Hajdú Péter után a szombat hajnalban ittasan balesetet okozó Stohl Andrásra szálltak rá a facebookozók. A színész tettét helytelenítők több csoportot és oldalt hoztak létre a Facebookon, a legnépszerűbbhöz három nap alatt közel 19 ezer szimpatizáns csatlakozott. A rendőrség egyelőre nem gyanúsította meg Stohlt, az eljárás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik.

Stohl András szombat hajnali balesete nemcsak a kommentelőket, de a facebookozókat is felháborította, ezért többen csoportot, oldalakat hoztak létre, hogy kifejezzék nemtetszésüket az ittasan karambolozó Stohl tette kapcsán. „Csatlakozz! – vagy Téged már kivasalt a gyökér állattya?” – szólít a csoport létszámnövelésére a három nap alatt 19 ezres nagyságúra duzzadt Akiket MÉG NEM gázolt el a részegen vezető Stohl Buci csoport alapítója. A színész ittas vezetését ellenzőket közösséggé kovácsoló csoport tagjai aktívak, óránként több üzenetet is váltanak, amelyben nemcsak a baleset óta született vicceket osztják meg egymással, de a karambolra vonatkozó nézeteiket is kifejtik. Miközben egyesek – meglepően visszafogott stílusban - Stohl börtönbe vetését, jogosítványának bevonását követelik, addig mások a 43 éves színész gyerekeit sajnálják.

Nem mindenki lincselne

A facebookozók csak mérsékelten érdeklődnek az eddig mindössze 1133 tagot toborozott Előbb lesz ennek a csoportnak 10.000 tagja, mint Stohl András börtönben! csoportért, amely nemcsak tagjainak számában, de aktivitásában is elmarad az előzőtől. A szintén vasárnap alapított csoportban kisebb a lincshangulat, mint az előzőben, a hozzászólók egy része még mindig elismeri Stohl színészi teljesítményét. „Én mint embert elitélem, de mint szinész és müsorvezető továbbra is nagyra tartom. És e kettő nem gondolom, hogy összefügg... Azért nem kellene mindenhonnan kirugni.!!!” – írja egyikük.

Akár fenyegetésként is értelmezhető az Akik szájba vernék Stohl Andrást csoport leírása: „Eleged van abból hogy azt hiszi azt csinál amit akar? Szájba kéne verni egyszer? Még előfordulhat.....” – véste fel a csoport alapítója az adatok közé motivációját, amivel egyelőre csak hat tagot tudott gyűjteni, de miután az üzenőfalra egy vélemény sem került, ők sem nevezhetők aktívnak. A „Váltsuk” le Stohl Andrást! oldal létrehozója úgy véli, „a társadalomnak el kellene gondolkodnia azon hogy kiket majmol, kiket sztárol. Milyen példaképül szolgálhat pl. Stohl András legútobbi ittas vezetésével és balesetokozásával a felnövekvő generáció számára. Mivel érdemli Ő ki azt amit a társadalomtól kap? A tehetség önmagában még nem jelenti azt hogy neki jár a megkülönböztetett figyelem és bánásmód!"

Stohl Andrást is megütnék

Valószínűleg az Úgy megütnélek Hajdú Péter, mert azt hiszed, neked minden szabad csoport - amelynek tagait Hajdú mégsem pereli be - mintájára jött létre az Úgy megütném Stohl Andrást gerinctelen tetű! Facebook-oldal, amelynek alapítója szofisztikált kifejezésmódjával eddig összesen 11 érdeklődött tudott magához vonzani. Az Akiket még nem ütött el Stohl András oldal akár a közel ugyanilyen névvel bíró csoport megfelelője is lehetne, bár jóval kevesebb, mindössze 128 szimpatizánsa van, leírásában viszont legalább a Velvetet tüntette fel forrásként.

A sor végén, egy érdeklődővel kullog az akik nagy szinésznek tartják Stohl Andrást még mindig..., éppúgy, mint a Stohl Buci a Császár Utód oldal, miközben a Nem szeretem, amikor gyanútlanul sétálgatok, erre Stohl Buci elgázol:@ Facebook-oldalt már 62-en lájkolták.

Közepesen volt ittas

Stohl András szombat hajnalban okozott balesetet, amelyben egy személy súlyos, egy másik pedig könnyebb sérüléseket szerzett. A 43 éves színész elismerte az ittas vezetést, viszont a baleset után eltávozott a helyszínről, valamint tanúk előtt állítólag arra kérte barátnőjét, vállalja magára a karambolt. A rendőrség nemrég sajtóközleményben tudatta, Stohl közepesen volt ittas a baleset időpontjában, ám a hivatalos szervek egyelőre nem gyanúsították meg a színészt közúti baleset gondatlan okozása miatt, az eljárás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből az is kiderül, vizsgálják, hogy Stohl az alkoholon kívül más szert is fogyasztott-e. Az eredmény egy hét múlva várható.

Stohl András számára munkái tekintetében sem pozitívak az előrejelzések: a Duna TV elhatárolódott a színésztől, de Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója is közölte, elítéli Stohl tettét. Kirúgásról nem beszéltek, a Nemzeti Színház weboldalán csak annyit tettek közzé, hogy a színész szereplésével kitűzött két ifjúsági előadást elhagyják, ezen kívül azonban június 2-ig nem térnek el a kiadott műsorrendtől. A Nemzeti Vágta sztárfutamán való részvételét, az X-Faktorban való szereplését és a Kaszás Attila-díj kiosztójának házigazdai feladatait már Stohl mondta vissza.