A West End tetőteraszát elözönlötték a tűsarkús csajok, akik mind-mind arra a félmillióra hajtottak, ami a leggyorsabban futó nőnek járt. A száz versenyző mellett négy celeb is rajthoz állt, hogy emeljék az esemény fényét. A drukkerek meg nyerhettek borotvát és étolajat.

Idén ötödik alkalommal került sor a világ legértelmetlenebb futóversenyére, ahol a nőknek minimum 8 centis sarkú cipőben kellett 100 métert lefutniuk. A motiváció 500 000 Ft volt, amit értelemszerűen a leggyorsabb kapott meg. A West End tetőteraszán megrendezett eseményen már a versenyzőkből is tömeg képződött, rajtuk kívül barátok, rokonok és feltehetően újságírók voltak jelen. Mivel maga az esemény, azaz a verseny mindössze pár percig tartott, fel kellett valamivel turbózni. A Glamour által megrendezett eseményre meghívtak négy celebet, akik külön mérték össze gyorsaságukat. Lola, Iszak Eszter, Mádai Vivien és Szikszai Johanna is starthoz állt, de ez megelőzte egy fantasztikus bemelegítő edzés a harminc fokban Szentgyörgyi Rómeóval.

A versenyzők nagy része huszonéves volt, és valamiért úgy voltak öltözve, mintha a tetőteraszról rögtön a Hajógyári-szigetre indulnának partizni.

Hagyományosan elsőnek a celebek álltak rajthoz. A színes ruhák közül egyszer csak feltűnt Mádai Vivien, aki iszonyatos hajrával vágtatott végig a pályán, és láthatóan komolyan vette a feladatát. A többiek jó 10 másodperces lemaradásban, kéz a kézben értek be a célba. A csajok, akik sokat járnak tűsarkúban, lazán teljesítették a távot, így csak azon gondolkodtunk, vajon Iszak Eszteren van-e nadrág, vagy egy szál ingben sprintelt egyet.

Mádai elárulta, hogy sokat fut, sőt jövő hónapban egy jótékonysági félmaratonon is indul, ahol a Bátor tábornak gyűjt pénzt. Nem tudtuk nem észrevenni, hogy a műsorvezető cipője nem tűsarkú,, mert a sarok igencsak vastag volt, de Mádai szerint az előírt 8 centi bőven megvolt. Az is kiderült, hogy velünk ellentétben Mádai nem a busz, hanem a taxi után rohan rendszeresen, és azt is bevallotta, hogy pasi után még sosem szaladt magas sarkúban.

A sokat fogyott műsorvezető megüzente fogyása titkát: "Egyig ne egyetek, és kezdjétek az ebéddel az étkezést!" Most egyébként almakúrán van, három napon át nulla-huszonnégyben gyümölcsön él, de ez nem tett rosszat a teljesítményének. Egyébként meg utolsó éves a Színművészetin, de tovább szeretne még a jogon is tanulni. A celebek  ezzel jobbra el, és kezdődött is a civil futam, ahol a nők hármas egységekben indultak.

A szervezőknek nagy fejtörést okozott, hogy egy látszólag kilencedik hónapban levő kismama is úgy gondolta, elindul a versenyen (ezt mondjuk megértjük, sokba kerül ma egy gyerek), ezért őt külön indították el. Szerencsére a bátor – mások szerint felelelőtlen – mamának nem lett semmi baja, lefutotta a távot.

A futamon már az első versenyző is olyan tempóban rohant, hogy meggyőződésünk volt, ő fog nyerni, nem is tévedtünk nagyot, Endlei Viktória 2009-ben már megnyerte a fődíjat, ami akkor még egymillió forint volt. Az ex-atléta végül nem nyert.

Nem sokkal utána szintén hihetetlen gyorsasággal ért célba a 6-os számú versenyző, aki mint utóbb kiderült 13,75-öt futott. 1896-ban az ennél csak kicsit rosszabb eredmény, a 11,8 olimpiai rekordot ért. Bodrogi Ágnes meg is nyerte a versenyt ezzel az eredménnyel. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen biztonság- és védelempolitikai szakreferensnek tanuló lányra oda kéne figyelni, mert annyira védeni kívánja a hazát, hogy nyereményét tandíjra fogja költeni. És ha belefér, vesz belőle egy laptopot is.

A versenyre megérte extrémen felöltözni, vagy a Louboutint előkapni a szekrényből, mert mindkettőt jutalmazta a zsűri. Kiosztották továbbá a legstílusosabb versenyző díját is, amit mindannyiunk nagy meglepetésére Marosvölgyi Lídia, a The girl behind the fashionmask szerzője nyert meg. Igen, jól emlékeznek, ő volt az, akit szétszedtek a netezők, többek közt azért, mert a holokauszt-emlékműnél mutatta be aznapi style-ját, de ez nem zavarta, azóta is lelkesen posztol.

A Glamour szerkesztői valamiért oda vannak Marosvölgyiért, mert tavaly a divattüntetésen 250 000 forinttal honorálták, mint a legjobban öltözött tüntetőt. Idén csak százezret ért a dolog, ezt is csak a Fashion Days-zen lehet levásárolni. A legstílusosabb szett egy fekete műbőr kabátból, egy fekete miniruhából és egy tigrismintás-fekete platform tűsarkúból állt.

A legszebb cipőről sajnos nem derült ki, honnan van, mindenesetre járt érte egy kalap pénz, és az otthon készített angyalszárnyakkal dekorált fekete-fehér cipő tulajdonosa is bezsebelt 100 ezer forintot.

A nyeremények kiosztása után a tömeg gyors oszlásnak indult, bár a szervezők próbálták rábeszélni a nőket, hogy maradjanak ott Király L. Norbi, Vastag Tamás, és Muri Enikő koncertjén, de úgy tűnik, a szeptemberi újságban rejtőző bónok vonzóbbnak bizonyultak, és a Floriol ajándékcsomag kiorsolása után mindenki rohant vásárolni. Csak a gyerekek rohangásztak még néhányszor körbe-körbe a pályán.