A playmate expasija azt állítja, Smith rendszeresen biztatta őt, gyilkolja már meg neki elhunyt férje fiát, mert akkor végre sok pénzük lesz. Az ügyben az FBI is nyomozott, de végül nem találtak elég bizonyítékot a vádemeléshez. A TMZ most előásta az expasit, aki egyébként épp hétéves börtönbüntetését tölti, amiért szakításuk után életveszélyesen megfenyegette Smith-t.

Mark Hattennek két évig volt viszonya az azóta elhunyt Anna Nicole Smith playmate-tel, a texasi olajmágnás, J. Howard Marshall II. özvegyével és reménybeli örökösével. A férfi a TMZ-nek adott telefoninterjújában azt állítja, kétévi viszonyuk alatt Smith többször is bujtogatta őt arra, hogy gyilkolják meg elhunyt férje vér szerinti fiát, E. Pierce Marshallt, aki nem nézte jó szemmel, hogy a sztriptíztáncosnőből mostohaanyává lett Smithnek 1995-ben, mindössze egyévi házasság után az ölébe hullik a családi vagyon fele.

Van az a pénz

A Marshall-vagyont a Forbes Magazine 1992-ben 550 millió dollárra (101,2 milliárd forint) becsülte, és bár az elhunyt végrendeletében nem említette ifjú nejét, ő azt állította, férje ennek a felét neki ígérte. Az elhunyt fia, Pierce Marshall azonban nem örült volna egy ilyen fordulatnak, megtámadta a végrendeletet, ezzel vette kezdetét az a többéves pereskedés, melyben a mai napig sem született ítélet. Mivel Smith 2007-ben elhunyt, amennyiben a bíróság jogosnak mondja ki az igényét, úgy egyetlen leszármazottja, hároméves kislánya, Danniellynn kaphatja meg anyja örökségét. A teljes vagyon értéke időközben az 1,6 milliárd dollárt is meghaladta, 2000-ben legalábbis már ennyire értékelték.

Tegnap tette közzé az FBI azokat a dokumentumokat, melyek azt bizonyítják, hogy 2000 és 2001 közt gyilkossági kísérlet gyanúja miatt nyomoztak Smith ellen. Hatten erre reagálva a TMZ hírportálnak megszólalva elmondta: „[Smith] Állandóan azzal nyaggatott, öljem meg E. Pierce Marshallt, mert ő maga az ördög, és már csak ő van útjában, hogy hozzájusson a pénzéhez”. Hatten szerint Smith abban is benne lett volna, hogy bérgyilkossal intézzék a dolgot, csak valaki oldja már meg helyette: „Azt akarta, hogy tegyem meg a kedvéért. Ha nem vagyok hajlandó személyesen, akkor szerezzek bérgyilkost Pierce Marshall megölésére. Teletömte magát fájdalomcsillapítókkal [Smith halálakor is súlyos gyógyszerfüggő volt – a szerk.], és egyszer csak kibukott belőle, azt kezdte mondogatni, ’Mark, meg kell ölnöd. Én Anna Nicole vagyok, én nem tehetem. Meg kell tenned helyettem. Bármit megteszek cserébe. Megegyezünk”.

Az FBI 2000-ben nyomozott is az ügyben, de kellő bizonyítékok hiányában nem tudtak vádat emelni Smith ellen. Pierce Marshall aztán 2006-ban egy fertőzés következtében elhunyt, egy évvel később Smith gyógyszer-túladagolásban szintén. Hatten jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti, mert szakításuk után életveszélyesen megfenyegette Smith-t, ami némileg azért csorbít a hitelességén. Ugyanakkor az elhunyt playmate nővére, Donna Hogan egyáltalán nem tartja hihetetlennek húga ajánlatát: „Nem mondhatnám, hogy meglepett vagy megrázott volna ez a hír”.

A Marshall-család régi barátja, Rusty Hardin houstoni ügyvéd ugyanakkor - bár a családhoz fűződő kapcsolatai okán minden platformon Smith ellen kellene nyilatkozzon -, kénytelen volt megvédeni őt. Szerinte ugyanis röhejes még az elképzelés is, hogy a gondolkodást soha nem erősségeként művelő Smith egy gyilkosság megtervezésével próbálkozott volna: "Nem hinném, hogy bármikor is bármilyen hihető bizonyítékot láttam volna erre. Még csak arra se nagyon emlékszem, hogy [Pierce] valaha is aggódott volna amiatt, hogy állítólag meg akarták gyilkolni".

Hatten szerint ő értesítette Pierce Marshall ügyvédjét az ellene tervezett gyilkossági kísérletről, még azelőtt, hogy bevonult volna a börtönbe. Állítása szerint az FBI később kétszer is kihallgatta. A TMZ-nek egy forrás azt is megerősítette, hogy amikor 2000 júliusában Smith-t és akkori élettársát-ügyvédjét, Howard K. Sternt beidézték az üggyel kapcsolatban az FBI-hoz, elárulták nekik, hogy Hattentől hallottak a terveikről. Smith a vádak hallatán állítólag elsírta magát, és tagadta, hogy bármi ilyen tervet szövögetett volna. Az FBI a most nyilvánosságra hozott dokumentumokban elismerte, bár pár évvel később újra nekifutottak a vizsgálatnak, akkor sem találtak kellően megalapozott bizonyítékokat, hogy eljárást indíthassanak az ügyben.

Hatten szakításuk után is előfordult Smith-közeli történetek mellékszereplőjeként: exe 2007-es halála után például azzal állt elő, hogy kapcsolatuk idején spermadonorként alapanyagot szolgáltatott neki egy későbbi gyermekhez. Ezért is érezte feljogosítva magát, hogy beálljon Smith pár hetesen árván maradt kislánya, Danniellynn apaságára ácsingózók sorába. Vélhetően Hattent sem az elsöprő erejű apai érzések motiválták erre, hanem – mint a pályázók túlnyomó részét - az, hogy a playmate halála után, egyedüli örököseként a kislány lehet esélyes Smith elhunyt férje vagyonára.