Nem csak percről percre, a helyszínen is végigkövettük 2010 királynőjének megválasztását. Ez kicsit tovább tartott, mint amit Önök a tévében láthattak, de így legalább jobban meg tudtuk nézni a lányokat.

Néhány szépségversenyző és zsűritag bemutatása után erős kezdésnek bizonyult Csipa és a műlovarnőnek öltözött lányok Lady Gaga paródiája (szerintünk csak az lehetett). A lányok jól betanulták Gaga jellemző mozdulatait, Csipát hagyjuk. Mélységesen megviselő volt a látvány, de főleg a hangzás.

Miután magunkhoz tértünk, további kisfilmeket láthattunk a lányokról, akikkel a kulisszák mögött beszélgetett Lilu és Hujber Ferenc: az est nagy részében pont azt nézhettük, amit önök a tévében, csak mi kivetítőn. A műsorvezetők gondosan megírt poénokkal és kérdésekkel dolgoztak, legalábbis erre engedett következtetni, amit a színpadon műveltek.

Az élő bikinis vonulás persze kárpótolt az üresjáratokért és kényelmetlenségekért (a műsor ideje alatt nem lehetett enni, inni, hisz élő felvételről volt szó). A bikinishow-n megint volt szuperhős-köpeny, csinos, vékony csajok, és kisugárzás, na meg mosoly. Minden lány kétszer fordult, és profin hunyorított a ventillátorba, illetve a mögötte lévő kamerába. Úgy tűnik, szorgalmasan tanultak a felkészítő táborban.

A felvonulás után Nagy Feró és – Csuka Mónika helyett – Bebe fokozták a hangulatot, hét gumilabdaként pattogó, ugráló, táncoló királynővel a háttérben. A következő fordulóban az arany és ezüst lamé estélyiktől a közönség visszahőkölt, de legyünk igazságosak: némelyik lányon jól állt a ruha. Ugyanakkor sok lányon sehogy sem. Képernyőn keresztül persze, tudjuk, minden más, de megeshet, hogy a bronzosan csillogó párducmintán a kamera sem segít.

Az űrruhás bemutató után felgyorsultak az események, nagyon hamar meglett a hét továbbjutó: hat barna egy szőke korona-esélyes. A hat barna lány körülbelül ugyanolyan magas, és hasonló karakter, legalábbis abból a távolságból, ahol mi ültünk. A lányok ki-be vonultak az időkapura, vagy inkább bazi nagy mosógépre hajazó díszletben, aztán felsorakoztak és mindenki húzott egy közhelyes kérdést, amire lehetett közhelyes választ adni. Például megkérdezték Zeller Zitát, ki a példaképe (az anyukája), Dobó Ágit, hogy melyik korban élne (a jövőben), Pocsai Ágotát, hogy a pasik mivel mennek oda hozzá, satöbbi.

A kérdések után újabb bizarr produkciónak estünk áldozatul: a Csillag születik sztárjai (Brasch Bence, Horváth Tamás, Varga Viktor és a Bad Boys) egy Britney Spears-számot adtak elő. Ajvé.

Az est ezt követően nagyon gyorsan véget ért: hihetetlen, hogy a Velvet olvasói mennyire ráéreztek. Kaló Jennifer lett Miss Earth Hungary. Babinyecz Tímea Miss Universe Hungary, Dobó Ágnes pedig Miss World Hungary, és egyben közönségdíjas. Örömkönnyek, konfetti, ölelkezés, fotózkodás – a show-nak vége, lehet álomittasan hazatámolyogni.