról értesítettük olvasóinkat. Ez összesen 70 nap.

3. És persze nem kell Amerikáig menni a viharos lefutású celebrománcok kedvéért. Csak egy kiragadott példa saját házunk tájáról: Kardashianék szinte sokáig bírták együtt ahhoz képest a 62 naphoz képest, amennyit Bódi Sylvi kitartott 2008-ban az olasz operaénekes-modell mellett. Egy előszilveszteri bulin jöttek össze, de február 29-ére már szakítottak.

4. De ez már egy egész régi sztori, a legújabb kor magyar reality-celebjei sokkal gyorsabban váltanak. Legutóbb külön posztot is szenteltünk annak a 7 napnak, ameddig az előző Való Világból megismert Szandika és Gotti együtt romantikáztak.

5. Ha ön még így is kevésnek tartja a 72 napot, gondoljon bele abba, hogy ennyi idő alatt az eddigi teljes Barátok köztet végig lehet nézni. A sorozat most 5900. részéhez közeledik, és ennek teljes végigélvezése 11 perces epizódhosszakkal számolva 45 napot tesz ki (igaz, alvás nélkül). Ha úgy vesszük, Kardashianék házassága hosszabb volt, mint az egész Barátok közt.

6. Vajon van-e értelme egy házasságot egy karrierhez hasonlítani? Nem baj, ha nincs, mi megtesszük. Itt vannak például a Hajdu-ikrek, akik a múlt héten estek ki az X-faktorból. Az ő tévés pályafutásuk például jóval rövidebb volt, mint a Kardashian-románc, hiszen a tehetségkutató első adásától a kiszavazásig mindössze 56 nap telt el. Ha egy házasság hosszabb, mint egy karrier, akkor az már valami. Vagy show businessről van szó.

7. És ha már a tévénél tartunk: ugye milyen hosszúnak tűnt önnek az Aranypart-széria? Nekünk mindenképpen, pedig a tény az, hogy a siófoki trashrealityben a szezon 32 napig tartott. Ha az hosszú, akkor mit mondjuk egy majdnem kétszer annyi ideig tartó házasságról?

8. Az is jó rég volt már, hogy Stohl András legutóbbi balesetének ügye kipattant, megvolt a tárgyalássorozat, és aztán a szerencsétlenséget okozó színész börtönbe is vonult. Akármilyen soknak tűnik is, Stohl sem töltött még több időt a börtönben, mint amilyen hosszú a kérdéses házasság volt: a bevonulás egy hónapja volt még csak, azaz mindössze 29 nap tűnik ilyen soknak.

9. Az elmúlt egy év egyik legnagyobb nemzetközi érdeklődést kiváltó híre a bányában rekedt chileiek kálváriája volt. Egy idő után úgy tűnt, a sztori már a végtelenségig elhúzódik, mire nagy sokára kimentették a föld alatt sínylődő bányászokat. Akármilyen sokáig is látta el hírrel ez a katasztrófa a világ újságjait, ez a sztori sem volt hosszabb a botrányosan rövidnek mondott házasságnál. A chilei bányászok 69 napig voltak kénytelenek a föld alatt rostokolni, amíg végre kimentették őket, kicsit több mint egy évvel ezelőtt.

10. Aki fogyókúrázott már életében, jól tudja, milyen hosszú időbe telik a többletsúlyt letornászni. Jessica Simpson a múltkor azt tette közzé, hogy ő két hónap, azaz kb. 60 nap alatt mennyit fogyott: mint kiderült, rövidebb idő alatt, mint ameddig Kim Kardashian férjnél volt, Jessica Simpson 9 kilót adott le!