A Gossip Girl, nálunk A pletykafészek néven futó sorozatot biztosan nézik egy páran, mert már több mint száz része volt, de az biztos, hogy a sorozat sokkal ismertebb arról, hogy a fiatal főszereplői rendszeresen szerepelnek villantásaikkal, házi pornóikkal, meztelen telefonos képeikkel a sajtóban. Az eredeti öt főszereplő közül csak Jessica Szhornek nincs valami botrányfélesége, de Blake Lively, Leighton Meester és Taylor Momsen mellett azért nehéz is lenne labdába rúgni.

Már az ötödik évadban jár a Gossip Girl, magyarul A pletykafészek című sorozat, ami biztos szól valamiről, de egyrészt ez a cikkünk szempontjából teljesen lényegtelen, másrészt valószínűleg nincs is olyan ember, aki ezt a sorozatot őszinte rajongással követi az első rész óta. A téma egyébként nagyjából annyi, hogy nagyon szép, nagyon gazdag fiúk és lányok egy nagyon szépeknek és nagyon gazdagoknak való iskolába járnak, ahol a lányok nyilván pletykálkodnak, meg ribanckodnak, a fiúk meg nagy boldogan szemlélik az eseményeket. Ha nagyot tévednénk, akkor a szokott címünkön nyugodtan javítsanak ki minket.

Azért is gondoljuk úgy, hogy a lányok ribanckodnak, mert a sorozat eredeti őt főszereplője közül három, kis engedménnyel négy ezt teszi a munkán kívüli életében, és ha ez a tevékenység összeegyeztethetetlen lenne a sorozattal, akkor már nem szerepelnének benne. Nézzük az eredeti főszereplőket: Blake Lively, Leighton Meester, Taylor Momsen, Jessica Szhor, Kristen Bell.

Nyilván nem mondanak sokat a nevek, de akkor idézzük fel, hogy melyiküket honnan ismerheti, ha nem a Gossip Girlből.

A sorozat legrégebbi darabja, gyakorlatilag összefonódott a neve a Gossip Girllel Blake Lively, aki a sorozat fő főszereplője, ő alakítja Serena van der Woodsent. Ugye, milyen gazdagemberesen csengő név ez?

Blake Lively

A 24 éves Blake Lively a sorozaton kívül a közelmúltig Leonardo DiCaprio barátnője volt , most pedig Ryan Reynoldscal randizgat, egyébként meg 2011-ben a legkívánatosabb nőnek választották. Idén nyáron nagyon jól jártak azok, akik nagyon kívánták Livelyt, ugyanis a színésznő is bebukta a celebhekkert, és előkerült róla egy csomó kép, amiket a telefonjával készített a hol teljesen, hol részben meztelen testéről.

Leighton Meester

A sorozatban Serena van der Woodsen legjobb barátnőjét, Blair Waldorfot - ez is milyen közhelymentesen gazdagemberes név, ugye? - Leighton Meester alakítja. Meester sajnos nem büszkélkedhet olyan partnerekkel, mint barátnője, de azért ő is igyekszik a hírekben tartani magát. Mostanában azzal, hogy pereskedik az anyjával, 2009-ben pedig a sorozat szereplői közül elsőként rendes botránya is volt. Két évvel ezelőtt nyáron jelent meg egy szexvideó az akkor 23 éves színésznőről, és Meester ugyan tagadta, hogy ő lenne a felvételeken, de nem pereskedett miattuk, sőt a videó végül egymillió dollárért kelt el, ami valószínűleg nem lett volna így, ha kamu.

Taylor Momsen

Mindenképpen meg kell még említeni Taylor Momsent, aki a sorozatban Jenny Humphrey néven futott, szerepe szerint pedig Leighton Meester karakterének a helyét akarta venni az iskola társadalmi ranglétráján. Vagy valami hasonló. A lényeg, hogy Momsent a negyedik évadban bizonytalan időre kiírták a sorozatból. A pontos indokokat nem tudjuk, de valószínűleg köze van hozzá Momsen beinduló énekesnői karrierjének, valamint annak, hogy akkor még kiskorú volt, és minden lehetséges helyen meg szeretné mutatni valamelyik intim testrészét . Momsen végre 18 éves, ezért a világ néhány pontján már meztelenkedhet, amit ki is használ. Az Egyesült Államokban még várnia kell egy pár évet , de nagyon trükkösen leragasztja a mellbimbóit mielőtt ledobja a pólóját a koncertjei alatt, így nem lehet baj a dologból. De belegondolni is ijesztő, hogy mire számíthatunk Momsentől három év múlva, amikor betölti a 21-et.

Kristen Bell

A sorozat legérdekesebb szereplője Kristen Bell, aki A pletykafészket alakítja, de a sorozatban csak a hangja szerepel. Ő a narrátor, az ő pletykákkal teli naplója viszi előre a cselekményt. Valamivel is idősebb is, mint a sorozat szereplői, Bell már 31 éves, míg a többiek legfeljebb a húszas éveik közepén járnak. Bellnek az eddigi három szereplővel ellentétben nincsenek is botrányai, egyedül egy szexjelenet köthető a nevéhez. A borzasztó magyar című filmben, a Lepattintvában játszotta a női főszerepet még 2008-ban. Ő volt az a nő, akit a férfi főszereplő megpróbált kiverni a fejéből szakításuk után, de nem ment neki. A filmben Bell egy visszafogott - melltartót -, de annál akrobatikusabb szexjelenetet mutat be Katy Perry férjével, Russell Branddel . Valamint részt vesz egy csodás szexháborúban is, amiben ő áll az egyik oldalon, Mila Kunis pedig a másikon, és azon megy a verseny, hogy ki élvezi jobban a szexet.

Jessica Szohr

Jessica Szohr a sorozat ötödik női főszereplője, aki teljesen kilóg az eddigi sorból. Mondhatni egyáltalán nem érdekes azon túl, hogy magyar származású, és a Piranha 3D című filmben egy magyar kaszkadőrlánnyal dolgozott együtt. Szinte semmi érdekes hír nincs róla, még a fickóját is a Gossi Girl stábjából szerezte, de már vele is szakított. Saját bevallása szerint nem olvas blogokat, nincs fent sem Facebookon, sem MySpace-en. Pont olyan unalmas, mint amilyennek beállítja magát, ezzel lóg ki a társai közül.