Az 53 éves színész-rendező Oksana-balhéja végre letisztulni látszik, Gibson ugyanis beismerte, az ő gyerekével terhes orosz barátnője. A színész azt is elárulta, nem csalta meg nejét a 39 éves Oksana Grigorievával, mert csak 2008-ban ismerkedtek meg. Gibson se nem örült, se nem panaszkodott új gyereke miatt, de azt kijelentette, nősülni nem fog.

A sajtóban életre kelt pletykák után Gibson is beismerte, az ő gyermekével várandós orosz barátnője, a 39 éves Oksana Grigorieva. A színész – rendező nem tervezi, hogy elveszi terhes csaját, de a gyereket felvállalja – úgyis van már neki másik hét. A szélsőséges vallási nézeteiről ismert Gibson minden bűnét meggyónta Jay Leno hétfő esti Tonight Show-jában, még a házasságának sikertelensége miatt is magára vállalta a felelősséget.

Négy Oksanából a terhes barna a nyerő

Mel Gibson neje, Robyn Gibson 28 év házasság után, 6 héttel ezelőtt adta be a válási papírokat a jól bevált „kibékíthetetlen ellentétek"- fordulatra hivatkozva. Háromévi különélés után nem is a színész új csaja, sokkal inkább a születendő gyerek híre verte ki nála a biztosítékot, és úgy döntött, gyorsan lecsap férje 640 millió fontos vagyonának egy részére, amiből akár 100 milliárd forintnak megfelelő összeget is kaphat, ha már ennyi mindent elviselt. Gibson szeretőjének címére egyébként négy Oksana is esélyes volt, de az igazi nyertes az a zeneszerző lett, aki korábban már Timothy Daltonnak is szült egy gyereket.

Oksana Grigorieva terhességének híre egy hónappal ezelőtt járta körbe a sajtót, később pedig az is kiderült, hogy a 39 éves zeneszerző-zongoraművésznő már a második trimeszterben van. Gibson akkor nem nyilatkozott, pedig a média több ízben is meglebegtette, vélhetően ő a születendő gyerek apja. Az 53 éves Oscar-díjas színész-rendező hétfő este töredelmesen bevallotta, valóban együtt jár az orosz zeneszerzővel, annyira, hogy a nő az ő gyerekét hordja a szíve alatt – írja a Daily Mail.

Gibson vallott

„Igaz, tényleg gyermekünk lesz" – mondta el Gibson, majd viccesen azt is megjegyezte, hogy úton lévő nyolcadik gyerekével akár Octo-Melnek is becézhetnék, utalva Nadya Suleman esetére, aki nemrég nyolcasikreknek adott életet. Leno a színész tönkrement házasságára is rákérdezett, amiért a rendkívül hithű, de néha azért jóízűen zsidózó Gibson teljes felelősséget vállalt. Azt azért kiemelte, nem új barátnője miatt költöztek külön nejével 2006 augusztusában, mindössze egy hónappal azután, hogy sűrű zsidózás közepette elküldött egy rendőrt a fenébe. Gibson állítását korábban már Grigorieva anyja is elhintette, ám a színésszel ellentétben ő a világért sem ismerte volna be, hogy 39 éves kislánya terhes is volna: erről csak annyit mondott, mindenki várja meg, míg az érintettek majd hivatalosan is beszélnek erről.

„A házasságunk három évvel ezelőtt véget ért, azóta külön élünk. Másutt is történnek ilyen dolgok. Sajnálatos, és persze szomorú is" – mondta Jay Lenónak a színész, majd hozzátette, 52 éves, egykor fogászati asszisztensként dolgozó nejét csodálatos asszonynak tartja, akárcsak Guy Ritchie Madonnát. Sőt, még barátok is maradtak, hiszen hét közös gyermekük még mindig összeköti őket. Az ultrakonzervatív színész-rendező minden ballépést magára vállalt, de ugyan miért is okolta volna exnejét, ha őt már úgyis örök kárhozatra ítélte a jó Isten? „Végeredményben én vagyok a hibás, amiért tönkrement a házasságom. Engem kell hibáztatni, felettem törjetek pálcát" – mondta a mártírnak is beillő Gibson.

Az ismeretlen barnának már van egy fia

A színész áprilisban, mindössze egy héttel a válási papírok beadása után jelent meg először a nyilvánosság előtt a sokáig csak „ismeretlen barnaként" emlegetett Oksana Grigorievával, akin többen már akkor is látni vélték a terhesség első jeleit, nem úgy, mint mi. Az X Men Kezdetek: Farkas Los Angeles-i premierjén tehát az is nyilvánvalóvá vált, hogy a válási papírok után felsorolt négy kockázati tényező közül épp az a nő Gibson választottja, akit korábban Costa Rica tengerpartján ölelgetett, és akinek emellett van egy 12 éves fia az ex-James Bond Timothy Daltontól. Grigorieva ráadásul a színész Icon nevet viselő produkciós cégének egyik ingatlanában lakik, ami ugyancsak nem túl meglepő, az orosz zeneszerző volt pasija, Alan Bergman szerint ugyanis az asszony opportunista, és minden barátját egy gazdagabbért hagyja el.

Négy Oksana volt versenyben

Oksana Kolesnikova

Gibson és szeretői cím nyerteseként ismertté vált Oksana Grigoreva 2008-ban ismerkedett meg egymással, amikor a nő feltűnt a színész lemezkiadó cégénél, az Iconnál. Gibsont egyébként több másik Oksanával is hírbe hozták. A Kolesnikova vezetéknévvel megáldott versenyző szintén zongoraművész, de amellett, hogy férjnél van, sosem került közelebbi kapcsolatba a színésszel. A Cápának becézett Oksana Pochepa, az oroszok Szandija teljes mellbedobással vállalta magára a kapcsolatot, ami meg is érte neki: a 15 perc hírnévből ő sem maradt ki, és még egy fotózásra is felkérték. A harmadik Oksanát, aki a Lovushka vezetéknevet viseli, még korábban felfedezte a sajtó, ugyanis a Herald Tribune azt állította, Gibson egyfolytában az ő társaságában töltötte az idejét a The Edge of Darkness forgatása alatt.

Gibson neje egyébként több mint 100 milliárd forintot gombolhat le a férjéről, a pár ugyanis nem kötött házassági szerződést. És bár hét gyermekük van, a bíróságnak nem lesz nehéz dolga a felügyeleti jogot illetően, a párnak ugyanis csak egyetlen kiskorú fia van, a most tízéves Tom. Robyn Gibsont az ismert sztárügyvéd, Laura Wasser képviseli majd, akinek korábbi ügyfelei listáját olyan nevet gazdagítják, mint Britney Spears, Kiefer Sutherland vagy Angelina Jolie.