Két napja tette közzé az énekes 50 koncertes visszatérő turnéja mögött álló AEG azokat az - állítólag pár nappal Jacko halála előtt készült - fotókat, melyekkel bizonyítani szeretnék, milyen jó erőben volt és virgoncan próbált az énekes. Az egy dolog, hogy Jackson a képeken az utoljára tíz éve hordott frizurájával látható, de az egyiken terpeszben álló lábai közül egyszerűen hiányzik a háttér. Az OK! Magazin címlapfotójával ugyanakkor pont az a baj, hogy valószínűleg nem Photoshop: igen, valóban a haldokló énekes utolsó képével adják el magukat, azzal a képpel, amin Jacko jó eséllyel már nagyon halott.

A család és a turnészervező menedzsment mindent megtesz, hogy cáfolják a Sun által kiszivárogtatott halotti jegyzőkönyv-részleteket, melyek szerint a múlt csütörtökön elhunyt Michael Jackson már csak egykori önmaga csonttá fogyott, kopasz, súlyosan gyógyszerfüggő roncsa volt, és mint ilyen, semmiképp sem lett volna képes nemhogy 50, de egy koncertre sem. A Sun állításaira a boncolást végző halottkém később reagált ugyan, de egész pontosan csak annyit, hogy fogalma sincs, honnan juthatott hozzá ezekhez az információkhoz a Sun, de tőlük aztán nem, és hogy nem minden állítás teljesen helytálló, némelyik pedig hamis.

A koncertsorozat mögött álló AEG mindenesetre a saját, kirobbanó életerjű Jacko-verziójának alátámasztására gyorsan szétküldött pár fotót, melyeken az énekes - állítólag két nappal halála - előtt épp virgoncan és boldogan próbál, táncosokkal és hatalmas This Is It [a turné címe – a szerk.] neonfelirattal a háttérben.

Jacko időutazó és görbíti a teret

Abba még nem okvetlenül lehet belekötni, hogy Jackson a képeken vajon miért azzal a göndörfürtös-lófarkas frizurával látható, amelyet utoljára tizenöt éve viselt, és ami helyett már jópár éve egyenesre kihúzott hajat hordott. Persze ha igaz, hogy halálakor az énekes szinte teljesen kopasz volt, az is érthetővé válik, miért tűnik olyan nagyon parókának például a visszatérő sajtótájékoztatóján viselt dús sörény, parókából pedig bármilyen készíthető, göndör-lófarkas is.

Az viszont sokkal inkább elgondolkodtató lehet, hová tűnt a háttér a fenti fotón terpeszben álló énekes két lába közül - mutat rá a HolyMoly blog. Jogos észrevételnek tűnik, hogy ebből a szögből - a felirat többi részét elnézve - vagy az I betű oldalának, vagy az S betű legsarkának, vagy legalább a betűket tartó állványzatnak látszania kellene.

Akkor most igazi vagy nem?

Egyes pletykák szerint nem csak egy két hete forgatott videóklip várható a napokban az énekestől, de a BBC infói szerint a fenti próbákról is készült filmfelvétel, melyeket az AEG dvd-n is meg akar jelentetni. Ha ez így lesz, legkésőbb ezekből majd kiderül, képes volt-e az énekes legalább egy próbát végigtáncolni, bár a 3D grafikai programok fejlettsége ma már egy egész turné-DVD kiadását is lehetővé teszi, színpadon a kirobbanó formában lévő Jackóval, vendégfellépőként akár rongylábazó Elvis Presleyvel vagy gyíkkirályt játszó Jim Morrisonnal is.

Halott celeb az eladást serkentő celeb

Eközben az OK! magazinnál úgy döntöttek, ők lesznek az elsők, akik pénzt keresnek az énekes halálán, és címlapra tették azt a fotót, amely Jackson kórházba szállításakor készült, és amelyen az – állítólag ekkor már rég halott – énekest még épp lélegeztetni próbálják a mentősök. A MediaWeek.com értesülései szerint a lapot kiadó angol Northern & Shell félmillió dollárt (majdnem 96 millió forintot) fizetett a fotó exkluzív jogaiért, ami azért nem tűnik olyan soknak mondjuk a Jolie-Pitt ikrek 14 millió dolláros első címlapfotójának árához viszonyítva.

A fotó egyébként nagyon hasonlít ahhoz, amit az Entertainment Tonight tett közzé weboldalán pár nappal korábban. Annak nem nagyon volt visszhangja, sz OK! címlap viszont most kiadós botrányt keltett, ami természetesen nem tartja vissza a lapot attól, hogy nemzetközi kiadásainak címlapjaként is használni akarják. Az OK! főszerkesztője, Sarah Ivens azzal indokolja húzásukat, hogy úgy érzik, ez a címlapfotó jól megkülönböztethetővé teszi majd őket a jelenlegi Jacko-címlapoktól, valamint hogy „ez a fotó nagyon jól kifejezi az adott pillanat megdöbbentő és felkavaró voltát”.

Eddig ennyit tudunk

Michael Jackson június 25-én hunyt el, miután egy Demerol-injekció után leállt a légzése és a szíve. A boncolás eredményei várhatóan még heteket vesznek igénybe, de halálának oka egyelőre hirtelen szívleállás, a lakásán talált gyógyszermennyiség, valamint az énekes gyanítható súlyos gyógyszerfüggősége alapján pedig valószínű, hogy a pirulák túladagolása, vagy veszélyes kombinációja okozta a halálát.