Hirtelen elállt peres követeléseitől a tavalyi Miss USA majdnem-győztese, aki egymillió dollárt akart a verseny szervezőitől, akik eltitkolt aktfotói, hazudozásai és kötelezettségei ellógása miatt végül még Miss Kalifornia-koronáját is elvették tőle. Carrie Prejean továbbra is azt hangoztatja, hogy nem ezért, hanem a melegházasságokat elítélő nyilatkozata miatt diszkriminálták, a szervezők erre visszakövetelték az általuk finanszírozott mellimplantátumokat, majd hirtelen csend lett. A TMZ szerint a magát erősen konzervatívnak valló Prejeant egy kiszivárgott házipornójával hallgattatták el.

Egymillió dollárt követelt vallási diszkriminációra hivatkozva a Miss USA verseny szervezőitől Carrie Prejean, aki áprilisban Miss Kaliforniaként jutott a döntőbe és kishíján meg is nyerte azt. A szervezők válaszul visszaperelték, de most hirtelen mégis peren kívüli megállapodás született az ügyben. A TMZ szerint azért, mert a Miss USA szervezőbizottsága egy rendkívül nyomós érvet talált a magát a konzervatív értékek reklámarcaként hirdető szépségkirálynő leszerelésére: megszerezték a lány egy házipornóját.

Carrie Prejean áprilisban egy melegházasság-ellenes nyilatkozatával tűnt ki a szépségverseny mezőnyéből, később eltitkolt aktfotók kerültek elő róla, amiket nyilvánvaló hazugságokkal próbált magyarázni, így végül a szervezők még Miss Kalifornia-címét is elvették tőle. A korona visszavétele körül ugyan töketlenkedtek egy sort, a verseny atyaúristene, Donald Trump milliárdos ugyanis sokág védte szőke versenyzőjét. A bizottság végül azzal indokolta a döntést, hogy Prejean sorozatosan nem tett eleget szerződéses kötelezettségeinek, valamint hazudozott és minősíthetetlenül viselkedett kollégáival.

Prejean meggyőződése azonban azóta is az, hogy valójában a melegházasságot elítélő nyilatkozata, tehát vallási meggyőződése miatt diszkriminálták őt, és szerinte a szervezők által ellógottnak mondott megjelenések sem voltak kötelezően előírott feladatok számára. Holott már a döntő után derült ki róla, hogy korábban több alkalommal is készültek róla félmeztelen fotók, ami nem feltétlenül lenne baj, ha nem titkolja el ezek létezését a versenyre való benevezésekor. A képek felbukkanásakor ráadásul azt hazudta, ezek a fotók jóval korábbiak, ráadásul csak azért félmeztelen rajtuk, mert véletlenül szétfújta a felsőjét a szél.

A botránysorozatba keveredett szépségversenyző végül úgy döntött, jogi úton próbál elégtételt szerezni az őt ért állítólagos sérelmekért. Válaszul a szervezők viszontpereltek, arra hivatkozva, hogy mivel önhibájából voltak kénytelenek kirúgni, kérnék vissza a beleinvesztált pénzüket, egész pontosan a mellnagyobbítására költött 5400 dollárjukat.

Egy szerdai megbeszélésen azonban hirtelen peren kívüli egyezség született a felek közt, méghozzá rekordgyorsasággal: Prejean állítólag alig tizenöt percet töltött az ügyvédi irodában, és ezalatt minden követeléséről lemondott. A TMZ úgy tudja, jó oka volt rá: az ügyvédek megmutatták neki azt a szexvideót, ami alapján - a hírportált idézve - simán lehetne belőle pornószínésznő. A TMZ természetesen azt állítja, nekik ez a videó már régesrég megvan, csak nem akarták feltenni, mert Prejean annyira bibliailag nem helyénvaló dolgokat művel benne. A TMZ etikai irányelveit ismerve ez inkább csak azt jelenti, hogy majd néhány nap, esetleg hét múlva lesz a dolog megtekinthető, esetleg még maguk is csak most próbálják felhajtani a kisfilmet.

Prejean számára nyilván azért lehet különösen kellemetlen, ha létezik és valóban mások kezére került a házipornója, mert a melegházasságokat a keresztény erkölcsiségre hivatkozva elítélő nyilatkozata után azzal védekezett, számára mennyire fontos, hogy a Biblia szerint helyénvaló életet éljen. Ebbe viszont nehezen fér bele a hazudozás, ahogy az sem, hogy erkölcsös leány videóra vegye, ahogy házasság előtti nemi életet él, pusztán kedvtelésből.