Bár a bőrruhák újra divatba jöttek, meglehetősen kínos, ha két híresség ugyanannak a márkának ugyanazon darabját viseli épp egy olyan eseményen, ami részben arról is szól, hogy ki milyen különleges ruhában jelenik meg. Pink és Shakira az MTV VMA vasárnapi díjkiosztó gáláján szaladt bele ebbe, de viszonylag jól kezelték a válsághelyzetet. Az azért rejtély, hogy Pink miért pont egy ilyen ruha mellett döntött, ha egyszer lelkes állatvédő. Az újabban a Louis Vuittonnak tervező Kanye West viszont nem tagadta meg önmagát, színpadi balhéval emelte azt est fényét.

Gyakran előfordul, hogy két híresség ugyanabban a ruhában mutatkozik a nyilvánosság előtt, sokkal kínosabb ez azonban akkor, ha mindketten ugyanazon a napon és eseményen veszik fel ugyanazt a ruhát. Az MTV vasárnap megrendezett díjkiosztó gáláján Pinknek és Shakirának sikerült ez az attrakció, ugyanis mindketten a Balmain 2009-es őszi kollekciójának ugyanazon darabját, egy bőrből készült fekete miniruhát viseltek. A közeljövőben további hasonló egybeesések is várhatóak, ugyanis a trendelőrejelzések szerint bőrruhát, -nadrágot és kabátot hordani most épp igenis menő.

Állatvédő?

Kinek állt jobban a bőrszerkó?

Szerencsére a két énekesnő legalább más jellegű lábbelivel dobta fel a ruhát. Míg Pink választása egy magas sarkú cipőre esett, addig kolléganője egy másik aktuális trendet követve inkább egy térd fölé érő csizma mellett döntött. Szemtanúk szerint a két híresség meglehetősen jól viselte a kínos balesetet, ugyanis amikor összefutottak, mindketten mosolyogtak. Persze a StyList szerint lehet ez is csak egy PR-fogás, így próbálva ráirányítani a sajtó figyelmét a két énekesnőre. Pink választása egyébként azért is hagy némi kívánnivalót maga után, mivel lelkes állatvédő hírében áll: mind ő, mind férje, Carey Hart motorversenyző vett már részt PETA-kampányban, ahol a szőrmeviselés ellen léptek fel.

Kanye West megint balhézott

Ez a kis ruházati egybeesés persze eltörpül Kanye West idei műsora mellett. Amikor ugyanis kihirdették, hogy a Legjobb Női Videoklip kategóriában Taylor Swift nyert, a rapper felugrott a színpadra, és nem hagyta, hogy a 19 éves country-énekesnő befejezze köszönőbeszédét. A túlbuggyanó egóval megvert Westnek ugyanis pont ott és akkor kellett a világ tudtára adnia, hogy márpedig Beyonce Knowlesnak kellett volna nyernie a díjat, mert ő csinálta minden idők egyik legjobb klipjét. A nézőközönség mindenesetre vagy a választással, vagy a közlésmóddal nem értett egyet, mert az este folyamán mindig kifütyülték a rappert, ahányszor csak elhangzott a neve. Beyonce Knowles klipje egyébként végül nem a Legjobb Női Videó, hanem az Év Videója lett, úgyhogy tulajdonképp felesleges is volt a a balhé, bár mégse teljesen: Westnek legalább így sikerült beírnia magát az idei tudósításokba is.

...bár lehet, hogy elnézést is kért

A rapper aztán internetes blogjában állítólag bocsánatot kért Swifttől, valamint az énekesnő édesanyjától és rajongóitól. "Nem vagyok bolond, csak őszinte!!! Sajnálom!!! Már bánom amit Taylorral műveltem, elnézést!!!" - írta állítólag West, a felkiáltójelek nagy barátja, csak persze sokkal hosszabban, és nem kifelejtve, hogy de akkor is Beyonce klipje a legjobb. Igaz, azért azt is megjegyezte, hogy Taylor Swiftet is nagyon tehetségesnek tartja, és tényleg bocs, hogy belebarmolt a beszédébe. Egyúttal saját rajongóitól is bocsánatot kért, amiért csalódniuk kellett benne, pedig őt ismerve igazán senki nem lepődhetett meg egy ilyen húzáson. Az egész bocsánatkérésben csak az a fura, hogy míg több forrás - pl a BBC Online - is tényként kezeli, sőt Perez Hilton még idézi is az egészet, addig West blogján (már?) nem találtunk ilyen bejegyzést.

Komoly gyakorlata van

Nem ez az első eset, hogy Kanye West kisebb felfordulást okoz egy MTV által rendezett eseményen, mert nem tetszik neki a hivatalos végeredmény. 2006-ban az MTV Europe gáláján verte ki a balhét, mert Touch The Sky című száma helyett a Justice és a Simians We Are Your Friends című dala nyert. „A francba, ti már nyertetek! Gondoljatok másokra is! A francba már!” – panaszkodott a meg nem értett rapper, miután szintén felrohant a színpadra. Egy évvel később, a Las Vegas-i MTV díjkiosztón szintén elszakadt nála a cérna, ugyanis hiába jelölték öt kategóriában, egyetlen díjat sem nyert, ráadásul Stronger című dalát nem a nagyszínpadon adhatta elő, hanem csak egy kisebb terem közönségének „Tavaly a rohadt Black Eyed Peas nyert helyettem. Soha a büdös életbe nem jövök el az MTV gálájára!” – tett akkor egy olyan ígéretet, amit persze nem tartott be. Később beismerte, hogy meglehetősen gyerekesen viselkedett, és elnézést kért a csatornától, hiszen részben nekik köszönhető, hogy befutott sztár lett.

Madonna Michael Jacksonra emlékezett

A kis balhékörkép után térjünk vissza az idei gálához. A New York-i Radio City Music Hallban megrendezett esemény Madonna beszédével kezdődött. Az énekesnő hosszan és meghatóan beszélt Michael Jacksonról, többek közt elmesélte, hogy egyszer testőrök nélkül, Jacksonnal együtt vacsorázott, utána pedig az énekes házában egy filmet is megnéztek együtt. Madonna hozzátette: csakúgy, mint az ő két fia, fiatalok milliói még most is utánozzák Jacksont, így tartva életben az énekes emlékét. Ezután tucatnyi Michael Jackson-imitátor adott elő egy zenei betétet a popsztár legnagyobb slágereiből, majd Janet Jackson adta elő a Sikoly című duettjüket úgy, hogy míg ő a saját részeit élőben, a színpadon énekelte, addig öccse a videókivetítőkön, a klipből.

A díjkiosztón volt a világpremierje a This Is It című filmnek is. A Michael Jackson koncertpróbáiból összevágott alkotás október végétől két hétig lesz látható a mozikban világszerte.

A győztesek:

Az év videója: Beyoncé -Single ladies

Legjobb új előadó: Lady Gaga

Legjobb hip-hop video: Eminem - We Made You

Legjobb rock videó: Green Day - 21 Guns

Legjobb pop videó: Britney Spears - Womanizer

Legjobb férfi videó: T.I. és Rihanna - Live Your Life

Legjobb női videó: Taylor Swift - You Belong With Me

Legjobb videó (aminek nyernie kellett volna): Beastie Boys - Sabotage

Legjobb debütáló videó: Matt And Kim - Lessons Learned


Lady Gaga Brekit villantott

A díjkiosztón több sztár is fellépett. Az extravagáns öltözékeiről és vetkőzéseiről egyaránt híres Lady Gaga Breki békával érkezett a vörös szőnyegre, majd művérrel kente össze magát a színpadon, miközben a Paparazzi című dalát énekelte. Egyúttal megkapta a legjobb új előadó díját, majd, amikor átvette a platinából készült, Holdra lépő űrhajóst ábrázoló szobrocskát, köszönetet mondott Istennek és a melegeknek. A legjobb férfi előadó klipjének a T.I. nevű rapper által készített Live Your Life-ot választották, Britney Spears pedig a popvideó kategóriát nyerte meg a Womanizer című számmal. A Radio City Music Hallban megjelentek az Alkonyat vámpírfilm főszereplői is. Robert Pattinson, Kristen Stewart és Taylor Lautner együtt konferálták fel a tinihorror következő részének legújabb bemutatóklipjét.