A világ leghíresebb ikreinek 14 milliós első fotói miatt a People hétfő éjfélre hozta előre megjelenését. Az csecsemők ezzel az árfolyammal nem csak a celebbébik közt, de családon belül is csúcsot döntöttek: fejenként 7 milliós árukkal kétéves nővérüktől, Shiloh Nouveltől hódították el a legdrágább celebbébi státuszát. Lopez, McConaughey, Aguilera vagy Richie szintén milliókat érő babái ehhez képest már csak a futottak még-kategória.

Hiába kerültek fel februári cikkünk óta újabb versenyzők a celebbébi-árlistára, továbbra se ér senki annyit, mint az Angelina Jolie-Brad Pitt páros vér szerinti gyermekei. Mint hosszas találgatások után végül kiderült, a People magazin nyerte a kiváltságot, hogy 14 millió dollárt fizethessen az ikrek első címlapfotóiért, a hisztérikus várakozást pedig jól jellemzi, hogy a magazin az eladott példányszám maximalizálása érdekében hétfő éjfélre hozta előre ennek a számának megjelenését.

Ezzel az árral még a Lopez-ikrek se tudnak versenyezni, de ők a Jolie-Pitt családhoz képest amúgy is csak a "futottak még" kategóriába tartozhatnak. A család első csúcsárfolyamát először két éve, Shiloh-Nouvel nevű lányuk születésével állította be, és ezt most is csak saját újabb bébijeik voltak képesek megdönteni. Mivel ez most legalább 9 hónapig nem fog változni, összegyűjtöttük a legdrágább celebbébiket.

Knox Leon és Vivienne Marcheline Jolie-Pitt: 14 millió dollár

A Világ Legcelebebb Celebcsaládja több csúcsot is tart: nem csak az eddigi legmagasabb árfolyamot érték el az újonnan született ikrek fotóival, de a két új bébivel együtt számolva már négy gyerekükkel kerestek nem kis summát. Az eddigi csúcstartó, a két éve született Shiloh mellett ugyanis Pax-Thien nevű örökbefogadott fiuk képeiért is ölre mentek a lapok. Ikrekért persze könnyű többet kapni, de ha fejenkénti árfolyamot számolunk, úgy az Knox és Vivienne 7-7 milliója után az egyéni rekordot is Jolie-ék tartják Shiloh Nouvel 4,1 (más források szerint 4,6) milliós fotóival. Bár pár hete még a 16-20 millió se tűnt elképzelhetetlennek), 14 milliós végső címlapfotó-árfolyamukkal az egyéni és összesített kategóriában egyaránt Knox Leon és Vivienne Marcheline vezetik a legdrágább celebbébik listáját.

Shiloh-Nouvel Jolie-Pitt: 4,1 millió

Lehet Knox és Vivienne a világ legdrágábban fotózott ikerpárja, a közvélemény akkor is az első vér szerinti Jolie-Pitt gyereket, Shiloh-t várta hisztérikus kíváncsisággal: mindenki látni akarta, mit eredményez a külön-külön is szexszimbólumnak számító über-celebpár közös génkészlete. 2006 júniusában mindezt szintén a People címlapjáról tudhatták meg, ahol az alvó bébi ugyan semmivel sem volt különlegesebb, mint bármelyik egészséges és jól sikerült társa, de az azóta készült képekről annyi már látszik, hogy Shiloh anyja ajkait és apja szőkeségét örökölhette. A Shiloh első fotóiból befolyt összeget egyébként afrikai gyerekeket támogató alapítványok kapták, ahogy állítólag ikertesói képeinek ára is ilyen célra megy majd.

A Lopez-ikrek, Max és Emme Anthony: 3-3 millió USD

Összesített kategóriában Jennifer Lopez és Marc Anthony ikerpárja fel tudja küzdeni magát a második helyre: a februárban született Max és Emme első képeiért 6 millió dollárt fizetett a People magazin, akik márciusi címlapukon hozták az exkluzív fotókat. Fejenként azonban ez csak hárommillió, ami nem éri el Shiloh két évvel ezelőtti árát. Az énekesnő-színésznő és vitatott sármú férje köztudottan évek óta próbálkoztak a családalapítással, ami azonban csak nagyon nehezen jött össze. Ez, és a terhesség körüli hosszas titkolózás azért nyilván jó árfelhajtó tényezőnek bizonyult a képek eladásakor.

Levi Alves McConaughey: 3 millió dollár

Matthew McConaughey modell barátnője, Camilla Alves július 7-én adott életet első közös gyereküknek, akit szerencsére végül mégse sörmárkáról neveztek el, hanem bibliai eredetű nevet kapott. Ekkor derült ki a New York Postból, hogy a bébifotó-ügynök már külön szakma: a színész ugyanis ugyanazt a Todd Shemaryát bízta meg a bébi első fotóinak értékesítésével, aki Shiloh-Nouvel Jolie-Pitt fotóiért az imént már említett csúcsárfolyamot alkudta ki. Shemarya tudhat valamit, ugyanis McConaughey színészi és celebritási árfolyamát tekintve sehol nincs Brad Pitthez képest, és A-listás hollywoodi szexszimbólum helyett is csak egy egyébként ismeretlen modellt tud felmutatni barátnőként. Ez alapján - a pár magas esztétikai, de közepes celebritási mutatóját tekintve - az OK! magazinnál elért hárommillió dolláros árfolyam kifejezetten magasnak mondható, bár a lap ezért megkapja a kis Levi első karácsonyi képeit is, valamint elővételi jogot a pár jövendőbeni esküvőjének képanyagára.

Pax Thien Jolie-Pitt: 2 millió USD

A vietnami kisfiú Angelina Jolie és Brad Pitt 2007-ben örökbefogadott gyereke, érdekességét pedig az időzítése adta: ő volt a pár következő gyereke Shiloh-Nouvel után. Az akkor hároméves kisfiú 2007. márciusában került a családhoz, szintén árvaházból, mint Jolie-ék többi örökbefogadott gyereke, a kambodzsai Maddox és az afrikai Zahara. Pax Thient a People kétmillió dollárért hozhatta címlapon, arról nincs hír, hogy a pár ezt az összeget is jótékonykodásra ajánlotta-e fel.

Dannielynn Hope Marshall Birkhead: 2 millió USD

Anna Nicole Smith sokáig rejtélyesnek tűnő halála, majd a kislányának apasági vizsgálatából kerekedő hihetetlen szappanopera rendhagyó esetet eredményezett: bár a 2006. novemberében született Dannielynn már rég nem volt újszülött (sőt jelentek is meg róla fotók), az OK! magazin 2007 áprilisában kétmillió dollárt fizetett, hogy újra címlapra tehesse őt. Ekkor hozták nyilvánosságra ugyanis az elhúzódó apasági vizsgálat végeredményét, ami megállapította: nem Smith legutolsó élettársa, Howard K. Stern Dannielynn apja, hanem az előző pasi, a fotós Larry Birkhead. A kislány iránti óriási érdeklődés másik oka - anyja tragikus sorsa és az apasági kétségek mellett - az, hogy anyja halálával ő lehet az örököse anyja elhunyt férje, J. Howard Marshall olajmilliárdos vagyonának.

Max Liron Bratman: 1,5 millió dollár

Bár a vezetéknevéből nem derül ki, az értékes bébi Christina Aguilera elsőszülött gyermeke, akinek az apja az énekesnő férje, Jordan Bratman zenei producer. A különleges keresztnevű kisfiú 2008. januárjában született, és a februári People magazin hozta őt címlapon. Szülei azóta se nagyon mutogatják, sőt nem is igen mutatkoznak klasszikus családi felállásban vele, ami végülis nem olyan meglepő, hisz Aguilera - amíg lehetett -, a terhességet is titkolta. Az úgy-csinálok-mintha-nem-is-szültem-volna énekesnő azért rendszeresen célozgat anyai mivoltára, amikor azt ecsetelgeti, milyen fantasztikus élmény... hogy eeeekkorák a mellei a szoptatástól.

Honor Marie Warren: 1,5 millió dollár

Bár az apa, Cash Warren is színész, ő itt a kevésbé érdekes tényező: a bébi érkezését a 2007 legszexibb nőjének választott mamája, Jessica Alba miatt övezte érdeklődés. Alba egyébként sokáig tagadta, hogy egyáltalán bárki is megkereste volna őket címlapfotó-témában, ami persze igazán vicces próbálkozás, hisz - mint Matthew McConaughey esetéből is kiderült - a magas esztétikai hányados még közepes celebritások esetében is garantálja a magazinok érdeklődését. Úgy tűnik, a középkategóriájú hírességekkel a lapok csomagárban alkusznak meg: az OK! állítólag Albáéknál is kikötötte, hogy ezért a pénzért még a karácsonyi fotók is nekik járnak.

Harlow Winter Kate Madden: 1,5 millió

Nicole Richie és Joel Madden kislánya bizonyos tekintetben vízválasztó: szülei se nem különösebben szépek, se nem különösebben tehetségesek, egyszerűen csak celebek, mégis kaptak annyit a bébifotókért, mint Jessica Alba, akit bombanőként tartanak nyilván amellett, hogy még színészkedik is. A kis Harlow mamája, Nicole Richie arról híres, hogy a hírességéről híres Paris Hilton barátnője (valamint hogy állítólag még terhessége alatt is súlyos anorexiával és mindenféle kismamához nem illő függőséggel küzdött); apja pedig a Good Charlotte nevű emo-rockzenekar tagja, és arról híres, hogy Nicole Richie-t vette feleségül, aki arról híres, hogy... szóval ezt már tudjuk. A januárban született bébit a People a márciusi címlapján hozta.

Maddie Briann Aldridge: 1 millió dollár

A június 19-én született bébi szülei egy híres énekesnő kishúga és egy útépítő szakmunkás, és bár a híres énekesnő kishúgának volt egy tévéshow-ja is, legfőbb teljesítménye azért mégiscsak az, hogy a nővérét Britney Spearsnek hívják. Jamie Lynn Spears 16 évesen esett teherbe, a sztorit jól eladta az OK! magazinnak, úgyhogy tulajdonképp természetes, hogy a bébi első képei is ugyanitt jelentek meg. Bár a terhesség kiderülésekor az apával, Casey Aldridge-dzsel már rég nem is voltak egy pár, a bejelentés - és az egymilliós címlapfotó híre - után a fiú családja előszedte a srácot és lelkesen biztosította a Spears-családot arról, hogy számíthatnak rájuk a drága gyermek felnevelésében. A családi és gazdasági életközösséget jelenleg épp egy gyors esküvő nyélbeütésével igyekeznek biztosítani.