Lassan most már tényleg semmi különös nincs abban, ha a belvárosban sétálva egyszer csak szembejön velünk egy amerikai világsztár. Mostanában Harrison Ford, Ryan Gosling és Jared Leto tűnt fel a fővárosban, ennek apropóján felidézzük az elmúlt években Budapesten forgató színészeket.

Az elmúlt években egyre több amerikai szuperprodukció jött Magyarországra forgatni, elég csak a Die Hard 5-re, a Mentőexpedícióra, A kémre vagy a Herkulesre gondolni. A hollywoodi filmesek továbbra is imádják a fővárost, és a sztárok továbbra is elég sok fotón, szelfin, Instagram oldalon tűnnek fel. 

Idén januárban Hugh Jackman legújabb filmjét (The Coldest City) forgatta nálunk, és arra is volt ideje, hogy a Four Seasons Hotel ablakából készítsen egy szelfit.

Beautiful Budapest

Hugh Jackman (@thehughjackman) által közzétett fénykép,

 Charlize Theron is itt járt a Coldest City című kémfilm forgatásán, az egyik este elugrott a Kazinczy utcai Situ étterembe, ott készítették ezt a fotót a stábbal.

Tom Hanks 2016 elején az Inferno című film forgatása alatt tűnt fel több helyen is Budapesten, itt például a Borkonyha személyzetével fotózkodott.

2016 tavaszán Chris Noth érkezett Budapestre, hogy az éppen harmadik évadánál tartó Tyrant című sorozattal forgassanak. A Szex és New York  Mr. Bigje szerint Budapest nagyon szép város, és ezt alaposan ki is használta, rengeteget sétált vagy épp tömegközlekedett , és jó pár szerencsés rajongót tett boldoggá egy-egy szelfivel.

Ugye emlékszünk még Bruce Willis Budapesten töltött napjaira? Amikor a Die Hard 5 itt forgott nálunk, az amerikai stáb egy rakás magyar celebnek adott munkát, és a főszereplőt is látni lehetett Budapest utcáin. 

Két évvel később, Eva Longoria a Bazilika előtt ugrott egy nagyot a levegőbe.

Pics from Budapest! Any idea where I am?

Eva Longoria Baston (@evalongoria) által közzétett fénykép,

Matt Damon pedig a Mentőexpedíció forgatása miatt időzött hosszan Budapesten, szerelmes lett a városba, majd nyakláncot is vásárolt az egyik Tomas Sabo üzletben. Természetesen Zimány Linda és Jude Law találkozása is nagyon emlékezetes volt, de most inkább térjünk vissza a jelenre. 2016 szeptemberében három világsztár is hosszan időzik Budapesten, Ryan Gosling már fotózkodott is fiatal rajongóival.

Meeting Ryan Gosling - feels like Hollywood #budapest #movie #ryangosling #unbelievable #handsome #instantlove #elte #hollywood #vsco

Daniel Posafalvi (@posafalvid) által közzétett fénykép,

Harrison Ford múlt csütörtökön érkezett, és nagyon barátságos és kedves minden fotón, ami azóta róla készült. Pár napja beugrott egy bicikliboltba, megismerkedett a magyar borokkal, majd ellátogatott Kisorosziba, ahol többek között kutyákkal és helyiekkel találkozott. Legutolsó információnk Fordról, hogy a Velencei-tavat is körbe biciklizte.

Jared Leto pedig stílszerűen csak annyit üzent a magyaroknak, hogy Hello, Budapest!

* Hello Budapest!

JARED LETO (@jaredleto) által közzétett fénykép,

Ha esetleg találkozna egy szupersztárral a Kazinczy utcában vagy a Gozsdu udvarban, vagy bárhol a városban, és még egy közös fotót is sikerülne összehozni, mindenképpen küldje el nekünk! 

Amerikai filmek, amiket nálunk forgattak az elmúlt 15 évben:

Amerikai rapszódia (2001)

Én, a kém (2002)

Underworld (2003)

München (2005)

8mm 2 (2005)

A szállító 3 (2008)

Die Hard 5 (2012)

A vér és méz földjén (2012)

Z Világháború (2013)

Herkules (2014)

A kém (2015)

Mentőexpedíció (2015)

Inferno (2016)

The Coldest City (2017)

Szárnyas fejvadász 2 (2017)